dziku 17.11.01, 00:17 Podobno pod Rynkiem i Bodzentyńską są bardzo ładne zabytkowe piwnice, czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mrok Re: Piwnica IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 15:28 Też o tym słyszałem. Mówił mi o nich kilka lat temu bodajże niejaki Wojtek K. z Karczmy - twierdził on również, jakoby były one zasypane i zalane wodami gruntowymi, co czyni je trudno dostępnymi, a ich przywrócenie społeczeństwu (np. w postaci knajpy) - nieopłacalnym. A szkoda. Knajpa w piwnicach pod Rynkiem - to by był klimat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Piwnica IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 22:44 Ponoć podczas remontu Delikatesów przy Rynku było widać sklepienia tych piwnic. Kto je widział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Są na pewno IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 23:46 Na przeciwko Delikatesów jest knajpa "Piwnica", niedawno tam balowałem. Jedzenie dobre, możesz śmiało tam iść. Idź jutro (w sobotę) i napisz nam sprawozdanko, czy ci sie piwnice podobały. Miłego zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś