Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:53 Czy na każdej uczelni zjazdy odbywają się w te same dni? Czyli co dwa tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:29 Na niektórych uczelniach nawt co tydzień. pozdrawiam.papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:33 Nie wszędzie. Ja studiowałam w Szczecinie na prywatnej uczelni zjazdy były co tydzień ale za to tylko w piaątek 16-20 i sobotę 8-15. Było to bardzo dobre dla osób ze Szczecina gdyż nie było przeładowania (np 10h zajęć w jeden dzień) i wiesza lepiej "wchodziła", nie byliśmy zmęczeni. Teraz będę studiowała w Poznaniu i zjazdy tu są co 2 tygodnie po 2 dni (sobota, niedziela) od rana do wieczora. Każda szkoła ustala zjazdy kiedy i jak chce i nawet czasem na różnych wydziałąch są różne terrminy zjazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: 217.173.198.* 17.09.06, 11:51 a co z ustawa o zabraniajaca pracowac w niedziele? podobo mialo to takze objac uczelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
malinaesz Re: Zjazdy na studiach zaocznych 17.09.06, 12:04 Cooo? Cóż to za ustawa!? Możesz podac link do stronki na ktorej mozna ją sobie przeczytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: 217.173.198.* 17.09.06, 12:18 linka ci nie podam, bo takowego nie znam, operam sie na glosach z mojego uniwerku i UŚ, gdzie studiuje moj kolega, tu juz w ub roku akademickim wprowadzili zjazdy w piatki i soboty z racji na naszych prawicowych krzykaczy z sejmu . z tego, co wiem w tym roku ma to objac wszystkie uniwerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:39 Ściema jakaś. takiej ustawy nie ma i nic nie słychać, żeby była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miharu Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.pai.net.pl 17.09.06, 17:22 W Poznaniu na romanistyce są zjazdy co tydzień, zajęcia tylko w soboty, tak mnie to wk..wia, że szkoda gadać :( Będę musiała z Łodzi co tydzień zapitalać. grrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pultusk Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.crowley.pl 26.09.06, 21:03 A ja mam przyjemność dojeżdżać z Łodzi do Pułtuska. I jstem już na piątym (II mgr) roku studiów. Przez pięć lat mam na końcie: słownie trzy nieobecności na zajęciach-raz choroba, raz sprawa osobista, raz sprawy słuzbowe. I nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
iskax Re: Zjazdy na studiach zaocznych 24.09.06, 14:50 eh, ja mam zjazdy co tydzień. Studiuje na UAMie (wydz PiA) Cięzko mi teraz bedzie, bo pracuje, i w sumie ZERO wolnego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 25.09.06, 00:17 ja miałem zjazdy w każdy weekend (w sobotę zajęcia od 8.00 do ok. 20-tej, a w niedzielę do ok. 16-17.00) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerania Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:40 A jak oceniacie ten tryb studiowania? Tak w praktyce, w miarę obiektywnie? W sobotę mam pierwszy zjazd na zarządzaniu, też studiuję prywatnie (zjazdy co dwa tyg.) w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anickaz Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: 88.220.32.* 25.09.06, 12:29 Ja tez studiuje zaocznie i nie do konca jest to fajne (przynajmniej na mojej uczelni). Zjazdy mam co 2 tyg. od piątku do niedzieli i jeszcze wszystkie pozostale piatki pomiedzy zjazdami. Najgorsze jest to ze w piatki zajecia zaczynaja sie o 16:30, a w weekendy mam zajecia od 8 do 22. Uwazam, ze taki sposob planowanie zajec jest brakiem wyobrazni ze strony uczelni, bo: 1. o godz. 19 juz przestaje kontaktowac i nie bardzo kojarze co sie dzieje na zajeciach 2. nie zawsze mozna zdazyc w piatek na zajecia (a ja mam wtedy cwiczenia, ktore sa obowiazkowe) 3. w poniedzialek padam ze zmeczenia (i jak tu pracowac) 4. piatki pomiedzy zjazdami - jak maja przyjezdzac na nie studenci, ktorzy dojezdzaja z innych miejscowosci? Zreszta urywanie sie z pracy co 2 tyg. w piatek jest jeszcze do przyjecia przez pracodawce, ale co tydzień? 5. pisze w tym roku licencjat i niestety w miom planie ni zostaly przeiwdziane seminaria, wiec albo nie bede chodzila na niektire zajecia, albo beda sie one odbywaly w tygodniu To by bylo na tyle o obserwacjach na mojej uczelni. Pozdrawiam P.S. Studiuje w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UW Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:51 A ja dziś miałam inaugurację na polonistyce UW i właśnie się dowiedziałam, że zjazdy mam co tydzień. Każda sobota i niedziela od 10.40 do 17.30. Nie no po prostu... gorzej być nie mogło. I jak tu pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 22:55 jak? od poniedziałku do piątku (możesz na cały etat).. ja tak pracowałem i sobie dałem radę (miałem więcej godzin wykładów w weekendy od Ciebie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:59 Dzięki za pocieszenie :) Skoro Ty dałeś radę to może i ja. Tylko przerażona jestem tym wszystkim. Zero wolnego czasu. Jak sobie z tym radziłeś? Gdzie studiujesz/studiowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:03 na AWF, w praktyce nie jest tak źle (jak nie dasz rady na cały etat możesz poczatkowo pracowac na poł) :) w tym roku zaczynam studia wieczorowe i wprawdzie weekendy będę miał wolne ale cały tydzień zajęty (bo codziennie po pracy zajęcia).. nie zrażam się, bo b. lubię studiować - sama się przekonasz, że to najpiękniejszy okres w życiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:09 wow, jestem pod wrażeniem :) super to ująłęś, może faktycznie masz rację... W końcu na zaocznych też wcale nie jest tak źle, odrobina samozaparcia i sukces gwarantowany :))) Gdzie kolejne studia, jeśli mogę spytać? AWF nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:17 chcę się dalej dokształcać (studiowanie tego co Cię pasjonuje to naprawdę duża frajda).. poza tym mimo, że pracuję w zawodzie - nie chciałbym całe życie "robić" w jednej branży) aktualne jestem studentem UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:24 możesz mieć nienormowany czas pracy np. udzielać korków (są osoby, które z tego żyją i nieźle sobie radzą).. sporo polonistów pracuje m.in. w mediach, w wydawnictwach gdzie nie ma ustalonych godzin, ważne, żebyś zdązyła ze zleceniem na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:25 Ja też jestem studentką UW :) Gratuluję, że możesz robić i studiować to, co Cię pasjonuje. To naprawdę super sprawa :) też bym tak chciała... aż się rozmarzyłam. Gdyby coś to gg 739126, zapraszam. Na razie muszę już zmykać, dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:26 dobrej nocy, jak będę miał chwilę to się odezwę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zjazdy na studiach zaocznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:19 Czekam, czekam i coś się nie odzywasz;) he he Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do iskax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:16 a moglbys cos napisac o studiowaniue na parwie na UAM-ie,Teraz wslasnie sie wybieram i jest straszne zamieszanie z tym USOSem. Najlepiej jakbysmy pogadali spokojnie na gadu,btm była bardzo wdzieczna. 5352115 mopj nr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: do iskax IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 27.09.06, 15:22 ja też studiuję zaocznie.jestem już na IIIcim roku.przyznam,że po Iwszym roku byłam strasznie zniechęcona..praca,dojazdy, wielogodzinne zajęcia. w tym roku zajęć już mam mniej-w konću trzeba pomyśleć o pisaniu pracy licencjackiej :)Życzę wszystkim powodzenia w nowy roku akademickim!! Odpowiedz Link Zgłoś