Gość: MichalK88 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 23:52 Co myslicie o ww. uczelni (pytanie kieruje szczegolnie do studentow tej uczelni, a osoby uwazajace, ze jak szkola jest niepanstwowa, to od razu dno, uprzejmie prosze o nie zabieranie glosu)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slowik Re: WSJO w Poznaniu IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 22:32 drogo ale skoro sie interesujesz to pewnie Cie stac, teraz znowu ma podrozec, magisterki to juz w ogole drozyzna dlatego duzo osob rezygnuje po licencjacie, duzo nauki i nawet zdarza sie ze kogos wyrzuca po dwoch komisach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: WSJO w Poznaniu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.05.07, 19:01 Ja studiuje filologie na UAMie, ale znam kilka osob z WSJO. Ich zycie w porownaniu z moim to sielanka :] Program okrojony do granic mozliwosci, ale za to maja nowe lawki :) Jesli stawiasz na rozwoj to nie polecam, chyba, ze wylacznie na rozwoj zycia towarzyskiego. WSJO wybieraja glownie pannice, ktore gdzie indziej sie nie dostaly albo nie daly sobie rady. Do tego maja taki specyficzny sposob bycia "och, kim to ja nie jestem". Wszysciutkie identyczne, nie jest to bezpodstawna opinia. Ale przynajmniej opowiadaja wszystkim jak ciezko jest na filologii, chociaz tak naprawde nie maja o tym pojecia :) Moze nie na taka odpowiedz czekales, ale wreszcie moglam powiedziec co mi lezy na sercu w zwiazku z ta szkola. Ktos sie ze mna nie zgadza? :> Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: WSJO w Poznaniu IP: 213.199.238.* 14.05.07, 09:35 Szkoła jest przeokropna;/;/ I mówię to po roku studiów;/ Panienki wytapetowane od stóp do głow..faceci...o matko...szkoda słów.. głowy wysoko a portfel pełny;/ powiem ci szczerze, że lepiej idź na UAM... chociaż...kto chce sie uczyć ten będzie się uczyć wszędzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chenn Re: WSJO w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:28 "chociaż...kto chce sie uczyć ten będzie się uczyć wszędzie..." - zgadzam się z ann. mój chłopak uwielbia Japonię i wszystko, co z Japonią związane, ale raczej nie ma większych szans, aby dostał się na japonistykę na UAM - w LO nie był rewelacyjnym uczniem, maturę zdał dobrze, ale bez szału. jak jest z japonistyką na WSJO? czy to kierunek z prawdziwego zdarzenia czy tylko sposób na przyciągnięcie studentów - bo nie da się ukryć, że dalekowschodnie filologie są teraz modne (a o ile dobrze wiem to japonistyka i sinologia na WSJO zostały otworzone stosunkowo niedawno). i przy okazji - czy orientuje się ktoś czy może w przyszłości(za rok) WSJO planuje otworzyć japonistykę w trybie zaocznym? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalK88 Re: WSJO w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:59 www.orient.fora.pl - tu cos o tym jest. Pamietam jeszcze, ze na jakims forum o japonistyce duzo o WSJO bylo. Niestety nie jestem w stanie podac Ci adresu (ja znalazlem je wpisujac w Google japonistyka sinologia WSJO). Opinie o tym kierunku slyszalem wylacznie pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalK88 Re: WSJO w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:03 Dziekuje Wam za podzielenie sie Waszymi spostrzezeniami. Mam dosc mieszane uczucia, bo o WSJO dotychczas slyszalem wylacznie dobre opinie. Na pewno zalezy mi na tym, by uczyc sie w cywilizowanych warunkach, a nie brudnych, odrapanych klasach... Ja wybieram sie na sinologie, a to dosc specyficzny kierunek, zas kadry na tym kierunku sa glownie z UAMu. O, ze tak to ujme, pokrewnej japonistyce ludzie wypowiadaja sie bardzo pozytywnie. I tu chcialbym poprosic osoby, ktore o WSJO maja zla opinie, o to by podzielily sie teraz ze mna wiedza, czy ich opinia dotyczy ogolnie uczelni czy jakiegos konkretnego kierunku? Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: WSJO w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:25 może to nie to samo co studia, ale ja w tym roku uczęszczałam na kurs przygotowujący do fce i jestem zadowolona, mam nadzieje że za miesiąc po egzaminach też tak będzie;) generalnie było bardzo sypmatycznie ale i profesjonalnie. nawe zastanawiam się teraz na niemieckim:) Odpowiedz Link Zgłoś