Gość: henka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:59 co sadzicie o szkolach policealnych? bezsensowna strata czasu czy jednak moze sie przydac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ggggg Re: szkoly policealne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:34 Większość to strata czasu, ale można pewnie znaleźć kilka sensownych szkół i kierunków. Ja skończyłam szkołę policealną i choć nie byłam zachwycona to jej ukończenie bardzo mi się przydało w życiu i ułatwiło znalezienie pracy. Ale to była państwowa szkoła z dobrą opinią. Natomiast teraz powstaje masa beznadziejnych, prywatnych szkółek, które wmawiają ludziom, że wyksztalcą ich na psychologów, socjologów, architektów itp. Tak więc nie można uogólniać. Zwłaszcza, że przecież są zawody, do których wykonywania naprawdę nie jest potrzebne ukończenie studiów. Z tego co wiem znacznie bardziej ceni się absolwentki studium kosmetycznego, niż kierunku "kosmetologia" po badziewnej prywatnej "uczelni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: szkoly policealne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:58 No po Studium Farmaceutycznym nie ma problemu z pracą... Czyli jak ktoś ma skończone np. LO a nie chce iść na studia to policealne są bardzo dobrym wyjściem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: szkoly policealne IP: *.man.busko.pl 21.08.06, 19:19 jakie w krakowie jest dobre studium farmaceutyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: szkoly policealne IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 21.08.06, 20:17 Zgadzam sie ze po farmacji na studium praca czeka :) tylko trzeba zaczac od tego na ten kierunek na studium jest równie ciezko sie dostać jak na AM :/ mówie oczywiscie o państwowch!!!juz 2 razy próbowałąm i nici poza tym doszły mnie sluchy zebym sobie najpierw znajomosci poszukała!Kiedys przyjmowali na podstawie egzaminów wstepnych i kazdy mial co roku równe szanse a teraz licza sie oceny ze swiacectwa ukonczenia których niestety z roku na rok nie da sie juz poprawic;(bo swiadectwo ukonczenia moze byc tylko 1 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henka a dietetyka w gdyni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:21 co sadzicie? panstwowa szkola:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: a dietetyka w gdyni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:30 Asiek nie obrażaj AM-ów, do Studium w Warszawie, Lublinie i Wrocławiu dostali się moi znajomi co mieli na św. ukończenia szkoły (tylko to biora pod uwagę) 4 biola i 4 chemia, także dostać się jest banalnie!!! Żeby się dostać na farme na AM musiałem poprawiać mature, nawet z drugi etapem olimpiady z chemii i 6 na koniec LO jest ciężko się dostać, także nie pleć bzdur, bo do Studium nie trzeba nawet matury. Ja wiem że tam też sie uczą, ale nie przesadzajmy, bo do AM nie ma co tu porównywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: a dietetyka w gdyni? IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 21.08.06, 22:12 Nie miałam zamiaru obrazac AMów wiec nie badz taki delikatny!!!Co z tego ze na farme na studium nie trzeba matury skoro w Lublinie jest tyle ludzi ze majac nawet same 5 ze wszystkich 3 przedmiotów jest sie cholernie ciezko dostac!Mam w tym studium przyjaciolke i wiem ze np na farme dostała sie dziewczyna bo ma kase wiec nie plec bajek bo kazdy wie jak to sie teraz w Polsce odbywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: szkoly policealne IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 21.08.06, 22:15 A poza tym to nie chce mi sie tutaj z nikim wykłócac ja wyrazilam swoja opinie ty swoja i jest git!Poza tym nie zaluje ze sie nie dostałam studiuje wymarzona fizjoterapie i jest mi dobrze!I Tobie równiez zycze powodzenia jesli farmacja jest tym co naprawde chcesz studiowac:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanisia Re: szkoly policealne 27.09.20, 12:17 Zdecydowanie może się przydać, przecież idzie się tam, żeby uzyskać zawód... Chodziłam do szkoły policealnej, konkretnie do Cosinusa i uważam, że pójście tam było dobrą decyzją. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.miszczynska Re: szkoly policealne 14.01.21, 14:08 Ja uważam, że szkoły policealne są super. W krótkim czasie robisz zawód i uczysz się dużo praktyki. Polecam szkołę cosinus Odpowiedz Link Zgłoś
joanisia Re: szkoly policealne 07.03.21, 10:39 z mojego doświadczenia wiem, że może się przydać - kwalifikacje, które można uzyskać w krótkim czasie i darmowo :D Ze szkół to jak wyżej - cosinus jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
oleoleg Re: szkoly policealne 10.07.21, 08:57 może się przydać - i przydaje się:) Odpowiedz Link Zgłoś
avaczeska Re: szkoly policealne 04.08.21, 09:31 ja również jestem w trakcie nauki w cosinusie i jestem ze szkoły zadowolona, nie sądzę, żeby to była strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjab2609 Re: szkoly policealne 05.08.21, 11:29 Moim zdaniem, szkoła policealna to fajna opcja, osobiście uczęszczam do szkoły policealnej cosinus, jestem na kierunku medycznym- opiekun medyczny, szkoła jest bezpłatna, co dla wielu jest bardzo ważne, zatrudniają wysoko wykwalifikowany personel, w trakcie nauki mamy wiele możliwości na zajęcia praktyczne, nowy sprzęt, co więcej po ukończonej nauce można zacząć pracę w miejscu praktyk, jeśli oczywiście się sprawdzimy. serdecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kacpr_0909 Re: szkoly policealne 19.04.22, 12:15 Zależy jaki kierunek wybierzesz, na przykład po Higienistce jest dużo ofert pracy. Ja wybrałem Cosinusa i bardzo dobrze przygotowali mnie do zawodu, polecam z własnego doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
yanakhanka Re: szkoly policealne 17.05.22, 13:32 warto, bo niewielkim nakładem czasu można uzyskać kwalifikacje i można zrobić to za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
kasia12301230 Re: szkoly policealne 29.06.22, 15:10 szkoła policealna jest fajną opcją zeby się czegoś nauczyć czy podnieść swoje kwalifikacje zawodowe. polecam cosinusa żeby ponieść owe kwalifikacje maja dużo kierunków policealnych i co najważniejsze są darmowe Odpowiedz Link Zgłoś