Dodaj do ulubionych

Zjazdy na studiach zaocznych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:53
Czy na każdej uczelni zjazdy odbywają się w te same dni? Czyli co dwa tygodnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: :p nie n/t IP: *.icpnet.pl 16.09.06, 22:09
      .
      • Gość: Aga nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:29
        Na niektórych uczelniach nawt co tydzień. pozdrawiam.papa
    • Gość: Ula Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:33
      Nie wszędzie. Ja studiowałam w Szczecinie na prywatnej uczelni zjazdy były co
      tydzień ale za to tylko w piaątek 16-20 i sobotę 8-15. Było to bardzo dobre dla
      osób ze Szczecina gdyż nie było przeładowania (np 10h zajęć w jeden dzień) i
      wiesza lepiej "wchodziła", nie byliśmy zmęczeni. Teraz będę studiowała w
      Poznaniu i zjazdy tu są co 2 tygodnie po 2 dni (sobota, niedziela) od rana do
      wieczora. Każda szkoła ustala zjazdy kiedy i jak chce i nawet czasem na różnych
      wydziałąch są różne terrminy zjazdów.
    • Gość: k. Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: 217.173.198.* 17.09.06, 11:51
      a co z ustawa o zabraniajaca pracowac w niedziele? podobo mialo to takze objac
      uczelnie...
      • malinaesz Re: Zjazdy na studiach zaocznych 17.09.06, 12:04
        Cooo?
        Cóż to za ustawa!?
        Możesz podac link do stronki na ktorej mozna ją sobie przeczytac?
        • Gość: k. Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: 217.173.198.* 17.09.06, 12:18
          linka ci nie podam, bo takowego nie znam, operam sie na glosach z mojego
          uniwerku i UŚ, gdzie studiuje moj kolega, tu juz w ub roku akademickim
          wprowadzili zjazdy w piatki i soboty z racji na naszych prawicowych krzykaczy z
          sejmu . z tego, co wiem w tym roku ma to objac wszystkie uniwerki.

• Gość: Ula Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:39
            Ściema jakaś. takiej ustawy nie ma i nic nie słychać, żeby była...
    • Gość: Miharu Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.pai.net.pl 17.09.06, 17:22
      W Poznaniu na romanistyce są zjazdy co tydzień, zajęcia tylko w soboty, tak
      mnie to wk..wia, że szkoda gadać :( Będę musiała z Łodzi co tydzień zapitalać.
      grrr...
      • Gość: pultusk Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.crowley.pl 26.09.06, 21:03
        A ja mam przyjemność dojeżdżać z Łodzi do Pułtuska. I jstem już na piątym (II
        mgr) roku studiów. Przez pięć lat mam na końcie: słownie trzy nieobecności na
        zajęciach-raz choroba, raz sprawa osobista, raz sprawy słuzbowe. I nie
        narzekam.
    • iskax Re: Zjazdy na studiach zaocznych 24.09.06, 14:50
      eh, ja mam zjazdy co tydzień. Studiuje na UAMie (wydz PiA)
      Cięzko mi teraz bedzie, bo pracuje, i w sumie ZERO wolnego:(
    • Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 25.09.06, 00:17
      ja miałem zjazdy w każdy weekend (w sobotę zajęcia od 8.00 do ok. 20-tej, a w
      niedzielę do ok. 16-17.00)
      • Gość: gerania Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:40
        A jak oceniacie ten tryb studiowania? Tak w praktyce, w miarę obiektywnie? W
        sobotę mam pierwszy zjazd na zarządzaniu, też studiuję prywatnie (zjazdy co dwa
        tyg.) w Warszawie.
        • Gość: Anickaz Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: 88.220.32.* 25.09.06, 12:29
          Ja tez studiuje zaocznie i nie do konca jest to fajne (przynajmniej na mojej
          uczelni). Zjazdy mam co 2 tyg. od piątku do niedzieli i jeszcze wszystkie
          pozostale piatki pomiedzy zjazdami. Najgorsze jest to ze w piatki zajecia
          zaczynaja sie o 16:30, a w weekendy mam zajecia od 8 do 22.

Uwazam, ze taki sposob planowanie zajec jest brakiem wyobrazni ze strony
          uczelni, bo:
          1. o godz. 19 juz przestaje kontaktowac i nie bardzo kojarze co sie dzieje na
          zajeciach
          2. nie zawsze mozna zdazyc w piatek na zajecia (a ja mam wtedy cwiczenia, ktore
          sa obowiazkowe)
          3. w poniedzialek padam ze zmeczenia (i jak tu pracowac)
          4. piatki pomiedzy zjazdami - jak maja przyjezdzac na nie studenci, ktorzy
          dojezdzaja z innych miejscowosci? Zreszta urywanie sie z pracy co 2 tyg. w
          piatek jest jeszcze do przyjecia przez pracodawce, ale co tydzień?
          5. pisze w tym roku licencjat i niestety w miom planie ni zostaly przeiwdziane
          seminaria, wiec albo nie bede chodzila na niektire zajecia, albo beda sie one
          odbywaly w tygodniu

To by bylo na tyle o obserwacjach na mojej uczelni.

Pozdrawiam

P.S.
          Studiuje w Warszawie
          • Gość: UW Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:51
            A ja dziś miałam inaugurację na polonistyce UW i właśnie się dowiedziałam, że
            zjazdy mam co tydzień. Każda sobota i niedziela od 10.40 do 17.30.
            Nie no po prostu... gorzej być nie mogło.
            I jak tu pracować?
            • Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 22:55
              jak? od poniedziałku do piątku (możesz na cały etat).. ja tak pracowałem i
              sobie dałem radę (miałem więcej godzin wykładów w weekendy od Ciebie)
              • Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:59
                Dzięki za pocieszenie :) Skoro Ty dałeś radę to może i ja. Tylko przerażona
                jestem tym wszystkim. Zero wolnego czasu. Jak sobie z tym radziłeś?
                Gdzie studiujesz/studiowałeś?
                • Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:03
                  na AWF, w praktyce nie jest tak źle (jak nie dasz rady na cały etat możesz
                  poczatkowo pracowac na poł) :)

w tym roku zaczynam studia wieczorowe i wprawdzie weekendy będę miał wolne ale
                  cały tydzień zajęty (bo codziennie po pracy zajęcia).. nie zrażam się, bo b.
                  lubię studiować - sama się przekonasz, że to najpiękniejszy okres w życiu :)
                  • Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:09
                    wow, jestem pod wrażeniem :) super to ująłęś, może faktycznie masz rację...
                    W końcu na zaocznych też wcale nie jest tak źle, odrobina samozaparcia i sukces
                    gwarantowany :)))
                    Gdzie kolejne studia, jeśli mogę spytać? AWF nie wystarczy?
                    • Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:17
                      chcę się dalej dokształcać (studiowanie tego co Cię pasjonuje to naprawdę duża
                      frajda).. poza tym mimo, że pracuję w zawodzie - nie chciałbym całe
                      życie "robić" w jednej branży)

aktualne jestem studentem UW
                      • Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:24
                        możesz mieć nienormowany czas pracy np. udzielać korków (są osoby, które z tego
                        żyją i nieźle sobie radzą).. sporo polonistów pracuje m.in. w mediach, w
                        wydawnictwach gdzie nie ma ustalonych godzin, ważne, żebyś zdązyła ze zleceniem
                        na czas
                      • Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:25
                        Ja też jestem studentką UW :)
                        Gratuluję, że możesz robić i studiować to, co Cię pasjonuje. To naprawdę super
                        sprawa :) też bym tak chciała... aż się rozmarzyłam.
                        Gdyby coś to gg 739126, zapraszam. Na razie muszę już zmykać, dobrej nocy.
                        • Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:26
                          dobrej nocy, jak będę miał chwilę to się odezwę :)
                          • Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:19
                            Czekam, czekam i coś się nie odzywasz;) he he
                            Pozdrawiam :)
    • Gość: aga do iskax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:16
      a moglbys cos napisac o studiowaniue na parwie na UAM-ie,Teraz wslasnie sie
      wybieram i jest straszne zamieszanie z tym USOSem. Najlepiej jakbysmy pogadali
      spokojnie na gadu,btm była bardzo wdzieczna. 5352115 mopj nr
      • Gość: myszka Re: do iskax IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 27.09.06, 15:22
        ja też studiuję zaocznie.jestem już na IIIcim roku.przyznam,że po Iwszym roku
        byłam strasznie zniechęcona..praca,dojazdy, wielogodzinne zajęcia.
        w tym roku zajęć już mam mniej-w konću trzeba pomyśleć o pisaniu pracy
        licencjackiej :)Życzę wszystkim powodzenia w nowy roku akademickim!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka