Gość: agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:14 Czu musze go wziąść odrazu? Tzn po ukończeniu szkoły odrazuw pazdzierniku czy mogę troche póznej? ile wogóle trwa staż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunrida81 Re: Staż? 14.04.07, 21:25 Staż przysługuje do roku czasu po ukończeniu szkoły. Możesz go brać w ciągu tego całego roku, co przysługuje kiedy chcesz. Trwa on od trzech miesięcy do roku czasu. MOżna przez ten rok brac dowolna ilość staży w zależności od tego na jaki czas ci przydzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniszka Re: Staż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:41 a jeżeli pracowałłam już 6 miesiecy to dostane staż? bo gdzieś obiło mi się o uszy,że jeżeli ktoś pracował to nie może starać się o staż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Staż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 00:43 staże są przyznawane z różnych pieniędzy, np. państwowych i unijnych. ten państwowy można wziąć tylko raz i maksymalnie trwa 7 miesięcy. nie wiem natomiast jak jest z tymi, za kasę z UE. najlepiej idź się zaputać do PUP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lom Re: Staż? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 10:28 Praca powyzej 3 miesiecy jest traktowana już jako zdobycie doświadczenia. Wiec staż w tym momencie nie pszysługuje już. Na stronach pup wszystko jest opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
tunrida81 Re: Staż? 15.04.07, 12:16 Jeżeli już pracowałaś to staż ci nie przysługuje, nie jest też ważne jaka to był praca, czy w sklepie, czy rozdawanie ulotek, nawet jeżeli chciałabys zapisać się na staz w instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalu Lepiej słownik ortograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 14:56 Agnieszka, powinnaś wziąĆ najpierw słownik ortograficzny, serio. Odpowiedz Link Zgłoś