Dodaj do ulubionych

Kosmetologia

23.01.07, 08:56
Chciałabym sie dowiedziec jak wyglada studiowanie kosmetologii na panstwowej
uczelni. Jakie jest wyposazenie pracowni, zakres materialu itp. Interesuje
mnie kosmetologia na SLAM-IE. Moze ktos wie cos na ten temat. Pozdrawiam

P.S. Wiem, ze to forum studentow medycyny!!
Obserwuj wątek
    • myszo-skoczek Re: Kosmetologia 23.01.07, 10:36
      to forum medyków (przyszłych lekarzy, stomatologów, farmaceutów,
      fizjoterapeutów, analityków, ratowników, pielęgniark, położnych, wszystkiego co
      na AM) ... ;-) ...

z tego co słyszałam w zeszłym roku ten kierunek cieszył się na ślamie większym
      powodzeniem niż biotechnologia ... ale na tym kierunku możesz zrobić tylko
      licencjat (chyba!!!) ... ktoś kiedyś powiedział, że jesteś po tym jesteś
      wykwalifikowaną kosmetyczką ... napisałam tyle co wiem ... jeśli gdzieś coś
      palnęłam to przepraszam ...

pozdrawiam
      • andraskela Re: Kosmetologia 23.01.07, 11:17
        W chwili obecnej to studiuje:)- z tym, ze w szkole prywatnej- Wyzsza Szkola
        Fizjoterapii we Wroclawiu,ale planuje sie przeniesc, bo szkola moja jest dobra,
        jedna z najlepszych w Polsce, tylko, ze z kazdej strony ciagna pieniadze i to
        mnie juz denerwuje, wieli cyrk jest z egzaminami i zaliczeniami. Obecnie jest
        ok 200 osob na tym kierunku, a na drugi rok ma przejsc tylko 80. Czyli ostra
        selekcja, jak co roku...:/ A po skonczeniu takiej szkoly (obojetnie czy
        prywatnej czy panstwowej), zeby zaistniec w tym zawodzie trzeba wlozyc kupe
        kasy na rozne kursy. Planuje i tak zdawac na lek, ale w tym roku chyba mi sie
        jeszcze nie uda i chce sie przeniesc na panstwowa, tylko chce sie dowiedziec
        jakie jest tam wyposazenie pracowni, wiadomo, ze w prywatnej jest on o wiele
        lepszy niz na panstwowce. Bo w sumie jak nie lek, to nie wiem co juz studiowac,
        no zostala jeszcze farma.. ale nie wiem jak mi pojdzie poprawa
        maturki.Rozpatruje wszystkie mozliwosci :) Trzeba miec jakies alternatywy:)
        Pozdrawiam
        • myszo-skoczek Re: Kosmetologia 23.01.07, 18:57
          do kosmetologii lepsza jest chyba farmacja, chociaz do medycyny tez np medycyna
          estetyczna, dermatologia itp mysle ze takie polaczenie jest b.dobre ... hmmm ...
          wiesz może lepiej tam zostać jeśli masz dobre warunki do nauki i szkoła jest
          bardzo dobra ...
          • andraskela Re: Kosmetologia 23.01.07, 19:53
            Zawsze chcialam byc lekarzem-dermatologiem, z tym, ze sie nie dostalam w tym
            roku.... Kosmetologia to juz ostatecznosc. Ale nie wyobrazam sobie pracy w tym
            zawodzie, nie lubie wykonywac zabiegow typu masaz twarzy, robienie paznokci czy
            henna, chciaz ma do tego nawet talent... Te studia sa za malo ambitne jak dla
            mnie.
            • gelberek Re: Kosmetologia 31.01.07, 01:44
              Ja własnie skończyłam Kosmetologię we Wrocku i teraz jestem na medycynie.Z
              przyjemnoscią wspominam te studia...Jeśli uważasz,że tam robią jakieś problemy
              z zaliczeniami i egzaminami to jesteś w wielkim błędzie!!!Ta szkoła to
              bajka.Miałam tam średnią 4,8 i nigdy nie przemęczałam się z nauką.Jeśli tam
              egzaminy i zaliczenia sprawiją Ci jakikolwiek problem,to wierz mi,że na
              medycynie ani farmacji(gdzie z tego co się orientuję jest jeszcze więcej kucia)
              sobie po prostu nie dasz rady.Obiektywnie do egzaminu jest 20 razy tyle z
              anatomii,fizjologia-to samo,chemia na poziomie podstawówki,biochemia to
              samo.Może jedynie histologia i ta chemia,którą prowadzi Malinka w ok.20%
              pokrywają się z programem...Wierz mi,to co teraz przeżywasz na Kosmetologii
              jest jedynie namiastką nauki,ale walcz jeśli chcesz rozwijać się dalej:)
              pozdrowienia od byłej studentkin Kosmetologii
              • andraskela Re: Kosmetologia 31.01.07, 09:39
                Zaliczyć to ja kochana wszystko pozaliczałam. Chodzi mi tylko o ciagniecie
                kasy... Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka