Dodaj do ulubionych

tylko oryginał świadectwa?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 08:27
Czy na dzienne nie chcą przyjąć bez oryginału
świadectwa maturalego?
Bo mi powiedzieli, że nie, chociaż moje świadectwo jest
na tej samej uczelni tylko a innym wydziale!!!!
Skandal moim zdaniem.
Wiec mam pytanie - czy kogos z was się nie czepiali o
to? Acha, mówię o UW, bo wiem, że na niektórych
uczelniach kopia w ogóle nie jest problemem i tak samo
ją akceptują jak oryginał.
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: tylko oryginał świadectwa? IP: *.torun.mm.pl 13.05.03, 11:09
      Czy kopia to kserokopia potwierdzona przez natariusza czy też kserokopia
      potwierdzona w szkole, różnica polega na tym, ze notariusz bierze 30 zł.
      Jak to wygląda przy składnaiu dokomentów na studia??
      • Gość: ell Re: tylko oryginał świadectwa? IP: 213.17.236.* 13.05.03, 18:21
        to zalezy od uczelni
        wiem, ze na torunski umk moze byc ksero potwierdzone w szkole
        na niektore kierunki na uw (np. stosowane nauki spoleczne) w ogole nie chca
        swiadectwa (do czasu az sie dostaniesz na studia ;)
        • forward Re: tylko oryginał świadectwa? 14.05.03, 09:48
          Spytajcie w sekretariacie liceum czy nie mogliby pójść wam na rękę i wystawić
          coś co u mnie nazywało się duplikatem świadectwa dojrzałość. A nóż widelec uda
          wam się to załatwić.

Forward
          • Gość: retor Re: tylko oryginał świadectwa? IP: 80.72.34.* 14.05.03, 10:03
            Mam duplikat z liceum, ale oni chcą oryginał i już.
          • Gość: retor Re: tylko oryginał świadectwa? IP: 80.72.34.* 14.05.03, 10:04
            Pytam się dlatego, że interesuje mnie, czy może komuś z was też powiedzieli, że
            tylko oryginał, ale w końcu przyjęli duplikat. Bo oni uwielbiają straszyć, a w
            praktyce wychodzi, że jednak nie było to tak wielkim problemem. Ktoś ma takie
            doświadczenia?
            • Gość: marcin Re: tylko oryginał świadectwa? IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 14.05.03, 19:16
              Jak ja zdawałem to miałem taki przypadek:
              Składałem papiery na kierunki na których był egzamin z angielskiego a miałem
              certyfikat który zwalniał. No i na jednym sobie zażyczyli oryginał a na drugim
              wystarczało im ksero mimo że to ten sam uniwerek a oba wydziały oddalone od
              siebie o 100 metrów. I gdzie tu konsekwencja i logika? Jak sie chce to zawsze
              można utrudnić życie.
              A tak na marginesie - potwierdzone notarialnie ksero świadectwa ma moc
              oryginału wiec chyba nie mogą odmówić jego przyjęcia. No ale pewnie mogą
              pomarudzić.

pozdr
              • forward Re: tylko oryginał świadectwa? 17.05.03, 10:28
                W praktyce, z tego co ja przyszedłem lat temu kilka, notarialne poświadczenie
                jest nieuznawane, liczy się oryginał albo duplikat. I ten duplikat muszą wam
                uznać w dziekanacie uczelni. Swego czasu jakiś rok po mojej maturze zaczęto
                wydawać i oryginał i duplikat, przynajmniej w niektórych województwach żeby
                pójść na rękę młodzieży.

Forward

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka