Dodaj do ulubionych

Wrocław czy Poznań?

IP: 80.48.49.* 20.04.07, 12:10
Chodzi mi głównie o klimat i życie studenckie,pytanie skierowane raczej do
osób,które tam studiuja
Obserwuj wątek
    • Gość: belmondoo Re: Wrocław czy Poznań? IP: *.199.54.123.tesatnet.pl 20.04.07, 16:48
      jezeli chodzi o zycie studenckie to oba miasta sa podobne- dzieje sie baaardzo
      duzo. ja osobiscie polecam poznan i klimat starego rynku;)
      • n_nicky Re: Wrocław czy Poznań? 20.04.07, 19:31
        >ja osobiscie polecam poznan i klimat starego rynku;)

...a co dopiero wrocławski rynek i jego okolice ;))

Podejrzewam, że osoby studiujące w Poznaniu napiszą, że polecają Poznań i
        odwrotnie - studenci wrocławscy napiszą, że Wrocław, to oczywiste. Ja osobiście
        stawiam na Wrocław, klimat tego miasta, nie tylko studencki, jest niesamowity i
        chociaż Poznań to od dzieciństwa "moje" miasto, uważam, że nie ma takiego
        klimatu jak Wrocław.
        • Gość: As Re: Wrocław czy Poznań? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:12
          Zdecydowanie Poznań jeżeli chodzi o UAM(kompetencje,nauka,standardy),natomiast
          Wrocław gdy ważny jest klimat,otoczenie.
          • mistrz_ip Re: Wrocław czy Poznań? 21.04.07, 11:01
            zgadzam sie z przedmowca!:)
            wroc-klimat
            poznan-uczelnia
            • sil86 Re: Wrocław czy Poznań? 21.04.07, 12:21
              No nie. Widzę, że znowu się lekceważy moją uczelnię ;) Pamiętajcie, że wszystko
              zależy od wydziału. Niektóre są lepsze na UWr, inne na UAM i tyle. Poza tym
              pamiętajcie, że Wrocław i Poznań to nie tylko uniwerki, nie można przecież
              zapomnieć o uczelniach medycznych, politechnikach, szkołach rolniczych...
              Jeśli chodzi o klimat, to zapewne każde z tych miast ma w sobie coś
              interesującego. W końcu klimat tworzą ludzie, a ani w Poznaniu ani we Wrocławiu
              studentów przecież nie brakuje :)
              Pozdrawiam!
              • Gość: As Re: Wrocław czy Poznań? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:46
                "sil86" Uwr to m.in. także moja uczelnia :)
                A Uniwerek sam sobie zafundował etykietkę(negatywną oczywiście),której raczej
                nie pozbędzie się szybko...a szkoda, bo prestiż przez to zmalał i to żadne
                wyróżnienie dla żaka być studentem Uwr...niestety...
                To już nie to co było kilka lat temu...
                • mistrz_ip Re: Wrocław czy Poznań? 22.04.07, 14:57
                  yhy
                  ja tez na UWr i wlasnie smutne jest to ze to przeciez druga najstarsa uczelnia w polsce a taka bieda tu :((
                  • sil86 Re: Wrocław czy Poznań? 22.04.07, 15:02
                    Może i bieda, ale jednak pewne zalety nasz uniwerek ma, prawda?
                    Poza tym są kierunki, które można studiować w Poznaniu, a we Wrocławiu nie i
                    odwrotnie.
                    • Gość: Lotnik Re: Wrocław czy Poznań? IP: *.osiedle.net.pl 22.04.07, 18:44
                      Pytanie do As. Na jakim wydziale studiujesz ?? Jezeli patrzec na rankingi to
                      UWr jest wysoko zaraz za UAM i prestiz ma dosyc wysoki wiec nie wiem skad te
                      negatywne opinie, wedlug rankingow to z roku na rok jest coraz lepszy a i
                      ludzie z ktorymi rozmawialem wypowiadaja sie pozytywnie. Z tego co wiem to
                      instytut stosunkow miedzynarodowych jest na 2 miejscu za warszawskim.
    • wyssana.z.palca Re: Wrocław czy Poznań? 22.04.07, 20:54
      pytanie skierowane raczej do
      > osób,które tam studiuja

no, akurat bo ktos studiujacy we wroclawiu poleci poznan i odwrotnie :)
      • sil86 Re: Wrocław czy Poznań? 22.04.07, 23:06
        Ja polecam poznańską japonistykę i technologię drewna :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka