Dodaj do ulubionych

wyprawka studenta:)

14.08.06, 00:18
w co powinnam sie zaopatrzyc podejmujac w 1 rok:) chodzi mi o ewentualne
zeszyty, plecaki, segregatory itepe. prosze o rady juz brane pod uwage gdy
to wy rozpoczynaliscie studia
Obserwuj wątek
    • Gość: Rysio Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:29
      przede wszystkim:
      -worek na buty
      -zestaw kolorowych flamastrów,kredki ,farbki ,ołówki HB,pedzelki
      -jakies estetyczne opakowanie na drugie śniadanie,termos
      -papier kolorowy,blok techniczny i rysunkowy,nozyczki ,klej,zacinaczka
      -okladki plastikowe na ksiazki i zeszyty,ewentualnie papier do ich oblożenia
      -gustowny tornister,wzglednie plecak,to chyba wszystko...
      • goszka16 Re: wyprawka studenta:) 14.08.06, 00:40
        zajebiscie smieszny jestes, ale chyba forum pomyliles.. chyba ze rysio z klanu
        jestes to soorry, to twoja wyprawka na plan filmowy
        • Gość: Rysio Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:44
          ale przecież ja poważnie mówię;(,kiedy wybierałem sie na studia zrobiłem sobie
          listę i właśnie takie rzeczy ze sobą wziąłem.A moje imie brzmi Ryszard jak
          Ryszard Lwie Serce
          • Gość: HHH Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:20
            rysio kurdes meiszny jestes:D hehe usmialam sie:) pozdro:)

• Gość: Petunia Re: wyprawka studenta:) IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.06, 13:20
          Nie potrzebujesz nic, tylko zdrową psychikę i wytrzymałość.
          • african_swallow Re: wyprawka studenta:) 18.08.06, 13:59
            "tylko"?? :D
      • Gość: ala Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:50
        jesli chodzi o kredki, to wybór zależy od tego gdzie chcesz studiować. jeśli w
        stolycy to TYLKO świecowe, chyba że chcesz by inni patrzyli na ciebie bokiem. z
        kolei w krakowie podobno chłopcy za warkoczyki ciągają i sie smieją że "kapusta
        głopwa pusta" jeśli masz swiecowe, bo tam to z kolei obciach.

a we wrocławiu to podobno ludzie noszą do drugiego śniadania herbatę w butelce
        po wodzie!!!!

jeśli na prawdę chcesz zrobić wrażenie na ludziach z roku to JEDYNĄ niezawodną
        metodą jest szpan na zeszyt w kolorowe linie. no ale wiadomo, nie każdy na taki
        szpan może sobie pozwolić. tak w sekrecie wyznam że od jakiegoś czasu śledzę
        trendy w przyborach szkolnych i dam ci dobrą radę: segregatory ze zwierzątkami
        w koszyczkach znowu będą w tym roku krzykiem mody. tylko pamietaj!!!!!!!!, zeby
        kolor pasował do koloru ołówka (z gumką włącznie!)
        • Gość: wrocław Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:54
          > a we wrocławiu to podobno ludzie noszą do drugiego śniadania herbatę w butelce
          > po wodzie!!!!

nieprawda. u mnie na UWr codziennie rano pan na portierni sprawdzał czy mamy
          herbatę w rózowych termosach. To był obowiązek!!!

• negativeburn Re: wyprawka studenta:) 14.08.06, 21:15
        miałem coś podobnego napisać. ludzie macie nawalone z tymi pytaniami... wy chyba
        nie macie prawdziwych problemów
      • pretensja_19 Re: wyprawka studenta:) 16.08.06, 18:07
        Ej!co Ty dziewczyne w blad wprowadzasz!!!! Olowek ma byc H, nie HB! Jeszcze ja
        ze studiow wykurza!!!! Zastanow sie zanim cos palniesz!!!
    • Gość: polishJew Re: wyprawka studenta:) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 14.08.06, 00:47
      Jeli chodzi o pierwszy rok to
      - 4 zeszyty
      - 3 segregatory
      - 5 plecakow
      powinno wystarczyc. Epcjonalnie mozesz jeszcze zaopatrzyc sie w kilka opakowan
      pampersow, bo widze ze moga byc potrzebne.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ktos Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 08:01
      > w co powinnam sie zaopatrzyc podejmujac w 1 rok:) chodzi mi o ewentualne
      > zeszyty, plecaki, segregatory itepe. prosze o rady juz brane pod uwage gdy
      > to wy rozpoczynaliscie studia

dziewucho, nie rob z siebie posmiewiska LOL czy ty aby nie pomylilas uczelni z
      przedszkolem ??? to maja być studenci ? smiechu warte
      • blue_fire dorośli się znaleźli <lol> 14.08.06, 08:19
        odpowiedź na to pytanie tylko świadczy o Waszej niedojrzałości. Jeżeli ktoś o
        coś pyta, należy mu odpowiedzieć, a nie wyśmiewać się z niego. Niezwykle mnie
        bawi Wasz cynizm. Koleżanka jeszcze nie studiowała i nie wie w co powinna się
        zaopatrzyć, widać jest mocno zorganizowana. Przykro mi, że trafiła na tak
        wsteczmyślących forumowiczów.

P.S. Ja na zajęcia zabiorę długopis i "kawałek" kartki ;)
        • Gość: xtz Re: dorośli się znaleźli <lol> IP: *.olsztyn.mm.pl 14.08.06, 09:03
          długopis i jeden zeszyt (odpowiednio gruby) lub segregator (z odpowiednią
          ilością kartek).
          • Gość: monika Re: dorośli się znaleźli <lol> IP: *.gorzow.mm.pl 14.08.06, 09:37
            :) No wlasnie jak wyzej, dlugopis i jakis zeszyt :) (chyba ze bedziesz na
            jakiejs politechnice, to wtedy wypadalo by chyba posiadac zeszyty od cwiczen,
            ale i to tez nie koniecznie) :) A jeszcze - nie kupuj czasami nowych ksiazek,
            bo wydasz fortune, lepiej pozyczyc od kogos i isc na ksero :) albo do
            bilioteki - jelsi owe posiadaja bo zwykle moga sie chwalic jakims jednym
            egzemplarzem z lat 80. :) Pozdrawiam
            • Gość: kasia Re: dorośli się znaleźli <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:58
              Jak bardzo chcesz to mozesz nosic tylko pieniadze na ksero...
              na studiach nosisz co chcesz.
              Coś do pisania (długopis, pióro, ołówek, kredkę...) i cos na czym mozesz pisać
              (zeszyt, brulion, kołonotatnik, notatnik, kartki do segregatora, blok rysunkowy
              - co ci wygodnie). Możesz sobie zabrać jakieś kredki czy flamastry jeśli lubisz
              mieć kolorowo - tego ci nikt nie zabroni, ale tez nikt nie bedzie wymagał.
        • Gość: veron Re: dorośli się znaleźli <lol> IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:30
          no dobra ale kolezanka ma ok 19 lat i pyta sie o takie rzeczy ze .... nmc
          przeciez jak idze na studia to ma chyba jakis podstawoy zarys co ja czeka....
    • Gość: darcy1983 Re: wyprawka studenta:) IP: *.com.pl / 213.227.72.* 14.08.06, 10:39
      Śmijcie sie, smiejcie... ale na niektórych kierunkach kredki są obowiazkowe,
      linijka, cyrkiel, gumeczka, papier milimetrowy, kalka techniczna, pisaki
      kolorowe itp. Ale jesli jest taka potrzeba to na ćwiczeniach powiedza co bedzie
      potrzebne. Jeśli chodzi o plecak to mozesz isc z torebka (nie musi pasowac do
      butów ;)), a zeszyty nie kazdy musi posiadac, wystarcza kartki, zalezy jak Ci
      wygodnie. Acha... i wyluzuj troche :)
    • Gość: koko Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:15
      na histologie koniecznie kredki i gladki zeszyt.
      • Gość: arczi_86 Re: wyprawka studenta:) IP: *.compnet.com.pl 14.08.06, 12:36
        :)
        Segregator najlepiej z duuuuzą ilością kartek chybaże bedą lepsi to tylko kasa
        na ksero :) Ale uważam że notatki każdy powinien robić swoje bowiem w czasie
        sesji masz ochote ZABIĆ tego kto to pisał :P

DUUUUUUUUZO kasy na ksera książek :) I coś kolorowego jak bedziesz książki
        czytać ładnie zaznaczysz a na sesje wkujesz :)
        • Gość: kaisa Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:01
          tez popieram, ze notatki lepiej swoje.
          ja jak szłam na wykład i nie notowalam to bardzo czesto tez nie uwazałam, nie
          potrafiłam się skupić na bezczynnosci.
          innych czasem mozna nie rozczytac i te pe i te de...
    • Gość: m Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:58
      nie widze nic smiesznego a tym bardziej niedojrzalego w tym ze ktos nie wie jak
      wyglada studiowanie ja tez nie wiem i sie dowiem w pazdzierniku;) phi;P
      • Gość: basia Re: wyprawka studenta:) IP: 217.116.102.* 14.08.06, 17:13
        wyprawka studenta: łózko, alkohol, laptop, telewizja-to najwazniejsze, w kredki
        mozna sie zaopatrzyc w drugim semestrze ;P
        • Gość: ja Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 17:17
          zapomniałaś jeszcze o 10 paczkach prezerwatyw...
    • kora_111 Re: wyprawka studenta:) 14.08.06, 19:08
      ja przez całe 5 lat studiów miałam jeden zeszyt do wszystkiego :D
    • Gość: zocha Wystarczy wziąć to co niezbędne - lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:45
      1. 534 rolek papieru toaletowego
      2. 50 opakowań kopytek instant
      3. 756 wykałaczek
      4. zestaw "mały chemik"
      5. rękawice murarskie duże
      6. prenumeratę BRAVO (przynajmniej półroczna)
      7. 8 pędów bambusa
      8. 3 skarpetki
      9. dmuchane koło do pływania + rękawki
      10. 12 cm sznurka do bielizny
      11. sitko
      12. 2 śrubokręty
      13. drzwi antywłamaniowe
      14. 93 gwiazdki z nieba
      15. miotacz ognia (przydatny w trakcie sesji)
      • Gość: k Re: Wystarczy wziąć to co niezbędne - lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:06
        dobre ;-)
    • alex_koz Re: wyprawka studenta:) 14.08.06, 19:47
      wodeczka na zapoznanie sie z wspollokatorami jest bezcenna!
      za wszystko inne zaplacisz karta Mastercard;)))
      • goszka16 Re: wyprawka studenta:) 14.08.06, 20:56
        wiecie co.. jestescie żalosni i tylko dajecie przykład tego jak sie mowi o
        ludziach z forum gazety.. rzeczywiscie tu widac brak moderatora i full wypas:]
        tak wlasnie myslalam ze prawie nikt nie wezmie mnie na powaznie ale spox
        wlasnie potwierdziliscie opinie o was ..

i ne byla to zadna podpucha bo po prostu nie mam znajomych studentow ktorzy by
        mieszkali b;lisko mnie i moglabym sie o takie rzeczy spytac a nie wiedzialam
        jak to dokladnie jest...

wasze kredki swiecowe spokojnie mozecie sobie wsadzic w dupe. jestescie na tyle
        zalosni ze rzeczywiscie mozna was prawie wszystkich wsypac do jednego
        ora "gazeeta.pl"
        • Gość: Richelieu* Re: wyprawka studenta:) IP: *.zyg.brewet.pl 14.08.06, 21:09
          <rzeczywiscie tu widac brak moderatora i full wypas:] >

no wiesz! ;)
        • Gość: madula Re: wyprawka studenta:) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.08.06, 21:21
          Masz racje, ja nie rozumiem co smiesznego w tym ze ktos pyta?? Bo co jak juz
          ktos jest na I czy na II roku to taki wazny sie czuje? zeby kozaczyc? Ja tez ide
          w tym roku na I rok, i nie mam pojecia czego bede potrzebowac, bo kazdy mowi co
          innego;) na piórnik sie nie nastawiam hehehe, bo rzeczywiscie nikt cinie
          sprawdza zawartosci torby, ale jakies zeszyciki i segregator mozna kupic. Moim
          zdaniem najwygodniejsze sa "kolozeszyty" w formacie B5 ;) Powodzenia!!! ;)
          • Gość: ejcz Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:00
            > Masz racje, ja nie rozumiem co smiesznego w tym ze ktos pyta??

a to w tym śmiesznego, że niby czym tak bardzo różnią się studia od liceum??
            przecież to oczywiste, że standardowe wyposazenie to kartki w dowolnej formie i
            równie dowolne "pisadło".

chyba, że gocha jest na kierunkach scisłych, przyrodniczych czy medycznych, to
            zrozumiałabym, gdyby nie wiedziała, czy ma się zaopatrzyć w fartuch ochronny
            czy nie, albo kalkulator z jakimi funkcjami wybrać... ale cholera, przeciez nie
            napisała o żadnych specjalnych potrzebach... jeszcze niby forumowicze mają za
            nią zadecydować, czy woli nosic rzeczy w torbie, plecaku, a może w
            reklamóweczce, czy woli pisać w zeszycie, czy ma kartkach do segregatora... to
            jest własnie, droga madulo, ŚMIESZNE.

pewien cyctat z wczorajszego filmu pasuje tu jak ulał: "jak one się na te
            studia dostaja, jak one tak ciężko myślą"
          • Gość: bw.com Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:54
            NIE KUPUJ NIC W FORMACIE B5, BO TO SIę NAJGORZEJ KSERUJE!!!!!!!!!!!

WSZYSTKO JEST POUCINANE...
            • Gość: kasia Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:54
              bo chodzisz na beznadziejne ksero...

ja pisałam caly rok w b5, moja kumpela takze. Facet nam zawsze kserowal w
              pomniejszeniu do a5 ;p
        • Gość: k Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:58
          Dziewczyno, trochę więcej poczucia humoru!!!!
        • Gość: do Gochy Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 13:00
          wiesz co ci powiem ,jestes zwyczajnie beszczelna ,w sumie nie ma co sie dziwic
          te pokolenia gimnazjalne sa juz cześciowo zdegenerowane ,widzę to niestety na
          studiach.A twoj nic faktycznie wskazuje na wiek :16! ,a kredki to sobie możesz
          wsadzic ty ,może ci rozumu przybedzie,
          • maedma Re: wyprawka studenta:) 19.08.06, 12:13
            pisze się bezczelna, nie beszczelna, tak na marginesie.
    • Gość: ola Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:15
      a tam, że niby głupie pytanie?
      na pierwszy semestr pierwszego roku wyruszyłam zaopatrzona w to, co doradzali
      właśnie inni na tym forum, po półroczu to zwerfyikowałam pod swoje potrzeby.
      poza tym, ktoś po szkole średniej może nie być na tyle rozeznany w ofercie
      artykułów papierniczych, aby wiedzieć, co może się przydać :)
      od siebie mogę powiedzieć, że najlepsze są kołonotaniki - nie wiadomo, w jakich
      warunkach przyjdzie ci notować, a tak masz podkładkę zagwarantowaną :) zwykłe,
      80-stronicowe, albo grubsze, z twardymi oprawkami, z poznaczonymi kartkami na
      kilka przedmiotów. odradzam pojedyncze kartki i segregatory - gubi się potem to
      wszystko, jest nieuporządkowane, a w zeszycie wszystko razem :) najlepiej po
      zakończeniu przedmiotu wyrwać odpowiednie kartki i dopiero wtedy włożyć do
      segregatora, a strony, które się ostały, spożytkować dalej.
      długopisy, gumki i ołówki.
      raczej nie inwestować w książki "jednorazowe", używane przez jeden semestr,
      choć ja staram się kupować książki, co do których jestem pewna, że przydadzą
      się w przyszłości.
      duuużo koszulek i segregatorów, to na teksty na ćwiczenia, jeżeli wybierasz się
      na studia humanistyczne. spinacze, zszywacz i dziurkacz też się przydadzą :>
      przydatne karteczki samoprzylepne.
      tyle ode mnie, powodzenia :)
      • Gość: kutas Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:24
        ja plecak mam ten sam co w liceum ( w brudach tam zawartych i klasówka z bioli
        czy religii się czasem trafi), pozatym używam też długopisów a nawet zeszytów
        (przeważnie tzw. brulionów)
        • Gość: kutas Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:26
          zastrzegam że wycinanki, kleju, kredek nie noszę.
          • Gość: kitty Re: wyprawka studenta:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:26
            Fajna ksywa:D
            • Gość: xs Re: wyprawka studenta:) IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 15.08.06, 12:55
              plecak,gruby zeszyt na kólkach w twardej okladce i ze 2 dlugopisy :)
            • irishcream2 Re: wyprawka studenta:) 24.08.06, 09:04
              ja jak jechalam na studia to brallam mniej wiecej
              *klapki pod prysznic aby grzyba nie dostac
              *ubrania
              *kilka zeszytow A4 lub segregator z duza ilosica kartek
              * artykuly higieniczne
              * chomika
              *poszwe na koldry i poduszki
              *pidzame
              *kilka swoich ulubionych rzeczy do ktorych ma sie sentyment
              *plyty z filmamai i muzyka
              *ksiazki slownik itp
              *telefon komorkowy
          • Gość: Petunia Re: wyprawka studenta:) IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.06, 22:15
            A to żałuj, że ich nie nosisz, na pedagogice bardzo się przydają. :))
      • Gość: diabełek Re: wyprawka studenta:) IP: *.satfilm.net.pl 15.08.06, 21:57
        do listy Oli dodałabym tylko zakreślacze njalepiej 2-4 kolory-wszystko co
        podała na pewno się przyda...
    • aizuz Re: wyprawka studenta:) 15.08.06, 13:57
      wygodne buty i torba, trochę rozumu i pieniędzy
    • Gość: Magdzik Re: wyprawka studenta:) IP: *.matmed.pl / 213.17.237.* 15.08.06, 20:46
      Ja rozpoczynam studia i w co zamierzam się zaopatrzyć?:>

-4 Kołozeszyty A4 ( polecam!!)
      -mase kartek A4 luzem( z reguły dużo bazgrze, te kartki to już do domku)
      -Koszulki mam po licem:), segregatory również:)
      -Mam ochote kupic sobie jakąś fajną torbę(Ale tylko dlatego, że mam obecnie
      kase, bo pracowałam...gdyby jeje nie było, plecak byłby po Liceum.)
      -Dwa cienkopisy:P Czerwony i zielony;)
      -Dwa miękkie ołówki:P
      -I dużo długopisów niebieskich:>

A tak ogólnie jakieś ciuchy by się nowe przydały itp.:P:)

Ps: Jak to miło pracować a potem tą kase wydawac:D:D:D:D
    • Gość: Aleksandra Re: wyprawka studenta:) IP: *.is.net.pl 15.08.06, 22:55
      No fakt, troszke smieszne pytanie zadałaś, bo chyba nie obudziłaś się wczoraj,
      żeby nie mieć zielonego pojęcia co to znaczy studiować(z zasłyszanych opinii).
      Pisać będziesz tak samo jak pisałaś w liceum, tyle, że więcej i 4 razy szybciej.
      Piszesz na czym chcesz i czym chcesz. Najlepiej to zaopatrzyć się każdego dnia w
      jakąs sumę pieniędzy, bo non stop coś sie kseruje. Poza tym to niektórzy w ogóle
      nie notują, albo faktycznie mają jeden zeszyt, może dwa do wsyztskiego. Mozna i
      tak, tyle, że to jest chyba niewygodne jak przychodzi sesja. Dlatego ja mam
      każdy przedmiot w osobnym zeszycie- bo tak mi wygodnie. Segregatorów nie lubie
      bo kartki (jak je setny raz przekladam) się urywają i niewygodnie się pisze.
      Zeszytów z kółkami nie lubię z tego samego powodu co segregatorów. Ogolnie jest ok:D
    • arnie.chich Re: wyprawka studenta:) 16.08.06, 08:32
      dość przydatny okazuje się dyktafon (najlepiej cyfrowy z łączem do komputera). Szczególnie, kiedy wykład prowadzony jest jakoś anormalnie szybko albo bardzo skomplikowanie i musisz uzupełniać w domu notatki.

chociaż podobno nie na każdej uczelni można z niego korzystać.
      • Gość: ja Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:49
        u mnie nie mozna było, ale ci co chcieli i tak dawali rade. teraz uz sa tak male
        dyktafony, ze to nie problem.
        tyle, ze wyklady były jasne i klarowne wiec w sumie potrzeby nie było ;-)
        • Gość: nasciritus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: d Re: wyprawka prawdziwego studenta:) IP: *.crowley.pl 18.08.06, 00:09
            Głowę na karku:)
    • Gość: bw.com Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:44
      Ech... A ja rozumiem Twoje obawy. Sama się martwiłam w ub. roku w co ja mam się
      kurde zaopatrzyć... I tak...:

a) kartki A4 luzem (na uczelnię można je nosić w jakiejś normalnej tekturowej
      teczce, potem w domu/akademiku przekładać do segregatora lub pojedynczych teczek
      na poszczególne przedmioty; segregatora A4 na uczelnię nosić nie polecam, bo
      tylko przeszkadza) - te kartki są dla ludzi sumiennych, którym po każdym dniu
      będzie się chciało układać te kartki - osobiście w moim przypadku to się nie
      sprawdziło
      LUB
      b) zeszyty - A4 lub A5, zależy ile się pisze z danego przedmiotu, z reguły po
      pierwszych ćwiczeniach bądź wykładach będziesz wiedziała - żeby nie zajmować
      sobie w torbie dużo miejsca polecam z jednej strony zeszytu prowadzić jeden
      przedmiot, a z drugiej 'do góry nogami' drugi, najlepiej żeby to były te 2
      przedmioty, które masz w jednym dniu... logiczne chyba...
      LUB
      c) segregator A5 od razu z kartkami - nie jest ciężki i jest mały, zmieści się w
      każdej torbie - do każdego przedmiotu osobna podpisana koszulka, żeby się nie
      pomotało i nie pomieszało - kartki mogą być kolorowe jeśli jesteś wzrokowcem

d) kilka długopisów - najlepiej mieć przy sobie 3-4 długopisy - sama już się
      tego nauczyłam po tym jak mi się na jednym wykładzie chyba ze 3 wypisały, ale
      widać jakie miałam szczęście...- zawsze to będziesz miała przy sobie w razie
      czego, nie będziesz musiała pytać ludzi i tracić ok. 0,5 strony notatek

e) korektora nie polecam żadnego - a przynajmniej nie na wykładach, bo i tak
      raczej nie zdążysz nic zakorektorować, jeśli już byś tak bardzo chciała mieć
      piękne notatki to zostaw korektorowanie na później na spokojnie w
      domu/akademiku, ewentualnie się może przydać na ćwiczeniach, ale to i tak musi
      być w taśmie, żebyś pół godziny nie czekała aż wyschnie

f) piórnik jest niepotrzebny - po co? tylko miejsce zajmuje, długopisy, ołówki,
      itp. można schować do osobnej kieszonki w torbie - ewentualnie możesz mieć takie
      małe etui na 2-3 długopisy - wystarczy

g) kolorowe długopisy też możesz mieć - do zapisania jakiś regułek czy ważnych
      informacji - zakreślacze polecam na później na spokojnie w domu/akademiku

h) torba vs. plecak - noś to w czym Ci jest wygodniej :-)

i to chyba wszystko...

POWODZENIA!!!

• maedma Re: wyprawka studenta:) 19.08.06, 12:11
        Sugeruję otwieracz do kapsli, korkociąg, kieliszki turystyczne (np kaliber 45)
        i koniecznie 2-KC.
      • Gość: Kasia Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:48
        Ja pamietam przed pierwszym rokiem sie zastanawialam też jakie zeszyty i te pe i
        te de.
        I kupiłam sobie (o zgrozo) zeszyt 304 kartki B5... to była dopiero cegłówka. Z
        jednego przedmiotu pisałam w nim przez cały rok a i jeszcze mi miejsca
        zostalo... z jednej strony fajnie jest miec tak jeden (kilkusemestralny)
        przedmiot w jednym, ale to nosić to masakra...

W tym roku planuję sobie nosić kartki w teczkach i później bez żadnych
        segregatorów. Po prostu wykład + ćwiczenia (ten sam temat) w koszulkę i do
        teczki, kolejny wykład + ćwiczenia w koszulkę i do teczki. I tak jeden przedmiot
        będę miała w jednym miejscu i ładnie podzielony na poszczególne części ;-)

A co do pisania - pisz czym ci wygodnie. Ja lubie pisać piórem więc pisalam
        piórem, oprócz tego zawsze miałam zmazywacz, ołówek, naboje, jakiś długopis, coś
        kolorowego. nosiłam to w piórniku tym co miałam do LO. Nie lubię jak mi się
        walają takie rzeczy po torbie (a w moim przypadku upilnować je w jednym miejscu
        to nie jest łatwo) więc piórnik mi się przydawał.

Jak miałam mniej zajęć to nosilam rzeczy w torbie, jak miałam więcej, albo
        jechałam na uczelnie rowerem to w plecak. Mamy o tyle dobrze, że na instytucie
        mamy szafki, więc przychodzisz wrzucasz rzeczy do szafki a na wykład idziesz z
        najpotrzbniejszymi rzeczami. I jeśli nie planowalam danego dnia uczyć się
        jakiegoś przedmiotu, a np. na drugi dzien miałam z niego wykład to zostawialam
        rzeczy w szafce coby za dużo nie nosić.

Ogólnie trzeba samemu stwierdzić co pasuje, jak jest wygodnie. Dużo też może
        zależeć od kształtu ławek w salach wykładowych.
    • pani_kasia Re: wyprawka studenta:) 19.08.06, 17:01
      nie ma potrzeby wydawania kasy na jakies pierdoly... wystarczy dlugopis i jakis
      notatnik. przydatne sa tez kolorowe zakreslacze, ale to kwestia gustu :D
      • Gość: RysioZklanuPrawnik Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 01:25
        Zakreślacze i długopis i zeszyt w którym wygodnie będzie ci się pisało, a także
        dyktafon i komputer i dużo kasy na ksero i fifka szklana
    • beatrycze123 Re: wyprawka studenta:) 20.08.06, 16:10
      Polecam zeszyty A4 60- lub 80-kartkowe. Nie są za grube i co ważne TANIE.
      Kołonotatniki są dużo droższe. Zeszyt A4 można kupipć w Tesco za 2,30.
      Na pierwszym roku używałam A5, ale teraz zrezygnuję definitywnie.
    • Gość: maja Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:24
      cześć mam ten sam problem , co na politechnike ?
      • Gość: bobcia Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:43
        to co wszędzie. Coś na czym można pisać i coś czym można pisać. O reszcie Cię
        poinformują ;-)
        • Gość: maja Re: wyprawka studenta:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:50
          dzięki , ale zaczynam się stresować.
    • Gość: Kaja Re: wyprawka studenta:) IP: *.ssnet.pl 21.08.06, 01:09
      Podobno nie ma głupich pytan, sa tylko głupie odpowiedzi :P
      Ja Ci moge napisac, co mi się przydało na pierwszym roku:
      -torba na ramię
      -masa długopisów (czarnych i niebieskich)
      -kartki A4 (luzem, albo kołonotatniki, z których można je potem wyrwać)
      -kilka segregatorów A4
      -koszulki na ksero
      -kilka ksiązek
      -kolorowe zakreślacze
    • 1ma Re: wyprawka studenta:) 21.08.06, 17:42
      ja dziewczyno ty idziesz na studia czy do pierwszej klasy szkoły podstawowej?!
      takie pytanie... daj spokoj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka