Dodaj do ulubionych

niestacjonarny lekarski

23.05.07, 14:03
za kazdym razem przegladajac arkusze coraz bardziej watpie w dostanie sie na
bezplatna medycyne, bo za kazdym razem znajduje jakies niescislosci i glupie
bledy,

dlatego mam pytanie - nie orientujecie sie czy z roku na rok prog na platna
medycyne bardzo skacze?
Obserwuj wątek
    • stokrotka137 Re: niestacjonarny lekarski 23.05.07, 16:00
      na pltna medyczna zazwyczaj nie sie trudno dostac...
      glowny problem to kasa...
      o jaki am Ci chodzi?
      • ewuniaaaa Re: niestacjonarny lekarski 23.05.07, 16:55
        am Wrocław - no trudno nie jest, bo w zeszlym roku malo punktow potrzebowali,
        no i mam nadzieje na bezplatne, ale chyba zaczynam panikowac, ze sie nie
        dostane i ze nawet na platne nie wejde, bo prog tak starsznie podskoczy
        • aniazacha Re: niestacjonarny lekarski 24.05.07, 16:23
          próg to fikcja. Idą Ci, którzy mają w kieszeni o 18 tys zł na rok za dużo.
          Spośród chętnych, którzy się na płatne zdeklarują biorą te 44 osoby
          • ewuniaaaa Re: niestacjonarny lekarski 24.05.07, 22:26
            hmm... jak to fikcja? tj jest mniej chetnych na platne niz miejc czy o co
            chodzi?
            • adr3nalina Re: niestacjonarny lekarski 25.05.07, 13:09
              próg to nie fikcja. co prawda duzo nie trzeba bylo - w tym roku w gdansku na
              lekarski to bylo jakies 140-150 punktow, na stomatologie okolo 170. osobiscie
              znam osoby, ktore nie podostawaly sie na platne, pomimo kasy w kieszeni.
              • aniazacha Re: niestacjonarny lekarski 27.05.07, 13:19
                poniekąd jest fikcją, bo najpierw trzeba się zdeklarować, to zależy po prostu
                od poziomu ludzi, którzy chcą iść na płatne. Mogą to być pierwsze 44 osoby spod
                kreski, jeśli się zdeklarują na płatne.Wtedy próg będzie wysoki. Ale wiadomi -
                tak nigdy nie jest
                • rozowy_pysiek Re: niestacjonarny lekarski 01.06.07, 09:51
                  nie boj sie osob nad toba.... one zwykle nie skladaja na platne.... na platne
                  ida osoby ktorym braklo b. duzo ;) i nie widza szans na poprawe... albo te
                  niecierpliwe.... :) niewiele osob stac na taki wydatek.. nie mysl ze
                  przeniesienie sie to prosta sprawa... zostaniesz na platnych i bedziesz placic
                  przez 5 lat... stac na to twoich rodzicow?
                  • carabella Re: niestacjonarny lekarski 02.06.07, 09:55
                    Popieram (pana/panią?)przedemną.
                    Ale (jak zawsze) powiem tyle,ze niekoniecznie rodzice muszą przez 5 lat płacić za płatną medycynę-wakacyjny wyjazd za granicę naprawdę nie jst trudną sprawą.
                    • clioreaktywacja Re: niestacjonarny lekarski 03.06.07, 12:54
                      Nie zapominaj, ze w wakacje są praktyki w szpitalach i przychodniach,a jeśli
                      komuś się nie powiedzie w sesji to ma jeszcze pełen nauki sierpień i wrzesień do
                      poprawki. Jednak zagraniczny wyjazd w celach zarobkowych ma swój sens tylko
                      trzeba wiedzieć czy da się radę wszystko pogodzić
                      • ewuniaaaa Re: niestacjonarny lekarski 03.06.07, 18:32
                        osobiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze szanse na przepisanie sa praktycznie
                        zerowe,

i oczywiscie jesli niestacjonarny bedzie musial wchodzic w gre to licze sie z
                        tym, ze bede musiala placic 5 lat bo nawet nie mysle, ze uda sie przepisac
                        • carabella Re: niestacjonarny lekarski 03.06.07, 20:27
                          z tego co się orientuję to:
                          praktyki,możena odbyć w ciągu roku.

A odnośnie zawalenia sesji to jeśli o mnie chodzi to jeśli pójdę na wieczorowe to nie biorę "poprawek" pod uwagę.Powaznie mówię.Da się studiować bez zawalenia sesji a jeśli jest się na płatnej medycynie to wręcz nie można do poprawek dopuścić tylko kuć cały rok,żeby w wakacje miec 3 miesiące wakacji i czas na pracę(jeśli rodziców nie stać...)
                          • netheri Re: niestacjonarny lekarski 13.06.07, 01:44
                            to się tylko tak wydaje, można kuć i kuć, mieć pecha i wylecieć nawet z
                            płatnych, a to jest częste zjawisko na Slamie. Bardziej liczy się szczęście niż
                            wiedza. Trzeba bardzo uważać. Mam nadzieje, że idziecie tam gdzie lepiej
                            traktują studentów :)
    • doris1002 Re: niestacjonarny lekarski 03.07.07, 18:47
      ewuniaaaa jak twoje wyniki bo moje kiepściutko.Został mi ewentualnie płatny,
      ale też nie wiem gdzie i czy się dostane? sa jakieś progi?
      • ewuniaaaa Re: niestacjonarny lekarski 03.07.07, 21:48
        no nie jest zle, ale tez biore pod uwage niestacjonarny lekarski - w sumie to
        nie dziwne bo przez ponad 1,5 roku po liceum nie mialam w ogole kontaktu z tymi
        przedmiotami, a uczylam sie pol roku przed matura - ale jeszcze licze na
        stacjonarny lekarski,

co do progow to sie dopiero ustala, pozdrawiam
        • doris1002 Re: niestacjonarny lekarski 04.07.07, 11:02
          Na którą AM składasz? Ja do Łodzi albo Gdańsk tam chyba najtaniej.
          Pozd
          • ewuniaaaa Re: niestacjonarny lekarski 04.07.07, 12:08
            mnie interesuje tylko i wylacznie Wroclaw - i tylko tam zlozylam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka