Dodaj do ulubionych

studia przez internet.

04.09.06, 09:42
Zapisalam sie na studia wirtualne.
Czy ktos z was tez studiuie lub studiowal za pomoca internetu? Jakie jest
wasze zdanie na ten rodzaj studiow?
Oczywiscie musze jechac na lokacje aby zdawac egzaminy ale pozatym zjazdy nie
sa obowiazkowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bibi Re: studia przez internet. IP: *.3.cust.bredband2.com 04.09.06, 14:08
      Super. Ale szczrze nie masz sie czym chwalic! Studia przez Internet, a co to za
      studia? Porazka z takimi ludzmi!
      • wytrwala Re: studia przez internet. 04.09.06, 14:11
        powiedzcie cos wiecej na ten temat. To jest dobre, gdy ktos pracuje, a chce
        dodatkowy dyplom. Wcale nie takie zle.... czy to trzeba byc od razu dziennym
        kujonem
        • sandraa1 Re: studia przez internet. 05.09.06, 09:07
          Ja sie nie chwale tylko pytam o opinie na ten temat. A ten rodzaj studiow
          wybralam bo wlasnie pracuje 40 godzin w tygodniu pozatym mam meza i dzieci oraz
          dom ktorym trzeba sie zajac. Jesli uwazasz ze to porazka to wyjasnij czym sie
          kierujesz tak twierdzac nie znajac sytuacji innych ludzi.
          Moje pytanie jest czy ktos z forumowiczow spotkal sie z ta forma studiow i ma
          na ten temat jakies zanie lub moze sam studiowal w tej formie?
          • wyssana.z.palca Re: studia przez internet. 05.09.06, 09:25
            fajna sprawa jak juz jeden dyplom masz. sama po swoich studiach chcialabym
            takie cos zrobic.. mysle ze za pare lat bedzie to jeszcze bardziej popularne u
            nas :)
          • Gość: Dugo Re: studia przez internet. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:02
            > Ja sie nie chwale tylko pytam o opinie na ten temat. A ten rodzaj studiow
            > wybralam bo wlasnie pracuje 40 godzin w tygodniu pozatym mam meza i dzieci oraz
            >
            > dom ktorym trzeba sie zajac.

No sorry, ale gdzie Ty tu masz czas na studia??? Właśnie to obrazuje jak mało
            wysiłku się wkłada w te studia, bo człowiek z takim nawałem zajęć nie dałby rady
            nawet zaocznie, a na internetowych pewnie da sobie rade... Jedyne co byłoby
            sensowne to właśnie drugi kierunek, bo studia TYLKO i wyłącznie przez neta to
            naprawde porażka totalna, chyba że chodzi o zwykły papier...
            • Gość: ilecka. Re: studia przez internet. IP: *.41-151.net24.it 05.09.06, 14:27
              Ale co cię obchodzi kiedy ona ma czas na studia, jej sprawa. Jak Boga kocham,
              nie znoszę takiego pieprzenia... zajmij się własnymi studiami i nie truj innym
              dupy.
      • Gość: ilecka. Re: studia przez internet. IP: *.41-151.net24.it 05.09.06, 14:25
        A co cię to obchodzi? Pewnie jesteś klasycznym studentem dziennych państwowych,
        co to przyprawia o mdłości. Bleee
        • Gość: Dugo Re: studia przez internet. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:11
          Nie no, farmacji raczej przez internet studiować nie można, ciekawe dlaczego...
          • Gość: ilecka. Re: studia przez internet. IP: *.41-151.net24.it 05.09.06, 15:13
            No i co z tego??
          • Gość: Dugo Re: studia przez internet. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:14
            ... a jak otworzą internetowa medycyne to skoncze i zrobie specjalizacje z
            neurochirurgii (oczywiście przez internet) - przecież to jest jeszcze trudniej
            niż na żywca, bo nie ma bata nad głową! A potem będę operował mózgi i rdzenie
            kręgowe po tak cięzkich internetowych studiach. ps. śmiechu warte
            • Gość: ilecka. Re: studia przez internet. IP: *.41-151.net24.it 05.09.06, 15:22
              Ty jesteś śmiechu wart. Nie bez powodu nie otworzyli jeszcze medycyny on-line.
              Co nie znaczy że inne przedmioty, np. humanistyczne są łatwiejsze bo są na
              uniwersytetach przez internet. Po prostu to jest inna nauka. Ale wątpię, żebyś
              to zrozumiał. Doktorzyno z bożej łaski...
              • Gość: Dugo Re: studia przez internet. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:26
                No gdzież bym to zrozumiał, o czym my tu rozamawiamy... Nie każdy jest tak
                intelygentny i rozumny jak pani, pani Ilecka.

PS. Bueheheeeehe hee he

• Gość: Bibi Re: studia przez internet. IP: *.3.cust.bredband2.com 05.09.06, 16:01
                  Popieram Dugo. Studia przez Internet? Zenujace. A osoby, ktore wypisuja tutaj
                  jakies głupoty na temat studentów panstwowych uczelni(dziennych) po prostu
                  zazdroszcza. Same widocznie nie miały tyle wiedzy aby sie tam dostac, wiec
                  teraz sobie studiuja w podrzednej prywatnej szkołce w trybie zaocznym.
                  Cudownie...Wole juz byc tym kujonem z uczelni panstwowej...
                  • ilecka Re: studia przez internet. 05.09.06, 16:13
                    Hehe, jeżeli studia na Uniwersytecie Florenckim nazywasz studiami zaocznymi w
                    podrzędnej prywatnej szkółce no to rzeczywiście nie mamy o czym mówić... Mimo
                    wszystko bronię zaocznych.
                    Niezłe, rozbawiłeś mnie...
                    • Gość: Bibi Re: studia przez internet. IP: *.3.cust.bredband2.com 05.09.06, 16:16
                      Po tym co tutaj napisałas, mogłam tak wywnioskowac. Nie napisałas gdzie
                      studiujesz, wiec nie rozumiem czego sie czepiasz. Przez Twoja nieuwage dochodzi
                      do sprzeczek. Wyzywacie osoby z uczelni panstwowych kujonami...jestem ciekawa
                      dlaczego!? Moze mi to wyjasnisz?
                      • ilecka Re: studia przez internet. 05.09.06, 16:28
                        Po pierwsze: nie wyzwałam nikogo od kujonów.
                        Po drugie: przez jaka moją nieuwagę dochodzi do sprzeczek??
                        Po trzecie: czepiam się, bo nie mogę znieść tych dyskusji między studentami
                        państwowymi a prywatnymi. W Polsce macie szczęście, że państwowe są bezpłatne,
                        bo ja we Włoszech za państwowe muszę płacić. Czepiam się też dlatego, że 90%
                        studentów dziennych państwowych gada na zaocznych, że to co oni robią to nie są
                        studia. Każdy robi to na co ma ochotę/na co go stać/co mu bardziej
                        odpowiada/ewentualnie na co jest skazany. Nie rozumiem tych dyskusji. To jest
                        bardzo krzywdzące. Jak ktoś chce studiować na zaocznych niech studiuje, może
                        ktoś nie jest geniuszem, ale mimo wszystko wykazuje się dobrą wolą i chęcią
                        nauki (absolutnie nie uważam, żeby wszyscy zaoczni byli miernymi studentami),
                        dlaczego nie może zrobić sobie dyplomu? Dlaczego ci dzienni, którzy się
                        wywyższają (nie wiem, może uważają się za bardziej inteligentnych!?) nie zajmą
                        się po prostu sobą, własnymi studiami i własnym dyplomem państwowej uczelni?

Kto studiuje zaocznie niech studiuje, kto eksternistycznie (ja tak studiuję -
                        na UJ, i nie jest to najłatwiejsza forma nauki, zwłaszcza, że mam egzaminy
                        razem z dziennymi) - tym bardziej, kto przez internet - jego wola! I wszystkim:
                        powodzenia!
    • beatrycze123 Re: studia przez internet. 05.09.06, 12:27
      To są strasznie trudne studia, bo nie ma żadnego bata nad głową, tylko dla ludzi
      o bardzo silnej motywacji. Słyszałam, że bardzo mały odsetek osób je kończy,
      większość odpada po drodze. Naprawde życze powodzenia. I nie przejmuj sie
      opiniami tutaj, że to nic niewarte. Przecież egzaminy musisz zdawać takie same
      jak zapewne studenci zaoczni. A o ile mi wiadomo, ocenia się WIEDZE, a nie czas
      nauki czy jej sposób.
    • r.richelieu Re: studia przez internet. 05.09.06, 17:01
      Takie studia są gorsze niż dzienne na uniwerku czy polibudzie, ale, że nie
      zawsze można studiować dziennie, ba, nie zawsze zaocznie, to czemu nie. Tylko
      trzeba być systematycznym w takiej nauce, a temu bardzo przeszkadza nadmiar
      obowiązków w pracy i w domu, tych samych obowiązków, które uniemożliwiły
      podjęcie normalnych studiów. Stąd wniosek nie może być inny, że studia te
      przeznaczone są dla tych, którzy mają dużo czasu, ale z różnych względów nie
      mogą uczestniczyć w normalnych zajęciach. Czyli niepełnosprawni, opiekunowie
      osób starszych i dzieci, mający różne godziny pracy w różnych z siedmiu dni
      tygodnia. Nie wliczane są tu matki, bo te, w przeciwieństwie do opiekunek do
      dzieci, nie wracają po 8 godzinach do domu, tylko mają w domu pełen etat.
      • sandraa1 Re: studia przez internet. 06.09.06, 09:12
        Dzieki za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie. Coz spobowac mozna a jak sie
        nie uda skonczyc to trudno przynajmniej bede miec satysfakcie ze sprobowalam.
        A co do wypowiedzi kolegow i kolezanek z dziennych studiow - gdybym miala kase
        i czas a pozatym gdybym przeprowadzila sie zpowrotem do polski i
        przedewszystkim gdybym znowu miala 20 lat to z pewnoscia poszlabym na studia
        dzienne.

Wszystkim studentom zycze powodzenia,
        Glowa do gory bedzie dobrze.
        • Gość: ania Re: studia przez internet. IP: *.aster.pl 06.09.06, 12:34
          trzymam kciuki za to, żeby udało Ci się te studia skończyć.. tylko od początku
          musisz wygospodarować czas na naukę i starać się być w niej systematyczna :)
        • Gość: Liw Re: studia przez internet. IP: *.3.cust.bredband2.com 06.09.06, 12:40
          Proponuje poduczyc sie troche polskiego: "pozatym"-->poza tym
          oraz "przedewszystkim"--> przede wszystkim:)

Pozdrawiam.
    • Gość: as Re: studia przez internet. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:44
      Sandra trzymaj sie na tych studiach o rob to co chcesz, rob co chcesz i nie sluchaj co niekotorych. Bo niektorym nie udalo sie po prostu pojsc na farmacje. Zreszta wy ludzie nie macie wiekszych problemow? zazdroszcze w takim razie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka