Dodaj do ulubionych

Serwisy muzyczne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:29
Witajcie. Ciekaw jestem z jakich serwisow muzycznych korzystacie, zeby
np. sprawdzic jak inni oceniaja plyte. Ja korzystam z www.allmusic.com
ale zastanawiam sie na jakiej podstawie wystawiana jest ocena plyt a
jesli robia to uzytkownicy to ciekawe jak duzo ich ocenia te plyty bo
nie ma liczby glosow...
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: Serwisy muzyczne 24.03.05, 12:41
      Allmusic ma swoich recenzentów i to oni oceniają płyty.
      Dużo danych na temat ocen albumów wraz z odnośnikami do dużej ilości ich recenzji znajdziesz na:
      www.metacritic.com/music
      www.acclaimedmusic.net
      Pozdr.
    • Gość: szarik Re: Serwisy muzyczne IP: *.chrobry.pl 10.06.05, 17:29
      Ostatnio polubilem www.rumor.pl - nowy, ale ciekawy i fajnie sie rozwija
    • tomash8 Re: Serwisy muzyczne 10.06.05, 19:33
      www.rockmetal.pl
      www.metal-archives.com
      www.metal.net.pl
      W tych dwóch ostatnich są tylko recenzje. W rockmetalu można głosować, ale tylko
      "+" albo "-".
    • Gość: nadzieja Re: Serwisy muzyczne IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.05, 17:30
      Stosunkowo niedawno trafilam na
      www.roadrun.com/blabbermouth.net/index.aspx
      Jak dla mnie to numer 1 - glownie ze wzgledu na newsy - maja swietnych
      informatorow, tylko sprawdzone i rzetelne informacje...
      A i recenzje plyt niczego sobie - wyczerpujace, inspirujace...
      Blabbermouth to jest to!!!
      Pozdrawiam...

P.S. nadmienie, ze odwiedzam codziennie, ale czesto nie udaje mi sie przeczytac
      wszystkich informacji z jednego dnia - tyle ich jest smile))
    • Gość: pegasus Re: Serwisy muzyczne IP: *.zaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:15
      www.muzyka.gery.pl
      ktos jeszcze korzysta?
    • Gość: As Re: Serwisy muzyczne IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.06.05, 21:22
      Z polskich chyba najbardziej lubię nuta.pl. Fachowy, dość rzetelny i
      wszechstronny, a na dodatek nie ma na nim skrajnego oszołomstwa i
      nawiedzeństwa, znanego z serwisów o profilu alternatywnym (szczególnie jeden
      mam na myśli) i metalowym.
      • ilhan Re: Serwisy muzyczne 11.06.05, 22:00
        Gość portalu: As napisał(a):

> Z polskich chyba najbardziej lubię nuta.pl. Fachowy, dość rzetelny i
        > wszechstronny, a na dodatek nie ma na nim skrajnego oszołomstwa i
        > nawiedzeństwa, znanego z serwisów o profilu alternatywnym (szczególnie jeden
        > mam na myśli) i metalowym.

Naprawdę satysfakcjonuje Cię poziom fachowości i rzetelności recenzji na nuta.pl?
        • Gość: As Re: Serwisy muzyczne IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 12.06.05, 09:39
          Tak, naprawdę.
          • Gość: tedd Re: Serwisy muzyczne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 10:33
            Hm, NUta.pl jest żenadą. Newsy opóźnione o kilka-kilkanaście dni, totalna
            amatorka. Ja natomiast wolę np. CGM.PL, który pomimo pewnych niedociągnięć jest
            OK.
      • Gość: nadzieja Re: Serwisy muzyczne IP: *.nyc.res.rr.com 12.06.05, 02:57
        a z tym oszolomstwem to chyba chodzi Ci o screencostam czy jakos tak???
        mi tez blabbermouth imponuje tym, ze ludzie tam piszacy sa zdrowi na umysle smile
        choc informacje dotycza tylko ciezkich brzmien...
        pozdrawiam...
        • Gość: As Re: Serwisy muzyczne IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 12.06.05, 09:40
          Gość portalu: nadzieja napisał(a):

> a z tym oszolomstwem to chyba chodzi Ci o screencostam czy jakos tak???

Nie, miałem na mysli pewien kontrowersyjny serwis na P. Jego nazwy wolę nie
          przywoływać, bo nie chcę się denerwować z rana.
          • tomash8 Re: Serwisy muzyczne 12.06.05, 10:32
            Aha, jak już jesteśmy przy złych serwisach... omijać z daleka www.metal.pl -
            piszą tam ignoranci nie mający pojęcia o niczym(np. autorka recenzji płyty
            Slayera "Undisputted attitude" nie ma pojęcia że to album z coverami, zo może
            oznaczać tylko jedno - albo nie słyszała tej płyty, albo ma mp3...), w dodatku
            język tych recenzji jest taki że mozna się pociąć.
            • pasek_xxl serwisy empetrójkowców - znawców prawdziwej muzy 12.06.05, 10:41

tomash8 napisał:

> albo nie słyszała tej płyty, albo ma mp3...

Dużo jest nieudaczników, prowadzących półamatorskie serwisy, opisujących płyty,
              które ściągnęli z netu. Za to jak już się dorwą raz do jakiejś oryginalnej
              płyty, rozpływają się nad najzwyklejszą okładką, bo dawno żadnej nie widzieli.
              Wstyd.
            • Gość: nadzieja Re: Serwisy muzyczne IP: *.nyc.res.rr.com 12.06.05, 20:06
              Bylabym ciekawa opinii innych forumowiczow o blabbermouth.net, bo przyznam
              szczerze, ze serwisy, ktory do tej pory proponujecie sa (moze tylko w mojej
              opinii) zenujace i tendencyjne, a i newsy nieciekawe, o ile newsami nazwac je
              mozna...
              Oczywiscie blabber tylko dla pasjonatow ciezkiego grania smile))
              Pozdrawiam...
          • Gość: nadzieja Re: Serwisy muzyczne IP: *.nyc.res.rr.com 12.06.05, 20:08
            > Nie, miałem na mysli pewien kontrowersyjny serwis na P. Jego nazwy wolę nie
            > przywoływać, bo nie chcę się denerwować z rana.

a to ja w takim razie mam wspolczynnik tolerancji nieco nizszy, bo czy z rana
            czy z poludnia wiekszosc serwisow muzycznych mnie wkurza... ostatnio ograniczam
            sie do jednego... jak dla mnie nie do pobicia smile))

alez ja jestem tendencyjna smile))
            • Gość: j Re: Serwisy muzyczne IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 12.06.05, 21:07
              alternatywa.cgm.pl/ szkoda ze tego juz nie ma
            • nadzieja.zalogowana nie podszywaj sie pod porzadnych ludzi 12.06.05, 21:41
              Co to za jakas tepa wywloka!
      • Gość: jaku Re: Serwisy muzyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:41
        zaglądam na www.serpent.pl - choć oni z założenia mają odchylenie
        alternatywne (bo o takiej muzyce można tam przeczytać) wink
    • ciumok Znacie jakies bezpieczne strony z mp3???? 14.07.05, 11:52
      Czy znacie jakies strony, z których, nieważne czy legalnie, można sciągać mp3?
      Chodzi mi o strony bezpłatne, tak jak mp3.wp.pl i bezpieczne bez żadnych syfów,
      które juz sprawdziliście i coś sciągaliście. Nie lubię kaazy, emule i innych
      takich programów bo boję sie wirusów, chodzi mi o strony internetowe. W ramach
      nagrody mogę się odwdzięczyć jakąś fajną mp3. Poprzerabiałem bowiem chyba ze
      100 legalnych płyt na mp3. M.in. oasis, the police, blur, kasabian, the music,
      the beatles, franz ferdinand, myslovitz, the car is on fire, peter gabriel,
      yes, the who, jethro tull, lipnicka i porter, krzysztof kiljanski, matt bianco,
      cool kids of death. Wyślę kilka piosenek bardzo dobrej jakości i wielkosci 3-4
      mb temu kto mi poleci stronke z dobrą rockową lub punkową muzyką.
      • mister_a Re: Znacie jakies bezpieczne strony z mp3???? 16.07.05, 12:32
        Jeśli chodzi o serwisy rockowe, polecam coś o klasyce rocka:
        www.classicrock.of.pl
    • Gość: sława Re: Serwisy muzyczne IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 15:29
      Świetny jest rateyourmusic.com/ taka społeczność dla wszystkich
      miłośników muzyki, można się pobawić samemu w recenzjowanie i ocenianie swoich
      ulubionych płyt oraz poczytać zdanie innych. Najciekawsze na stronie są listy
      czyli tzw. rankingi układane przez użytkowników, zawsze można w nich coś
      ciekawego wyszukać. Nie jest to jednak serwis informacyjny więc nie ma newsów
      [chyba że te dyskutowane na forum wink]. No i jednak trzeba trochę władać
      angielskim żeby pisać swoje recenzje [i czytać inne] bo po polsku to jednak
      będzie baardzo niszowo big_grin. Dla niezaawansowanych zawsze pozostają oceny
      gwiazdkowe. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka