Gość: fafi IP: 217.173.198.* 22.11.06, 12:50 Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hhhwewe Re: Kulturoznawstwo IP: *.net.pl 22.11.06, 22:01 moja kolezanka to studiuje i jej glownym zajeciem na tym kierunku jest bycie czipinderką. nie robi NIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edytka Re: Kulturoznawstwo IP: *.bulldogdsl.com 22.11.06, 22:07 no też się obijalam na tym kierunku. za to teraz pracuje w uk w nagrode ze taki super kierunek wybralam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kulturoznawstwo IP: *.aster.pl 22.11.06, 22:11 Co prawda nie znam za wiele osob ktore to skonczyly, ale żadna z tych ktore znam nie znalazla pracy w Polsce w zawodzie. (byly po UW) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kulturoznawstwo 22.11.06, 22:20 A ja znam osoby po kulturoznawstwie, które pracują w zawodzie. W czasie roku rzeczywiście nie ma za dużo do roboty, ale za to w czasie sesji zaczyna się zabawa - po 9-10 egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Kulturoznawstwo 24.11.06, 09:54 ototot przedmioty bardzo lajtowe, czasu ogromnie dużo, ale plan tak rozwalony, że nijak tu pracować- bo studia prawie jak wieczorowe- np obowiązkowe ćwiczenia o 18, bo cwiczeniowcy mają swoją pracę do 16 :/ a egzaminów rzeczywiście bardzo dużo, chociaż materiału mało, ale za to b. różnorodny aha, i można pracować w zawodzie, niestety nie w polsce, bo tu wciąż pokutuje takie a nie inne podejście, że kulturoznawca to do niczego się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Kulturoznawstwo 24.11.06, 11:08 Kulturoznawstwo - podwójny dyplom. www.kulturoznawstwo.dswe.pl/index.php?id=1038 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:40 Nauki moze i niewiele,ale czytania mnooostwo. Pisze z doswiadczenia :] Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Kulturoznawstwo 25.11.06, 19:47 studia ciekawe i rozwijajace ;] dobre zwlaszcza jako jeden z np. 2 kierunkow, ale niekoniecznie a czy prace sie po tym dostanie to juz inna kwestia- ale mozna pracowac w wielu bardzo roznych i odleglych od siebie dziedzinach- wszystko co zwiazane z kultura- a ta jak wiadomo jest szeroka- no i nie tylko to ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russo Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:47 wcześniejszy - jakże bogaty treściowo post - dołączony przypadkowy ;) do rzeczy : widzę, że wielu wypowiadających się tutaj ludzi jest studentkami/-tami kulturoznawstwa. Sama planuję studiowanie tego kierunku na Uniwersytecie A. Mickiewicza. chciałabym poznać wszelkie opinie na temat kulturoznawstwa na UAM-ie, w tym również specjalizacji "kultura audiowizualna" - jako, że jestem miłośniczką filmu, interesuje mnie to przede wszystkim. wciąż mam dylemat pomiędzy kulturoznawstwem a czystym filmoznawstwem - obawiam się, że tak intensywne, przede wszystkim teoretycznie obcowanie z filmem, jak to jest na filmoznawstwie, wpływa źle na pasję, która staje się obowiązkiem. poza tym interesuje mnie rozwój wszechstronny (literatura, teatr, filozofia, itp.), a studia niekoniecznie traktuję jako środek na dostanie dobrej pracy. Jak wielu ludzi, planuję połączeniem kulturoznawstwa z innym kierunkiem i tutaj powstanie kolejny dylemat : kulturoznawstwo dzienne, zaoczne, wieczorowe? jeszcze jedno pytanie, już ostatnie - co na maturze? mam na myśli to, czy zdecydowanie wystarcza jeden przedmiot dodatkowy (w moim przypadku rozszerzona historia) czy raczej dwa (historia sztuki) ? pytań wiele, często powielanych, ale niestety ciężko znaleźć w sieci informacje na temat kulturoznawstwa ( dziwne, przecież to tak popularny kierunek!)... a wiadomo, że na stronach uczelni niewiele można się dowiedzieć poza planem zajęć czy rekrutacją (która swoją drogą też często jest opisana nie pełnie). Serdecznie pozdrawiam kulturoznawców i nie-kulturoznawców również ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quentin Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 18:35 Hmmm, mniemanie, że na filmoznawstwie bardzo ścisle obcuje się z filmem, jest nieco błędne. Wiem, bo to studiuję (jako 2 kierunek na UJ). Jest całe mnóstwo innych przedmiotów, aż tyle, że ludzie narzekają, że za mało filmoznawstwa w filmoznawstwie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donna Russo Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:25 a to Ci heca;P dzięki za wyprowadzenie z błędu. jeśli idzie o filmoznawstwo to myślałam właśnie o UJ, ale niestety za daleko... (cała Polska praktycznie). Na Waszej uczelni cholernie podoba mi się też kulturoznawstwo śródziemnomorskie - obok filmu starożytność to moja druga pasja:) ( więcej - chyba;D - już nie mam). niestety nie widzę możliwości studiowania tam (powód - patrz wyżej;)... po drugie - boję się nawet pomyśleć, ile osób przyjmują... i jaka jest średnia na jedno miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś