Dodaj do ulubionych

studia dzienne a zaoczne

IP: *.icpnet.pl 14.01.07, 18:33
Witam, studiuje aktualnie informatyke. Tylko nie za dobrze mi idzie. Kolokwia
zaliczam na styk 50% z groszem. Gorzej napewno bedzie z egzaminami. Najgorsza
jest matematyka. Nigdy nie bylem dobry z tego przedmiotu. Znajomi mowia, ze
mam sie przeniesc na zaoczne. I tu pojawia sie moje pytanie: czy na zaoczynych
jest latwiej? Czy material jest okrojony czy ten sam. Czy moze jak nie jestem
urodzonym informatykiem to moze lepiej sprobowac innego kirunku np.
Informatyka z ekonometria???
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek dobra rada Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:36
      Inny kierunek. Nawet jak skończysz studia nie dostaniesz pracy.
      Na zaocznych o wiele łatwiej, ale po co? To nie jest kierunek dla Ciebie.
      Matmę musisz kochać.
    • pani_kasia Re: studia dzienne a zaoczne 14.01.07, 21:29
      ja na twoim miejscu zmienilabym kierunek. jesli tego nie czujesz i nie lubisz
      to nawet zaoczne ci nie pomoga... a po co sie meczyc???
      • Gość: Krzychu Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.icpnet.pl 14.01.07, 22:51
        Tylko na jaki kierunek moge sie przeniesc majac mature z polskiego, angielskiego
        i matmy?
        • Gość: pani_kasia Re: studia dzienne a zaoczne IP: 217.116.101.* 15.01.07, 09:16
          sama matma to troche malo... ale i tak daje wieksze mozliwosci niz matura
          historii czy wosu ;) zastanow sie co cie interesuje i co moglbys studiowac z
          pasja...
    • Gość: marcin Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.tvk.torun.pl 15.01.07, 14:45
      jak nie jesteś dobry z matmy to idź na kierunek humanistyczny
    • Gość: hmmm Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:35
      A na jakiej uczelni studiujesz? Panstwowa czy prywatna? Jakas lepsza szkola?
      Moim zdaniem powinienes zostac jesli cie informatyka interesuje, ale jesli
      poszedles tam tylko ze wzgledu na zarobki i to cie nei kreci to odpusc sobie, bo
      nic z tego nie bedzie. Jesli cie kreci to nawet bez tej matmy o prace bedzie ci
      latwo tyle ze z gory powinienes sobie odpuscic cos z programowaniem, ale mozesz
      byc tez dobry np w sieciach.
      Ja bym zostal a juz na pewno nie przenosil sie na zaoczne. Materialu jest mniej,
      ale co z tego? Umiec i tak musisz duzo, bo zazwyczaj egzaminatorom nie chce sie
      pisac osobnych testow skoro i tyle samo im placa :)
      • Gość: Krzychu Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.icpnet.pl 15.01.07, 20:29
        Znany UAM. Siedze caly czas w komputerach i jak juz to bym siebie widzial w
        sieciach. Programowac potrafie ale nie lubie tego i napewno nie jestem z tego za
        dobry. Nie studiuje na tym kierunku dla pieniedzy. Po prostu nie widzie sie w
        innym zawodzie. Informatyka ma to do siebie, ze jej sie nie wykuje tak jak prawa
        czy medycyny a przez to jak sie nie ma talentu do matematyki to ani rusz. Wiec
        pomyslalem ze moze przeniose sie na np. Akademie Ekonomiczna np. na Zarzadzanie
        albo zaoczne na Politechnice.
        • Gość: belial Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.aster.pl 15.01.07, 20:58
          do matematyki na poziomie studiów mgr nie potrzeba talentu, tylko trochę czasu i
          ochoty, zdaje mi się, że po prostu to olewasz a sprawę zwalasz na "brak talentu"
          • Gość: Jaaasne Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:02
            Pewnie pewnie, dopiero przy habilitacji pojawiąją się problemy.
            Idź na UW na matę i na 1 roku pokażą Ci co to znaczy matma na analizie.
            Loser.
            • Gość: belial Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.aster.pl 15.01.07, 23:32
              piszesz o MIMUW?, to pikuś, tylko trzeba mieć IQ większe od szympansa
              • Gość: Jaaasne Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 23:35
                Fajnie, cieszę się że jesteś taki mądry.
        • Gość: hmmm Re: studia dzienne a zaoczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:14
          No to nie rezygnuj chociazby ze wzgledu na sieci. Informatyk nie musi byc od
          wszystkiego a z drobnymi rzeczami w programowaniu po studiach sobie na pewno
          poradzisz :) Tylko ze pewnie na tym uniwersytecie jak i innym glowny nacisk
          kladzie sie wlasnie na programowanie? Jakbys juz chcial isc na ta politechnike
          to tylko na dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka