Dodaj do ulubionych

prawo - UW czy U.Gdański

06.05.07, 13:03
mam problem, ktory uniwerek wybrac. gadnsk, czy warszawa? co sądzicie? chodzi
mi o poziom, gdzue trudniej sie utrzymac ale tez koszty zycia itd?
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.eltronik.net.pl 06.05.07, 15:16
      poziom wyższy pewnie w wawie, tańsze utrzymanie w gdańsku
    • Gość: lola Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.ds4.univ.gda.pl 06.05.07, 21:32
      łał!
      a już wiesz, ze sie dostalas i tu, i tu?
      bo ja bym z podjeciem takiej decyzji poczekala az sie dowiem gdzie zostalam
      przyjeta...
      ale to tylko moje zdanie... :)
      • Gość: nika Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.171.103.226.crowley.pl 06.05.07, 22:08
        może jest olimpijczykiem :P
        poza tym Twoja odpowiedź jest nie na temat :P
        ja polecam wawe.
        • Gość: lola Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.ds4.univ.gda.pl 06.05.07, 22:36
          nie na temat? no dobra, ale to dlatego, że ja tak lubie dociekac :)
          moze i jest laureatka... przeciez pytalam? :)
          • basia_s Re: prawo - UW czy U.Gdański 07.05.07, 14:37
            ale wy problemy sobie stwarzacue? pytanie jest proste. pytam, bo sie juz teraz
            zastanawiam. wszedzie sa rozna terminy przyjec i trudno podejmowac taka decyzje
            w 2 dni.
            • Gość: nika Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.171.103.226.crowley.pl 07.05.07, 15:28
              widzisz lola- stwarzamy problem. ja to nie wiem. :)
              Basiu, radziłabym Ci wejść na grona wpia uw i wpia ug. najlepsze info dostaniesz
              od studentów :)
              • Gość: lola Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.ds4.univ.gda.pl 07.05.07, 18:28
                no to stwarzamy problemy.
                kolezanko spojrz na moje ip. masz jeszcze jakies pytania? :)

ps. UG ma swietne forum o rekrutacji... wystarczy teraz pewnie zadac tu na forum
                pytanie o adres tamtego forum... :D

ale lubie stwarzac te problemy
    • Gość: emm. Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.softlab.gda.pl 08.05.07, 19:30
      Ja Ci pomoge:) W swoim czasie spotkała mnie taka miła niespodzianka, ze dostałam
      sie na oba wydziały- na dzienne do gd i wawy. jestem z gd i tu zostałam- głównie
      ze względów rodzinno- uczuciowych. Teraz koncze juz studia(obrona za kilka dni).
      Musisz wiedziec, że studia prawnicze nie są same w sobie, szczególnie
      początkowo, fascynujące. Choć ja nie zamieniłabym ich na żadne inne, nie
      oczekuj, ze od razu Cie oczarują;-) niezależnie od univerku. W gd są bardzo
      dobre warunki do nauki- nowy, wyposażony budynek (wszystkie zającia odbywają sie
      w jednym budynku: są bary, księgarnia, kiosk, ładne toalety nawet strumyk płynie
      na parterze), obok nowa biblioteka. niestety kadra jest nieszczególna. Ćw. są na
      ogół prowadzone na b.wysokim poziomie przez kompetentne osoby, ale wydział
      cierpi na brak profesorów, uznanych nazwisk które przyciągnęły by młodych na
      wykłady. Jest kilku prof. którzy przyjeżdają raz w tyg. na zajęcia z wawy czy
      poznania. Moja przyjaciółka studiuje w wawie i tam pod tym względem jest lepiej.
      Poza tym w wawie łatwiej o dobrą pracę a to bardzo ważne- zaczniesz sie wkręcać
      w czasie nauki i potem nie będzie dla Ciebie tak trudne przyjechanie tam za
      robotą. Fajnych ludzi można zapewne spotkać i tam i tu- w gd. było pod tym
      względem średnio- z relacji wiem, że w wawie nie lepiej;-) Gdańsk sam w sobie
      jest przyjazny dla studentów, a każdy wie, że najlepsze imprezy są w Sopocie. No
      i morze... Myśle, że poziom nauczania nie jest dużo wyższy w wawie- to raczej
      prestiż studiów niż rzeczywistość. Mają mniej przedmiotów, które częściowo sami
      wybierają przez co ich program jest okrojony. Z "utrzymaniem" sie na studiach
      też jest podobnie. W gd jest tez pewnie troche taniej.
      Mam nadzieje, że pomogłam
      Em.
      • Gość: litka Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.epwik.com.pl 09.05.07, 21:24
      • Gość: litka Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.epwik.com.pl 09.05.07, 21:28
        mam córkę studiującą w Gdańsku i drugą w Warszawie.Koszty utrzymania tej w W-
        wie biorąc pod uwagę,że mieszka w akademiku są dużo niższe niż utrzymanie tej w
        Gdańsku (trudno uwierzyć prawda?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka