Dodaj do ulubionych

Kulturoznawstwo

IP: 217.173.198.* 22.11.06, 12:50
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: hhhwewe Re: Kulturoznawstwo IP: *.net.pl 22.11.06, 22:01
      moja kolezanka to studiuje i jej glownym zajeciem na tym kierunku jest bycie
      czipinderką. nie robi NIC
      • Gość: Edytka Re: Kulturoznawstwo IP: *.bulldogdsl.com 22.11.06, 22:07
        no też się obijalam na tym kierunku. za to teraz pracuje w uk w nagrode ze taki
        super kierunek wybralam:-)
    • Gość: x Re: Kulturoznawstwo IP: *.aster.pl 22.11.06, 22:11
      Co prawda nie znam za wiele osob ktore to skonczyly, ale żadna z tych ktore znam
      nie znalazla pracy w Polsce w zawodzie. (byly po UW)
      • olianka Re: Kulturoznawstwo 22.11.06, 22:20
        A ja znam osoby po kulturoznawstwie, które pracują w zawodzie.
        W czasie roku rzeczywiście nie ma za dużo do roboty, ale za to w czasie sesji
        zaczyna się zabawa - po 9-10 egzaminów.
        • gosiaqus Re: Kulturoznawstwo 24.11.06, 09:54
          ototot
          przedmioty bardzo lajtowe, czasu ogromnie dużo, ale plan tak rozwalony, że nijak tu pracować- bo studia prawie jak wieczorowe- np obowiązkowe ćwiczenia o 18, bo cwiczeniowcy mają swoją pracę do 16 :/
          a egzaminów rzeczywiście bardzo dużo, chociaż materiału mało, ale za to b. różnorodny
          aha, i można pracować w zawodzie, niestety nie w polsce, bo tu wciąż pokutuje takie a nie inne podejście, że kulturoznawca to do niczego się nie nadaje.
    • tocqueville Re: Kulturoznawstwo 24.11.06, 11:08
      Kulturoznawstwo - podwójny dyplom.
      www.kulturoznawstwo.dswe.pl/index.php?id=1038
    • Gość: k Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:40
      Nauki moze i niewiele,ale czytania mnooostwo. Pisze z doswiadczenia :]
    • maadz Re: Kulturoznawstwo 25.11.06, 19:47
      studia ciekawe i rozwijajace ;]
      dobre zwlaszcza jako jeden z np. 2 kierunkow, ale niekoniecznie
      a czy prace sie po tym dostanie to juz inna kwestia- ale mozna pracowac w wielu
      bardzo roznych i odleglych od siebie dziedzinach- wszystko co zwiazane z
      kultura- a ta jak wiadomo jest szeroka- no i nie tylko to ;]
    • Gość: Russo Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:34
    • Gość: Russo Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:47
      wcześniejszy - jakże bogaty treściowo post - dołączony przypadkowy ;)

do rzeczy : widzę, że wielu wypowiadających się tutaj ludzi jest
      studentkami/-tami kulturoznawstwa. Sama planuję studiowanie tego kierunku na
      Uniwersytecie A. Mickiewicza. chciałabym poznać wszelkie opinie na temat
      kulturoznawstwa na UAM-ie, w tym również specjalizacji "kultura audiowizualna" -
      jako, że jestem miłośniczką filmu, interesuje mnie to przede wszystkim. wciąż
      mam dylemat pomiędzy kulturoznawstwem a czystym filmoznawstwem - obawiam się, że
      tak intensywne, przede wszystkim teoretycznie obcowanie z filmem, jak to jest na
      filmoznawstwie, wpływa źle na pasję, która staje się obowiązkiem. poza tym
      interesuje mnie rozwój wszechstronny (literatura, teatr, filozofia, itp.), a
      studia niekoniecznie traktuję jako środek na dostanie dobrej pracy.

Jak wielu ludzi, planuję połączeniem kulturoznawstwa z innym kierunkiem i tutaj
      powstanie kolejny dylemat : kulturoznawstwo dzienne, zaoczne, wieczorowe?

jeszcze jedno pytanie, już ostatnie - co na maturze? mam na myśli to, czy
      zdecydowanie wystarcza jeden przedmiot dodatkowy (w moim przypadku rozszerzona
      historia) czy raczej dwa (historia sztuki) ?

pytań wiele, często powielanych, ale niestety ciężko znaleźć w sieci informacje
      na temat kulturoznawstwa ( dziwne, przecież to tak popularny kierunek!)... a
      wiadomo, że na stronach uczelni niewiele można się dowiedzieć poza planem zajęć
      czy rekrutacją (która swoją drogą też często jest opisana nie pełnie).

Serdecznie pozdrawiam kulturoznawców i nie-kulturoznawców również ;D
      • Gość: quentin Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 18:35
        Hmmm, mniemanie, że na filmoznawstwie bardzo ścisle obcuje się z filmem, jest
        nieco błędne. Wiem, bo to studiuję (jako 2 kierunek na UJ). Jest całe mnóstwo
        innych przedmiotów, aż tyle, że ludzie narzekają, że za mało filmoznawstwa w
        filmoznawstwie...:)
        • Gość: Donna Russo Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:25
          a to Ci heca;P

dzięki za wyprowadzenie z błędu. jeśli idzie o filmoznawstwo to myślałam właśnie
          o UJ, ale niestety za daleko... (cała Polska praktycznie). Na Waszej uczelni
          cholernie podoba mi się też kulturoznawstwo śródziemnomorskie - obok filmu
          starożytność to moja druga pasja:) ( więcej - chyba;D - już nie mam). niestety
          nie widzę możliwości studiowania tam (powód - patrz wyżej;)... po drugie - boję
          się nawet pomyśleć, ile osób przyjmują... i jaka jest średnia na jedno miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka