Dodaj do ulubionych

Gospodarka przestrzenna

IP: *.localdomain / 192.168.0.* 24.03.03, 02:23
Jakie wrażenia studentów tego kierunku. Czy czują się bardziej architektami,
geografami, socjologami czy bóg wie kim jeszcze. Bo że urbanistami to
oczywiste. Jaki przedmiot sprawia Wam najwięcej problemów. I czy
uzupełniające są otwarte dla licencjatów innych niż gospodarka przestrzenna?
Obserwuj wątek
    • Gość: ma Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.chello.pl 26.03.03, 00:04
      ale gospodarka przestrzenna na jakiej uczelni
      bo ja jak na razie czuje sie najbardziej samorządowcem, który posiada wiedze o
      UE, ma pojecie o urbanistyce, socjologii, ekonomii, zrównoważonym rozwoju(?),
      bezpośrednich inwestycjach zagranicznych... i jeszcze o wielu innych rzeczach
      pzdr
    • Gość: ma Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.chello.pl 26.03.03, 00:06
      aaaaa, zapomnialam dodac ze jestem geografem, wiec to dla mnie istotny element
      tych studiów
    • Gość: ma Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.chello.pl 26.03.03, 00:14
      wlasnie przeczytalam twoje posty o geografii na US. macie super wyposażenie.
      byłam kiedyś u was ze slajdami na pokazach. z całą ekipą byliśmy pod wrażeniem.
      przykro mi to mówić ale warszawski wydział geografii sie nie umywa, choć
      ostatnio dzieją sie tam rzeczy dziwne- trwa remont.
      tak wiec sie juz zdradzilam- uzupełniająca dzienna gospodarka przestrzenna na
      UW
      • Gość: Richelieu* Gospodarka przestrzenna na geografii czy AE IP: *.localdomain / 192.168.0.* 26.03.03, 16:04
        Gość portalu: ma napisał(a):

> wlasnie przeczytalam twoje posty o geografii na US. macie super wyposażenie.
        > byłam kiedyś u was ze slajdami na pokazach. z całą ekipą byliśmy pod
        wrażeniem.
        >
        > przykro mi to mówić ale warszawski wydział geografii sie nie umywa, choć
        > ostatnio dzieją sie tam rzeczy dziwne- trwa remont.
        > tak wiec sie juz zdradzilam- uzupełniająca dzienna gospodarka przestrzenna na
        > UW

U mnie na UŚ też trwa remont jeszcze, choć już są nowe pachnące świeżością,
        duże i przestronne sale wykładowe, których wcześniej nie było.
        A co do gospodarki przestrzennej. To specjalizacja na geografii, więc jakie
        przedmioty są u Ciebie? Ja co prawda nie potrzebuję uzupełniających bo jestem
        na roku IV jednolitych, na społeczno-ekonomicznej, ale brakuje mi tej
        przetrzenności. Piszę pracę mgr, wlaściwie to już kończę, o percepcji stanu
        zagospodarowania przestrzennego i widzę wlaśnie gdzie moje studia miały luki,
        bo takiego przedmiotu jak planowanie przestrzenne nie było.
        A sama gospodarka, masz rację pytając się na jakiej uczelni, bo np. na Akademii
        Ekonomicznej w Krakowie jest gospodarka przestrzenna właśnie i zakres
        programowy jest raczej nie geograficzny. Dlatego spis przedmiotów dużo mówi o
        rodzaju kierunku.

ps. co do umywania, jak się nie umywa warszawski wydział geografii do wydziału
        w UŚ, kiedy to w Wawie jest ta specjalność, która prawdopodobnie wybrałabym
        gdybym mogła. A teraz mi brakuje niemal elementarnych wiadomości i stąd pomysł
        na specjalizację(kolejną ;) z gospodarki przestrzennej, Warszawa dla mnie to za
        daleko trochę, ta AE w Krakowie ciągnie
        • Gość: ma Re: Gospodarka przestrzenna na geografii czy AE IP: *.crowley.pl 26.03.03, 16:50
          > A co do gospodarki przestrzennej. To specjalizacja na geografii, więc jakie
          > przedmioty są u Ciebie? Ja co prawda nie potrzebuję uzupełniających bo jestem
          > na roku IV jednolitych, na społeczno-ekonomicznej, ale brakuje mi tej
          > przetrzenności. Piszę pracę mgr, wlaściwie to już kończę, o percepcji stanu
          > zagospodarowania przestrzennego i widzę wlaśnie gdzie moje studia miały luki,
          > bo takiego przedmiotu jak planowanie przestrzenne nie było.
          > A sama gospodarka, masz rację pytając się na jakiej uczelni, bo np. na
          Akademii
          > ps. co do umywania, jak się nie umywa warszawski wydział geografii do
          wydziału
          > w UŚ, kiedy to w Wawie jest ta specjalność, która prawdopodobnie wybrałabym
          > gdybym mogła. A teraz mi brakuje niemal elementarnych wiadomości i stąd
          pomysł
          > na specjalizację(kolejną ;) z gospodarki przestrzennej, Warszawa dla mnie to
          za
          >
          > daleko trochę, ta AE w Krakowie ciągnie
          wiec u mnie nie jest to specjalizacja na geografii. fakt kiedys byla ale sie
          podzielili i gospodarka przestrzenna tworzy oddzielny instytut, choć to jest w
          rzezcywistości bardziej skomplikowane. gosp. przestrzenna to 2-letnie studia
          uzupełniajace, na które można iść po trzech latach studiów o kierunkach
          społeczno-ekonomiczno- geograficznych. ja juz skonczylam geografie społ-eko.
          (rok temu)-5 lat i jestem mgr, a ta gosp. przestrzenna to 2-gi kierunek.bo tez
          mi tego brakowalo.
          tu jest jednak ze wzgledu na korzenie tego instytutu jak podejrzewam bardziej
          przestrzenna niż na Akademii Ekonomicznej. a co do przedmiotów to polecam
          strone www.euroreg.uw.edu.pl tam jest caly program , komentarze studentow itp.
          na reszte pytan odpowiem jak wroce do domu
          aaaa, jeszcze co do umywania to chodzilo mi o wyposazenie, i wystroj , bo
          mysle ze mówimy o tym wysokim budynku w Sosnowcu, no chyba ze podczas tych
          slajdów byłam na jakims reprezentacyjnym pietrze
          z geograficznymi pozdrowieniami
          • Gość: Richelieu* Re: Gospodarka przestrzenna na geografii czy AE IP: *.localdomain / 192.168.0.* 26.03.03, 17:10
            > wiec u mnie nie jest to specjalizacja na geografii. fakt kiedys byla ale sie
            > podzielili i gospodarka przestrzenna tworzy oddzielny instytut, choć to jest
            w
            > rzezcywistości bardziej skomplikowane. gosp. przestrzenna to 2-letnie studia
            > uzupełniajace, na które można iść po trzech latach studiów o kierunkach
            > społeczno-ekonomiczno- geograficznych. ja juz skonczylam geografie społ-eko.
            > (rok temu)-5 lat i jestem mgr, a ta gosp. przestrzenna to 2-gi kierunek.bo
            tez
            > mi tego brakowalo.
            > tu jest jednak ze wzgledu na korzenie tego instytutu jak podejrzewam bardziej
            > przestrzenna niż na Akademii Ekonomicznej. a co do przedmiotów to polecam
            > strone www.euroreg.uw.edu.pl tam jest caly program , komentarze studentow
            itp.
            > na reszte pytan odpowiem jak wroce do domu
            > aaaa, jeszcze co do umywania to chodzilo mi o wyposazenie, i wystroj , bo
            > mysle ze mówimy o tym wysokim budynku w Sosnowcu, no chyba ze podczas tych
            > slajdów byłam na jakims reprezentacyjnym pietrze
            > z geograficznymi pozdrowieniami
            >

tak, właśnie ten wysoki budynek to jedyny budynek wydziału. Tyle, że w 20
            piętrach spokojnie się mieści. A piętra reprezentacyjne.. hm, może ta nowa
            dobudówka, rzeczywiście, reprezentacyjna. Tylko gdy mam zajęcia od rana do
            wieczora czasami nie mam głowy by podziwiać reprentacyjność. Wolę pooglądać
            reprezentacyjność kolegów, albo .. nauczycieli

a co do fakultetów.. dla mnie byłby to trzeci, po socjologii, i dlatego się tak
            zastanawiam. Ale jednak mi brakuje gospodarki. Tyle, że nie ma takich studiów
            żeby wszystko było cacy, zawsze coś brakuje, i dlatego zazdroszę tym wydziałom
            gdzie program można w znacznej mierze samemu układać
        • Gość: pamparam ;) Re: Gospodarka przestrzenna na geografii czy AE IP: *.localdomain / 192.168.0.* 03.04.03, 00:59
    • Gość: Ewka Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.tkchopin.pl 12.08.03, 18:10
      A co sądzicie o gospodarce przestrzennej na UWM?
    • Gość: Mia Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.visp.energis.pl 14.08.03, 16:11
      Czy ta kobita chce studiowac aż do późnej starości??? Po jaką cholerę komu 3
      fakultety? Lepiej jeden a dobry i do roboty. Albo jakaś chorobliwie ambitna i
      snobistyczna milionerka albo z lekka stuknięta. Nie wstyd Ci tak naciągać
      rodziców??? Pałęta się toto po tym forum i na wszystkim niby to się zna.
      • Gość: Richelieu* Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.localdomain / 192.168.0.* 14.08.03, 16:49
        Gość portalu: Mia napisał(a):

> Czy ta kobita chce studiowac aż do późnej starości??? Po jaką cholerę komu 3
        > fakultety? Lepiej jeden a dobry i do roboty. Albo jakaś chorobliwie ambitna
        i
        > snobistyczna milionerka albo z lekka stuknięta. Nie wstyd Ci tak naciągać
        > rodziców??? Pałęta się toto po tym forum i na wszystkim niby to się zna.

Od rodziców na jakąkolwiek szkołę, nawet na ksera, po maturze nic nie wzięłam.
        Od kilku dobrych lat utrzymuję moje hobby z własnych rąk i głowy dokładając
        jeszcze do czynszu za mieszkanie i niektórych opłat. Za nieliczne podręczniki,
        których nie udało mi się wypożyczyć, za zaoczne, za języki, za kursy płacę
        sama. A gospodarka przestrzenna jest dla mnie nieaktualna, może chwilowo na 4
        lata lub przynajmniej na rok, może na zawsze.

ps. bywają tacy studenci co to i dzienne i zaoczne i jeszcze potrafią pracować
        na tyle aby starczyło. Druga sprawa że na duperelstwa nie wydaję, na przykład
        na kino kiedy mogę obejrzeć na pirackim DVD ;), na piąte piwo z najlepszego
        pubu w mieście, czy na kieckę z najdroższego butiku nie czekając na wyprzedaż.
        • Gość: Mia Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.visp.energis.pl 14.08.03, 18:45
          Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> Gość portalu: Mia napisał(a):
          >
          > > Czy ta kobita chce studiowac aż do późnej starości??? Po jaką cholerę komu
          > 3
          > > fakultety? Lepiej jeden a dobry i do roboty. Albo jakaś chorobliwie ambit
          > na
          > i
          > > snobistyczna milionerka albo z lekka stuknięta. Nie wstyd Ci tak naciągać
          > > rodziców??? Pałęta się toto po tym forum i na wszystkim niby to się zna.
          >
          No to zwracam honor. Chapeau bas!
          >
          > Od rodziców na jakąkolwiek szkołę, nawet na ksera, po maturze nic nie
          wzięłam.
          > Od kilku dobrych lat utrzymuję moje hobby z własnych rąk i głowy dokładając
          > jeszcze do czynszu za mieszkanie i niektórych opłat. Za nieliczne
          podręczniki,
          > których nie udało mi się wypożyczyć, za zaoczne, za języki, za kursy płacę
          > sama. A gospodarka przestrzenna jest dla mnie nieaktualna, może chwilowo na 4
          > lata lub przynajmniej na rok, może na zawsze.
          >
          > ps. bywają tacy studenci co to i dzienne i zaoczne i jeszcze potrafią
          pracować
          > na tyle aby starczyło. Druga sprawa że na duperelstwa nie wydaję, na przykład
          > na kino kiedy mogę obejrzeć na pirackim DVD ;), na piąte piwo z najlepszego
          > pubu w mieście, czy na kieckę z najdroższego butiku nie czekając na
          wyprzedaż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka