Dodaj do ulubionych

Polonistyka na KULu

09.02.07, 15:25
Hej,jesli zaglada tu jakas studentka polonistyki na KULu chcialabym zapytac o
to , czy jest bardzo ciezko? Czy jest faktycznie tyle czytania jak mowia
zazwyczaj niedokladnie poinformowani? I na jakiej zasadzie uklada sie plan,
ktory jest w internecie- chodzi mi konkretnie o zajecia do wyboru, jak je sie
wybiera?
Obserwuj wątek
    • karo206 Polonistyka na KULu 09.02.07, 23:18
      Nie mowicie,ze sesja na polonistyce tyle trwa i nikt nie ma czasu tu zajrzec;)
      nik mi nie pomoze? :/
    • vierundvierzig Re: Polonistyka na KULu 10.02.07, 17:46
      karo206 napisała:

> Hej,jesli zaglada tu jakas studentka polonistyki na KULu chcialabym zapytac o
      > to , czy jest bardzo ciezko? Czy jest faktycznie tyle czytania jak mowia
      > zazwyczaj niedokladnie poinformowani? I na jakiej zasadzie uklada sie plan,
      > ktory jest w internecie- chodzi mi konkretnie o zajecia do wyboru, jak je sie
      > wybiera?

Może milczenie spowodowane jest dyskryminowaniem mężczyzn w Twoim poście?

;)
    • karo206 Re: Polonistyka na KULu 11.02.07, 19:17
      Heh, wiem, ze faceci tez czasami zdarzaja sie na tym kierunku, ale wiem tez, ze
      jest to naprawde wyjatkowa sytuacja,wiec pytalam dziewczyn:)
      Ale skoro jest tu jakis polonista to slucham...:)
      Napiszcie cos o tym kierunku na KULu,bo naprawde mi zalezy na informacjach od
      studentow..
      Pozdrawiam!
    • karo206 Re: Polonistyka na KULu 13.02.07, 18:53
      Heej! czy ktos mnie poratuje? <smutny>
      Naprawde nie zaglada tu zadna studentka polonistyki???
      mam tylko kilka formalnych pytan, nic strasznego:) Pomozcie...
    • kwiat_paproci Re: Polonistyka na KULu 13.02.07, 19:55
      Ja mogę popytać kilka moich koleżanek z lektoratów, bo są akurat z polonistyki
      :) Ale nie wiem, czy informacja z I roku będzie obiektywna i wystarczająca ;) No
      i nie wiem jeszcze, kiedy będę miała pierwszy lektorat w II semestrze...
    • karo206 Re: Polonistyka na KULu 13.02.07, 22:02
      O, nareszcie:) dzieki bardzo, tydzien, czy dwa poczekam:) niech sie odezwie tu
      albo na maila gazetowego. Dzieki:)
      • kwiat_paproci Re: Polonistyka na KULu 16.02.07, 12:26
        Już powiadomiłam kolegę (tak, tam też są mężczyźni ;D) i zobowiązał się w miarę
        szybko odpisać :)
      • kura_domowa87 Re: Polonistyka na KULu 17.02.07, 00:08
        A co konkretnie chcesz wiedzieć? Jestem z polonistyki i mogę dać ci kilka wskazówek.
    • karo206 Re: Polonistyka na KULu 18.02.07, 17:52
      CZy jest ciezko? jesli np. chcialabym studiowac 2 kierunki?? i jesli mozesz mi
      powiedziec na czym polega wwybieranie wykladow z plany ktory jest na stronie
      KULu to by bylo fajnie:) tzn, ile ich musze wybrac, bo tam jest napisane,ze do
      wyboru,ale ja sie zupelnie nie orientuje jak i co... za wszelkie informacje bede
      wdzieczna:)
      • studentmichau Re: Polonistyka na KULu 04.04.07, 03:08
        Wobec powszechnie panującej znieczulicy:) postanowiłem odpowiedzieć na Twoje
        pytania. Jest ciężko niezależnie od tego jak zdolna Jesteś (przynajmniej na
        kulu). Ponoć konkurencja za miedzą wymaga 30% tego, co oferuje ten uniwersytet.
        Z planem sytuacja wygląda tak, że teoretycznie możesz wybrać, co chcesz, ale
        większość osób wybiera "to, co trzeba wybrać" czyli to, co przyda Ci się do
        egzaminu. Z tego, co pamiętam, to trzeba uzyskać 30 pkt ects (chyba). Co jeszcze
        chciała byś wiedzieć? (Kto pyta - nie błądzi) Ponoć nie ma głupich pytań..
        • pacia1988 Re: Polonistyka na KULu 11.04.07, 12:19
          Co mnie czeka na 1 roku? ;p W jakich godzinach odbywaja sie mniej wiecej zajecia? ;>
          • studentmichau Re: Polonistyka na KULu 01.05.07, 22:39
            Siedzenie godzinami w bibliotece/czytelni, stres mogący doprowadzić do choroby
            psychicznej (miałem do czynienia z dwoma dziewczynami, które sfiksowały);
            pisanie prac (zmora) nawiedzeni niezorganizowani ludzie narzekający na
            wszechświat i po tych wspaniałych pięciu latach choroba kręgosłupa, osłabienie
            wzroku, uraz psychiczny (większość osób do 4tego roku mówi, że chce rezygnować z
            tego kierunku, ale mimo to zostają) i na sam koniec powrót do rodzimej
            miejscowości i praca za 700-1400 zł (żyć nie umierać!) powodzenia!
            • jocelyne Re: Polonistyka na KULu 03.05.07, 19:20
              Brzmi pięknie. Piszę się na to od przyszłego roku ;]
              • karo206 : Polonistyka na KULu 09.05.07, 19:26
                Nie brzmi to zbyt obiecujaco... ale jak sie cos wbije do glowki to ciezko sobie
                to wybic...

• karo206 do kura_domowa87 09.05.07, 19:27
                  mozesz mi dac maila? chcialabym pogadac powiedzmy na gadu, o ile to mozliwe?
                  Pozdrawiam
                  • studentmichau Re: do kura_domowa87 03.07.07, 23:26
                    Nie wiem do kogo była adresowana prośba, ale wiem, że osoby zainteresowane będą
                    czytać ten wątek. drew_dom@vp.pl gg 4111503 Mam do sprzedania skrypty dla
                    przyszłych pierwszoroczniaczków!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka