Gość: podróżnik
IP: *.satfilm.pl
02.05.07, 17:50
Mam starą maturę i skończone studia ekonomiczne. Niestety studia te dla mnie to niewypał. Pracowałem w banku, później wyjechałem za granicę. Postanowiłem wrócić i rozpocząć studia na politechnice. Niestety dla "starych" maturzystów na większości uczelni technicznych jest konkurs świadectw. O ile zdążyłem się zorientować to tylko politechniki: warszawska i śląska organizują dla "starych" maturzystów egzaminy. Od marca jestem w kraju i powtarzam matematykę i fizykę. Z matematyką nie jest najgorzej, ale z fizyką rozszerzoną bardzo słabo. Chodzam na "korki". Maturę mam słabą, ale kiedyś maturę się zdawała a potem egzaminy na uczelnie. W związku z tym mam pytania:
1. Czy ktoś ze "starą" maturą brał udział w rekrutacji, gdy obowiązywała nowa matura, a uczelnia dla "starych" maturzystów organizowała konkurs świadectw.
2. Politechnika warszawska postanowiła zakupić od CKE rozszerzone arkusze z matematyki i fizyki dla starych maturzystów. Jak przeliczane będą punkty z matury rozszerzonej na podstawową.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam.
Podróżnik