Dodaj do ulubionych

Studia orientalistyczne

17.01.07, 23:08
Czy ma ktoś w tym zacnym gronie doświadczenie bądź wiedzę na temat studiów w
Instytucie Orientalistycznym przy UAM w Poznaniu?
chodzi mi o poziom, ilość zajęć i ogólnie inne informacje.

Dzięki.
Obserwuj wątek
    • savitree Re: Studia orientalistyczne 17.01.07, 23:33
      Pobieżną. Większą o filologiach wietnamsko-tajskiej i koreanskiej UAM, ale to
      nie Instytut Orientalistyczny, więc nie wiem, czy Cię interesuje. Z tego co
      słyszałam, arabistyka ma na UAMie niski poziom, ale powtarzam - jedynie
      słyszałam. Reszta kierunków chyba się raczej broni. Jaki kierunek Cię
      interesuje?
      • Gość: Tawananna* Re: Studia orientalistyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 01:43
        Też słyszałam o słabym poziomie arabistyki (wprowadzanie nowych języków w
        zależności od tego, jaki lektor się trafi, uczenie ciągle od początku wraz z
        nowymi lektorami itd.). Pozostałe kierunki podobno niezłe, zwłaszcza sinologia
        (wielu studentów spędza min. rok w Chinach). Podobno bardzo dobra atmosfera w
        instytucie.
        • kaa-ann-roo Re: Studia orientalistyczne 18.01.07, 12:00
          O fajnie. Sinologia też mnie interesuje. Dzięki.
      • kaa-ann-roo Re: Studia orientalistyczne 18.01.07, 11:59
        Hebraistyka :)
        • Gość: Savitree Re: Studia orientalistyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:37
          o hebraistyce nic Ci nie powiemy, bo hebraistyki jeszcze nie ma ;) ale - z
          własnego doświadczenia, UAM-owego i filologicznego zresztą - nowych kierunków
          nie polecam.
          • kaa-ann-roo Re: Studia orientalistyczne 18.01.07, 17:28
            A szkoda...trudno pójdę tam z nadzieją,że będzie dobrze.Najwyżej zmienię na
            sinologię ;), ale niezależy mi na niej tak jak na hebrajskim...:(

Swoją drogą, ciekawe jak jest na tych kierunkach w Wa-wie...
            • Gość: Savitree Re: Studia orientalistyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:36
              jeden plus, na pewno będzie się łatwo dostać na hebraistykę, tak to zazwyczaj
              bywa z kierunkami nowymi i zarazem egzotycznymi. Powodzenia i żebyś się nie
              zawiodła, rozwijania pasji życzę!
              • kaa-ann-roo Re: Studia orientalistyczne 18.01.07, 18:40
                Dzięki, dzięki bardzo.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka