Gość: ikkuluryssveyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:16 Interesuje mnie gdzie można tanio i dobrze zjeść w Krakowie (najlepiej okolice AGH)?? Oraz ile kosztuje miesięcznie życie studenta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivaxa Re: Tanie danie 21.09.06, 22:19 hmm, wiem, ze mozna zjesc dobry obiad za 6 zlotych, ale sa tez i obiady syudenckie za 11 zlotych. Wszystkiego dowiesz sie jak juz bedziesz w Krakowie. Akademiki sa rzedu okolo 250 zlotych, ale mozesz zamieszkac w mieszkaniu lub na stacji juz od 300 -350 zlotych. Bilet miesieczny jakies 50. Jedzenie. Chyba drogie, obiady mozesz sam gotowac, w miare mozliwosci, wtedy taniej wychodzi. Ale gotowac jest najlepiej w mieszaniu, chociaz w akademiku tez sie da. Zupki chinskie istnieja. Moja znajoma dostaje 1000 zlotcyh na miesiac i ledwo jej wystarcza. Ja bede miala polowe i tez mi wystarczy. Juz od pazdziernika. :-)) Bedzie dobrze, pozdrawiam. A i piwo jest drogie. Ale studenci pija ponoc ekonomicznie, w domu, bo w knajpach jest drogo. Ale to wszystko PONOC, bo ja dopiero zaczynam studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikkuluryssveyl Re: Tanie danie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:17 dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Tanie danie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:45 Jeśli masz tam swoją półkę gdzieś w lodówce... zrób mamie przyjemność i weź to wszystko co by chciała żebyś zabrał w tych słoikach;) Miesiąc przetrwasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: Tanie danie 23.09.06, 01:08 Gość portalu: V napisał(a): > Jeśli masz tam swoją półkę gdzieś w lodówce... zrób mamie przyjemność i weź to > wszystko co by chciała żebyś zabrał w tych słoikach;) Miesiąc przetrwasz:) A po co lodowka, skoro to jest w sloikach?? Odpowiedz Link Zgłoś
jersey.girl Re: Tanie danie 23.09.06, 06:21 > Gość portalu: V napisał(a): > > > Jeśli masz tam swoją półkę gdzieś w lodówce... zrób mamie przyjemność i w > eź to > > wszystko co by chciała żebyś zabrał w tych słoikach;) Miesiąc przetrwasz: > ) > > A po co lodowka, skoro to jest w sloikach?? "Po otwarciu przechowywac w lodowce" odnosi sie takze do przetworow domowych. Chyba, ze student wsszystko zje na jeden raz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Tanie danie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:38 Przetwory jak najbardziej polecam, kiedy konczy sie jedzenie zbawienne okazuje sie dzemy, ktore mama pakowala do torby :) Czasem warto sobie cos zgotowac, u mnie w mieszkaniu przewazal ryz + rozne dodatki, sosy do niego, nie jest zle, ale mi sie juz przejadlo. Oprocz tego spaghetti:)W razie czego trzeba znalezc jakas tania stolowke, studiuje na AP, wiec czesto chodzilam do Żaka na Biprostalu, pierozki juz za ponad 2 zl, mozna oszczedzic. Tam kolo AGH sa za 5,50 (pod Lewiatanem)- obiad dwudaniowy. Ogolnie na miesiac mam 800-900 zl i wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: Tanie danie 23.09.06, 20:53 jersey.girl napisała: > > Gość portalu: V napisał(a): > > > > "Po otwarciu przechowywac w lodowce" odnosi sie takze do przetworow domowych. > Chyba, ze student wsszystko zje na jeden raz ;). Fakt, nie pomyslalem, ze tego mozna nie zjesc na jeden raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st. Re: Tanie danie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:56 tanie danie jest jak szybkie je***** czyli na dłuższą metę niezdrowe:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Tanie danie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:41 a ja polecam "U Babci Maliny " na Sławkowskiej,stolówke kolo Jagiellonki od strony Oleandrów i "3 papryczki" na poselskiej ( tyle,że bywa tam drogo) Odpowiedz Link Zgłoś
aviviah Re: Tanie danie 23.09.06, 21:07 Polecam Żaczka - mają dobre jedzenie i nawet to, że bedąc tam ostatnim razem dostałam przesolone ziemniaki, nie zmieni mojej opinii. Ale uwaga, obiady podrożały - zestaw I (wegetraiański) kosztuje 5,50 a zestaw II całe 7 zł. :) Dobrze i tanio zjeść można też w w barze mlecznym na Grodzkiej. Duże porcje są w barze mlecznym "Flisak" na rogu Kościuszki i Aleji - jak ostatnio tam byłam to talerz pomidorówki kosztował bodajże 79 groszy. Tylko klimat jak dla mnie troche nieprzyjemny. Można też oczywiście gotować samemu. Ryż, kasza, makaron. Szybkie i sycące. Człowiek po jakimś czasie ma tego dosyć a na sosy ze słoika już patrzeć nie może. No ale cóż - taka dola studenta :P Odpowiedz Link Zgłoś
fleur-de-lys Re: Tanie danie 23.09.06, 21:24 Polecam,jak przedmowca, Żaczka na Oleandry, kolo Rotudny. Lubie tez jadac w stolowce w piwnicy Paderevianum (to budynek naprzeciwko AGH), choc jest tam troche drozej. Oprocz tego norma: makaron / ryz + sosy. Kiedy juz wybitnie nie mam ani chwili (np. sesja...), to kupuje sobie tzw. "Gerberki" czyli dania dla niemowlat, takie od 12.miesiaca zycia :) To naprawde pyszne!!! Ja tam malo jem i takie 400 gram Gerberka doprawione i z serem mi wystarczy, chociaz nie wiem czy chlopak tez by sie tym najadl... Ale to jest smaczne! Czy ktos tez tak robi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: Tanie danie 23.09.06, 21:36 Skoro podajecie przepisy to przypomne, ze taki watek juz sie pojawil: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=48451276&a=48451276 Odpowiedz Link Zgłoś