Gość: taur IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 18:26 I czy na pewno warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niki Re: Jak się dostać do SGH? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 20:13 Warto!!!!!!! Jestem studentką pierwszego roku SGH. Jest super, sama wybieram wykładowców, mam jeden dzień wolny w tygodniu. Nie przemęczam się, języki na wysokim poziomie, inne przedmioty generalnie ciekawe. I i II rok to szerokie spectrum przedmiotów od matmy po filozofię, w przeciwieństwie do innych uczelni nie musisz decydować co chcesz studiować czy eko czy stosunki międzynarodowe itp. Jak na razie to jest najlepsza uczelnia ekonomiczna w Polsce i mam nadzieję,że tak zostanie. Jak się dostać? Najlepiej zainwestować w kurs- omawiane są tam pytania z egzaminów( ja nie chodziłam i dostałam 65pkt na wstępnym). Najlepiej postawić na jeden przedmiot np. matmę( jak jesteś b. dobry) albo język. Wtedy masz połowę pkt z głowy. Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć pisz: keszt@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Jak się dostać do SGH? IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.11.01, 03:28 Czy moglabys mi napisac, jak sprawa wyglada z transferem do SGH z innej uczelni? Wlasnie studiuje na pierwszym roku na Pace University w NYC (finanse)i choc nie zamierzam wracac (maturaw tym roku w Polsce) to chcialbym sie czegos dowiedziec o tym trybie naboru (bo nigdy nic nie wiadomo). Wiem ze pewnie moge sprawdzic na ich stronie, ale wiadomosci od studentow sa bardziej przydatne (byc moze chocby przez doswiedczenie) Wiec, jezeli wiesz lub dowiesz sie cos na ten temat daj znac. vze327x3@verizon.net Odpowiedz Link Zgłoś
jasiamaj Re: Jak się dostać do SGH? 18.03.02, 15:23 a mi sie nie podoba!ale to wynika z tego ze mnie wogole nie interesuje czego kaza mi sie tam uczyc:(jesli interesuje cie ekonomia szeroko pojeta, lubisz matme i znasz jezyki to zapraszamy.inaczej sobie odpusc bo studiowanie czegos czego sie nie chce prowadzi do mega frustracji.nie ma grup, znasz kilkaset osob pobierznie, wyscig szczurow to normalka, chociaz sa tez normalni ludzie(tacy jak ja:)) ja takze polecam kurs: bylam na geografii(bez tego bym slabo wypadla) i na matmie(nic mi nie dala bo jestem glabem matematycznym:) pkt. na examie:71.zastanawiam sie nad zmiana uczelni...moze uw?kulturoznastwo? no nic, powodzenia na examie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: Jak się dostać do SGH? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 16:54 Hmm... I to jest przestroga dla wszystkich maturzystów.Nie kierujcie się renomą szkoły bo ekonomista nie zainteresowany ekonomią to d... nie ekonomista;)))))) żartuję:))) też studiuję na SGHu ale w moim przypadku to strzał w dziesiątkę.Nie radzę dostawać na egzaminie za dużo punktów, ja miałam 69 i to wystarczy.W grupach ludzi z dużą ilością pkt na wstępnym odbywa się regularny wyścig szczurów,czego nie można powiedzieć o innych, choć w obu przypadkach poziom jest wysok. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka$ka Re: Jak się dostać do SGH? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 19:05 Hej, co do: > examie:71.zastanawiam sie nad zmiana uczelni...moze uw?kulturoznastwo? no nic, > powodzenia na examie!!! proponuje studia rownolegle: MSP na SGHu i kulturoznawstwo lub bardzo sympatyczne studia Stos. Miedzykulturowych na UW (info na www.orient.uw.edu.pl/ssm ). Taki mix sama usqtecznialam swego czasu i jest on o tyle przydatny, ze MSP daje wiedze polityczno-gospodarcza, informacyjna, natomiast STos. Miedzykulturowe pozwalaja 'poczuc' obce kultury i tlumacza wiele kwestii spolecznych i politycznych w nich zachadzacych. Jakby co --> kaskarita@gmx.net sluze informacja Pzdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś
indekswkieszeni Re: Jak się dostać do SGH? 02.08.18, 23:39 Warto! Najlepiej dzięki starcie w olimpiadach: wiedzy ekonomicznej lub przedsiębiorczości. Po najlepszą w Polsce pomoc w przygotowaniach zapraszamy na indekswkieszeni.pl/ :D Odpowiedz Link Zgłoś
zawszelisica Re: Jak się dostać do SGH? 13.08.18, 18:25 Tak samo jak wszędzie indziej, zdajesz maturę z wymaganych przedmiotów, rejestrujesz się i jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś