Dodaj do ulubionych

szkoly policealne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:59
co sadzicie o szkolach policealnych?
bezsensowna strata czasu czy jednak moze sie przydac?
Obserwuj wątek
    • Gość: ggggg Re: szkoly policealne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:34
      Większość to strata czasu, ale można pewnie znaleźć kilka sensownych szkół i
      kierunków. Ja skończyłam szkołę policealną i choć nie byłam zachwycona to jej
      ukończenie bardzo mi się przydało w życiu i ułatwiło znalezienie pracy. Ale to
      była państwowa szkoła z dobrą opinią. Natomiast teraz powstaje masa
      beznadziejnych, prywatnych szkółek, które wmawiają ludziom, że wyksztalcą ich
      na psychologów, socjologów, architektów itp. Tak więc nie można uogólniać.
      Zwłaszcza, że przecież są zawody, do których wykonywania naprawdę nie jest
      potrzebne ukończenie studiów. Z tego co wiem znacznie bardziej ceni się
      absolwentki studium kosmetycznego, niż kierunku "kosmetologia" po badziewnej
      prywatnej "uczelni".
      • Gość: Dugo Re: szkoly policealne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:58
        No po Studium Farmaceutycznym nie ma problemu z pracą... Czyli jak ktoś ma
        skończone np. LO a nie chce iść na studia to policealne są bardzo dobrym wyjściem
        • Gość: karolina Re: szkoly policealne IP: *.man.busko.pl 21.08.06, 19:19
          jakie w krakowie jest dobre studium farmaceutyczne?
          • Gość: asiek Re: szkoly policealne IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 21.08.06, 20:17
            Zgadzam sie ze po farmacji na studium praca czeka :) tylko trzeba zaczac od
            tego na ten kierunek na studium jest równie ciezko sie dostać jak na AM :/
            mówie oczywiscie o państwowch!!!juz 2 razy próbowałąm i nici poza tym doszły
            mnie sluchy zebym sobie najpierw znajomosci poszukała!Kiedys przyjmowali na
            podstawie egzaminów wstepnych i kazdy mial co roku równe szanse a teraz licza
            sie oceny ze swiacectwa ukonczenia których niestety z roku na rok nie da sie
            juz poprawic;(bo swiadectwo ukonczenia moze byc tylko 1 :(
    • Gość: henka a dietetyka w gdyni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:21
      co sadzicie?
      panstwowa szkola:)
      • Gość: Dugo Re: a dietetyka w gdyni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:30
        Asiek nie obrażaj AM-ów, do Studium w Warszawie, Lublinie i Wrocławiu dostali
        się moi znajomi co mieli na św. ukończenia szkoły (tylko to biora pod uwagę) 4
        biola i 4 chemia, także dostać się jest banalnie!!! Żeby się dostać na farme na
        AM musiałem poprawiać mature, nawet z drugi etapem olimpiady z chemii i 6 na
        koniec LO jest ciężko się dostać, także nie pleć bzdur, bo do Studium nie trzeba
        nawet matury. Ja wiem że tam też sie uczą, ale nie przesadzajmy, bo do AM nie ma
        co tu porównywać
        • Gość: asiek Re: a dietetyka w gdyni? IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 21.08.06, 22:12
          Nie miałam zamiaru obrazac AMów wiec nie badz taki delikatny!!!Co z tego ze na
          farme na studium nie trzeba matury skoro w Lublinie jest tyle ludzi ze majac
          nawet same 5 ze wszystkich 3 przedmiotów jest sie cholernie ciezko dostac!Mam w
          tym studium przyjaciolke i wiem ze np na farme dostała sie dziewczyna bo ma
          kase wiec nie plec bajek bo kazdy wie jak to sie teraz w Polsce odbywa!
    • Gość: asiek Re: szkoly policealne IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 21.08.06, 22:15
      A poza tym to nie chce mi sie tutaj z nikim wykłócac ja wyrazilam swoja opinie
      ty swoja i jest git!Poza tym nie zaluje ze sie nie dostałam studiuje wymarzona
      fizjoterapie i jest mi dobrze!I Tobie równiez zycze powodzenia jesli farmacja
      jest tym co naprawde chcesz studiowac:)pozdrawiam
    • joanisia Re: szkoly policealne 27.09.20, 12:17
      Zdecydowanie może się przydać, przecież idzie się tam, żeby uzyskać zawód... Chodziłam do szkoły policealnej, konkretnie do Cosinusa i uważam, że pójście tam było dobrą decyzją.
    • kara65656565 Re: szkoly policealne 14.12.20, 14:24
      polecam również.
    • ag.miszczynska Re: szkoly policealne 14.01.21, 14:08
      Ja uważam, że szkoły policealne są super. W krótkim czasie robisz zawód i uczysz się dużo praktyki. Polecam szkołę cosinus
    • joanisia Re: szkoly policealne 07.03.21, 10:39
      z mojego doświadczenia wiem, że może się przydać - kwalifikacje, które można uzyskać w krótkim czasie i darmowo :D Ze szkół to jak wyżej - cosinus jest spoko
    • oleoleg Re: szkoly policealne 10.07.21, 08:57
      może się przydać - i przydaje się:)
    • avaczeska Re: szkoly policealne 04.08.21, 09:31
      ja również jestem w trakcie nauki w cosinusie i jestem ze szkoły zadowolona, nie sądzę, żeby to była strata czasu
    • patrycjab2609 Re: szkoly policealne 05.08.21, 11:29
      Moim zdaniem, szkoła policealna to fajna opcja, osobiście uczęszczam do szkoły policealnej cosinus, jestem na kierunku medycznym- opiekun medyczny, szkoła jest bezpłatna, co dla wielu jest bardzo ważne, zatrudniają wysoko wykwalifikowany personel, w trakcie nauki mamy wiele możliwości na zajęcia praktyczne, nowy sprzęt, co więcej po ukończonej nauce można zacząć pracę w miejscu praktyk, jeśli oczywiście się sprawdzimy.

serdecznie polecam.
    • kacpr_0909 Re: szkoly policealne 19.04.22, 12:15
      Zależy jaki kierunek wybierzesz, na przykład po Higienistce jest dużo ofert pracy. Ja wybrałem Cosinusa i bardzo dobrze przygotowali mnie do zawodu, polecam z własnego doświadczenia
    • yanakhanka Re: szkoly policealne 17.05.22, 13:32
      warto, bo niewielkim nakładem czasu można uzyskać kwalifikacje i można zrobić to za darmo
    • kasia12301230 Re: szkoly policealne 29.06.22, 15:10
      szkoła policealna jest fajną opcją zeby się czegoś nauczyć czy podnieść swoje kwalifikacje zawodowe. polecam cosinusa żeby ponieść owe kwalifikacje maja dużo kierunków policealnych i co najważniejsze są darmowe

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka