basia_s 06.05.07, 13:03 mam problem, ktory uniwerek wybrac. gadnsk, czy warszawa? co sądzicie? chodzi mi o poziom, gdzue trudniej sie utrzymac ale tez koszty zycia itd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.eltronik.net.pl 06.05.07, 15:16 poziom wyższy pewnie w wawie, tańsze utrzymanie w gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.ds4.univ.gda.pl 06.05.07, 21:32 łał! a już wiesz, ze sie dostalas i tu, i tu? bo ja bym z podjeciem takiej decyzji poczekala az sie dowiem gdzie zostalam przyjeta... ale to tylko moje zdanie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.171.103.226.crowley.pl 06.05.07, 22:08 może jest olimpijczykiem :P poza tym Twoja odpowiedź jest nie na temat :P ja polecam wawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.ds4.univ.gda.pl 06.05.07, 22:36 nie na temat? no dobra, ale to dlatego, że ja tak lubie dociekac :) moze i jest laureatka... przeciez pytalam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_s Re: prawo - UW czy U.Gdański 07.05.07, 14:37 ale wy problemy sobie stwarzacue? pytanie jest proste. pytam, bo sie juz teraz zastanawiam. wszedzie sa rozna terminy przyjec i trudno podejmowac taka decyzje w 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.171.103.226.crowley.pl 07.05.07, 15:28 widzisz lola- stwarzamy problem. ja to nie wiem. :) Basiu, radziłabym Ci wejść na grona wpia uw i wpia ug. najlepsze info dostaniesz od studentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.ds4.univ.gda.pl 07.05.07, 18:28 no to stwarzamy problemy. kolezanko spojrz na moje ip. masz jeszcze jakies pytania? :) ps. UG ma swietne forum o rekrutacji... wystarczy teraz pewnie zadac tu na forum pytanie o adres tamtego forum... :D ale lubie stwarzac te problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emm. Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.softlab.gda.pl 08.05.07, 19:30 Ja Ci pomoge:) W swoim czasie spotkała mnie taka miła niespodzianka, ze dostałam sie na oba wydziały- na dzienne do gd i wawy. jestem z gd i tu zostałam- głównie ze względów rodzinno- uczuciowych. Teraz koncze juz studia(obrona za kilka dni). Musisz wiedziec, że studia prawnicze nie są same w sobie, szczególnie początkowo, fascynujące. Choć ja nie zamieniłabym ich na żadne inne, nie oczekuj, ze od razu Cie oczarują;-) niezależnie od univerku. W gd są bardzo dobre warunki do nauki- nowy, wyposażony budynek (wszystkie zającia odbywają sie w jednym budynku: są bary, księgarnia, kiosk, ładne toalety nawet strumyk płynie na parterze), obok nowa biblioteka. niestety kadra jest nieszczególna. Ćw. są na ogół prowadzone na b.wysokim poziomie przez kompetentne osoby, ale wydział cierpi na brak profesorów, uznanych nazwisk które przyciągnęły by młodych na wykłady. Jest kilku prof. którzy przyjeżdają raz w tyg. na zajęcia z wawy czy poznania. Moja przyjaciółka studiuje w wawie i tam pod tym względem jest lepiej. Poza tym w wawie łatwiej o dobrą pracę a to bardzo ważne- zaczniesz sie wkręcać w czasie nauki i potem nie będzie dla Ciebie tak trudne przyjechanie tam za robotą. Fajnych ludzi można zapewne spotkać i tam i tu- w gd. było pod tym względem średnio- z relacji wiem, że w wawie nie lepiej;-) Gdańsk sam w sobie jest przyjazny dla studentów, a każdy wie, że najlepsze imprezy są w Sopocie. No i morze... Myśle, że poziom nauczania nie jest dużo wyższy w wawie- to raczej prestiż studiów niż rzeczywistość. Mają mniej przedmiotów, które częściowo sami wybierają przez co ich program jest okrojony. Z "utrzymaniem" sie na studiach też jest podobnie. W gd jest tez pewnie troche taniej. Mam nadzieje, że pomogłam Em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litka Re: prawo - UW czy U.Gdański IP: *.epwik.com.pl 09.05.07, 21:28 mam córkę studiującą w Gdańsku i drugą w Warszawie.Koszty utrzymania tej w W- wie biorąc pod uwagę,że mieszka w akademiku są dużo niższe niż utrzymanie tej w Gdańsku (trudno uwierzyć prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś