Dodaj do ulubionych

Wieczny student????

11.09.06, 17:28
Co sadzicie o tej kategorii ludzi.Kim są, gdzie bywaja,jak żyją.Co nimi
kieruje;potrzeba ucieczki przed dorosłością, lęk przed przyszłościa,
niedojrzałośc i nieumiejętnośc bycia odpowiedzialnym za siebie w dorosłym
życiu, brak szczęscia a może zwyczajne lenistwo.Jak myślicie mają szanse na
porządne i godne życie za dobre pieniądze u boku rozsądnej kobiet lub
mężczyzny.Jakie dajecie im prognozy???
Obserwuj wątek
    • seesee Re: Wieczny student???? 11.09.06, 17:49
      szkoda słów, zwykłe darmozjady.
      • Gość: zły Re: Wieczny student???? IP: 217.98.102.* 11.09.06, 18:09
        uważam takich osobników za pokraki marnujące pieniądze podatników na darmowych
        studiach państwowych
        • Gość: misio Re: Wieczny student???? IP: *.aster.pl 11.09.06, 18:12
          dokładnie, jak coś łatwo przyszło to się tego nie ceni.. jeśli taki jeden/jedna
          chce sobie studiować latami - niech za to płaci
          • seesee Re: Wieczny student???? 11.09.06, 18:19
            najczęściej za to płacą, tzn. ich rodzice płacą.
            • Gość: :P odwalcie sie... Re: Wieczny student???? IP: 80.54.16.* 11.09.06, 18:42
              Ja bede studiowal ile bedzie mi sie podobac, czyli ile tylko sie da, nawet do
              konca zycia. wali mnie to ze panstwo bedzie mi fundowac studia. ha płace
              podatki wiec niech mnie utrzymuje moje zasrane opiekuncze panstwo, z ktorego i
              tak wyjade jak mnie wyksztalci. tak nawiasem to jestem leniuchem i niechce mi
              sie pracowac. A Wy co zazdroscicie, pewnie poszliscie do roboty i zarabiacie na
              to zeby ksztalcic hama
              • Gość: Dugo Re: Wieczny student???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:43
                Tacy mają też wielką zalete - obcy im jest wyścig szczurów, brawo za to!!!
                • jacek-yacek Re: Wieczny student???? 11.09.06, 20:04
                  Wieczny student. W praktyce nie ma czegoś takiego bo nie można studiować bez
                  końca, w końcu uczelnia wywali takiego delikwenta. Owszem są tacy ludzie co
                  sobie przedłużą o kilka lat studia, ale tak bywa, niektorzy kończą wcześnie
                  inni później, tego się zabronić nie da i może nawet dobrze...
              • wujek.sam Re: Wieczny student???? 12.09.06, 00:51
                A ja Cie szanuje, studiuj sobie ile zechcesz. A wy, madrale co studiujecie po 10
                kierunkow, wam to wolno wyzyskiwac panstwo??
    • Gość: themaxmaster Re: Wieczny student???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:05
      A jak ktos mial problemy zdrowotne i musial rozpoczynac studia w pozniejszym
      wieku to tez wieczny student ?
      • seesee Re: Wieczny student???? 12.09.06, 00:08
        a czy to było 10 lat temu i nadal studiujesz?
    • lol_niezly A moze... 12.09.06, 02:49
      Zamiast czepiac sie innych i wytykac im bledy, zajac sie wlasnym tylkiem, robic
      swoje i nie wtykac nosa w nieswoje sprawy? Jesli chce niech studiuje nawet 30
      lat - co mnie to obchodzi? Kazdego dnia utwierdzam sie w przekonaniu, ze
      drugiego czlowieka trzeba zniszczyc tylko dlatego, ze sie wyroznia - a za dlugo,
      a za krotko, a na prywatnej, a zaocznie, a za bogaty itd.
      Ludzie, dajcie sobie spokoj i chodzmy na browara :)
      • Gość: trete Re: A moze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:16
        lepszy już jest wieczny student niż głąb i obibik z zaocznych czy prywatnych
        • Gość: ktim Re: A moze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:02
          O, kolejny mądry znawca realiów studiów na wszystkichnkierunkach, szkołach i
          trybach...
          Teraz coraz więcej "starszych" osób studiuje, bo robią podyplomowe. Ja wciąż mam
          indeks, chodzę na wykłady i sesje, a mam 29 lat :) Po prostu jestem na zaocznej
          ekonomii (w prywatnej, więc szlag mnie rafi, jak ktoś jeszcze raz zacznie mówić,
          kim to ja nie jestem i jaki mam stosunek do własnych studiów). Szczęśliwie
          jestem już mgr biologii z SGGW, pracuję, ale podwyższam kwalifikacje. I
          pozdrawiam innych studiujących :D
          • Gość: zły Re: A moze... IP: 217.98.102.* 12.09.06, 12:36
            ktim, ale wypowiedzi osób tutaj nie dotyczą takich osób jak ty - ty płacisz za
            studia więc masz prawo studiować ile chcesz, natomiast takiego prawa nie powinny
            miec osoby studiujące za darmo - studia państwowe dzienne
    • Gość: gung_ho Re: Wieczny student???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:41
      Studia nie wyścigi, my nie kolarze, dyplom nie meta:).
      • Gość: Home Re: Wieczny student???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:47
        podziwiam studentów, którzy przychodzą na wykład jak do karczmy, wiecznie
        zachlani, ale za to zawsze chętni do udzielania mądrych rad dla młodszych
        studentów o uczelni, wykładowcach, tak jak również o życiu poza nią. To się
        nazywa studenckie życie! Oczywiście że nic nie płacą, bo na swój status już
        zapracowali. Szacunek dla nich.
    • Gość: olo Re: Wieczny student???? IP: *.aster.pl 16.10.06, 14:01
      Że są nieprzystosowanymi do zycia w społeczenstwie nierobami - pracować się nie
      chce, rodzice utrzymują?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka