didunia01 27.05.07, 13:46 Czy ktoś z tu obecnych wybiera się na kosmetologię na UM w Łodzi? Ewentualnie na jakieś inne uczelnie? Jak myślicie ciężko będzie się dostać? Pozdrówko :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsi20 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 14.06.07, 14:33 Hejka!!Ja wybieram sie na Kosmetologie na UM do Lodzi;-)) Czy bedzie ciezko sie dostac???Mozna to rozpatrywac w 2 aspektach, a mianowicie: 1. biorac pod uwage ubiegloroczne progi punktowe prawei 25 os/1 miejsce- ciezko bedzie sie dostac!!! 2. jesli natomiast inni potencjalni kandydaci (biorac pod uwage pragi pkt) zdecyduja sie na inne uczelnie- nie powinno byc wiekszego problemu;-)) P.S Wiecie moze wedlug jakiego wzoru na UM w Lodzi przeliczaja punkty??? Czy sadzicie ze kosmetolodzy beda mogli uzyskac tytul mgr??Po tym co sie stalo na SLAM-ie mam co do tego duze watpliwosci Na dzien dzisiejszy tylko UM w Lodzi jest jedyna uczelnia w kraju, gdzie uzyskanie tego tytulu jest mozliwe!!!!!! Piszcie prosze co sadzicie na ten temat Moj nr gg: 1111698 lub e-mail: katsi20@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wrotka87 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 15.06.07, 19:26 Nie ma takiego tytułu jak magister kosmetologii :] Nawet w Łodzi nie można go otrzymać. Po prostu nie ma magistra kosmetologii i tyle!! Sama ja studiuje W Wyzszej Szkole Fizjoterapii- szkola godna polecenia ze wzgledu na zajecia praktyczne, ktore sa rewelacyjne. Szkola panstwowa takich nie zapewnia -niestety i generalnie rzecz biorac to jezeli ktos chce pozniej pracowac w tym zawodzie- to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katsi20 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 19.06.07, 17:03 Naprawde jestes tego pewna, ze nie ma kosmetologii II st.??? Wiec jak wyjasnisz inf. rekrutacyjna zawarta na str. UM Lodz???? A mianowicie: UM Lodz Kierunek: Kosmetologia 2-letnie studia stacjonarne II stopnia postępowanie kwalifikacyjne: - konkurs dyplomów ukończenia studiów I stopnia na kierunku kosmetologia i egzamin ustny z kosmetologii; Uwaga! Wymagany jest dyplom ukończenia studiów I stopnia na kierunku kosmetologia Sprawdzcie sami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
didunia01 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 21.06.07, 11:17 No pewnie, że są studia drugiego stopnia na kierunku kosmetologia! Ale niestety już tylko w Łodzi... I nie wiadomo czy za trzy lata jeszcze będą :( Oby tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
olusia76 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 29.06.07, 00:14 jakto nie ma magistra kosmetologii?? :P moze szkola na ktorej studiujesz nie ma uprawnien zeby nadac ci tytul magistra. nie kazda uczelnie moze nadac taki tytul np uniwerek tak ale szkoly techniczne moga nadawac tylko tytul inzyniera :P wiec zastano sie i zobacz czy napewno dobra uczelnie wybralas ;) a co do samej kosmetologii ja chcialam bardzo tam skladac w pewnym momencie ale w koncu stanelo na farmacji w wawie :) i tam chcialabym sie teraz najbardziej dostac. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kayren1 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 01.07.07, 22:07 jak sie nie dostanie na lekarski..to owszem ...wybiera się...i pytanko jak liczone sa punky na kosmetologię? Odpowiedz Link Zgłoś
luna1988 Re: KOSMETOLOGIA!!!!!!!!!! 06.07.07, 10:26 jakie macie wyniki z matury z biologii(z podstawy i rozszerzenia)?? Odpowiedz Link Zgłoś