Gość: karo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:43 Hey! Zastanawiam się nad studiowaniem w tej szkole. Co o niej sadzicie ? Moze ktos z was tam studiuje?:) Z tego co sie dowiedzialam szkola w rankingu zajmuje pierwsze miejsce, wiec jest chyba ok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessofbabylon Re: WSB Poznan wz Chorzow 12.06.07, 11:46 studiuję w WSB w Poznaniu, to znaczy studiowałam bo bronię się za półtora tygodnia i właśnie się uczę;) a co do szkoły. wiesz, rankingi to nie wszystko. suche liczby tak niczego Ci nie dadzą jeśli szkoła Cię olewa. a ja mam takie właśnie wrażenie kończąc ten licencjat. nie wiem czy ja wczesniej tego nie zauważałam czy nie chcialam widziec. teraz na końcu już człowiek chyba wiecej rzeczy widzi. moje ostatnie odczucia co do tej szkoły do takie ze nic nie robi tylko kasę ciągnie. za wszystko. powiesz ze to jest niepaństwowa wiec czego sie spodziewać. tak, prawda, ale w żadnej innej prywatnej ( a mam wielu znajomych w takich szkołach) tak nie lecą sobie ze studentami w bambuko jak ta. nie wiem co Cie dokładnie interesuje, ale wydaje mi sie ze najgorszy w tej szkole jest system stypendialny. to co wyprawiają w tym temacie przechodzi ludzkie pojęcie. wnioski składaliśmy do 15 maja a do teraz nie ma jeszcze zadnej info czy przyznali czy nie. po prostu śmieszne. ale kase ciągnąć to owszem. jeszcze będą się dopominać, ze zapłacic trzeba za absolutorium, za biret, za obronę również, ostatnie czesne trzeba uregulować pół miesiąca wcześniej bo nie będziesz mogła do obrony przystąpić, więc w przeciągu 2 dni musiałam wywalić prawie 8 stów. zreszta płacę za czerwiec a w czerwcu juz zajęć nie mam bo 3 rok ma sesję zawsze szybciej i teraz siedze w domu ale płacić muszę. oczywiście czesne rośnie z roku na rok. tak więc pod względem finansowym ta szkoła to porażka. studentów kończących traktuje się jakoś lepiej żebyś tylko przyszła na mgr do nich, czego oczywiście nie mam zamiaru robić. reszta nawet w porządku. poziom wysoki, wykładowcom tez zarzucic niczego nie mogę, no ale rzecz jasna są wyjątki. najgorzej dla mnie to, jak napisałam, wszyscy ci od tych stypendiów, biura karier, które w WSB to po prostu staje się jakąs legenda już. nic w tym biurze nie załatwisz, a jak oni Ci załatwią praktyki na przykład to tak ze usiądziesz i ryczysz. albo Cię okłamią w żywe oczy. godziny otwarcia dziekanatu, jak wszędzie były śmieszne, bo w takim czasie jak ludzie mieli zajęcia. potem cos sie zmienilo i dziekanat otwarty był cały dzień. ale mają takie wejscia ze zamkna go bo jest na przykład konferencja jakas w szkole i już człowiek nic nie załatwi. nie wiem, moze ja jestem jakas mało obiektywna w tej chwili, stresuje się obroną i wszystko co nie jest po mojej myśli nawet najmniejszy drobiazg jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi, ale takie mam odczucia co do tej szkoły po 3 latach. tak jak kiedyś bym z czystym sumieniem polecała tę szkolę, tak teraz radziłabym się 10 razy zastanowić. to jest oczywiście poznańska, nie wiem jak tam Śląsk się prezentuje. życzę powodzenia na nowej drodze życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
garbusek777 Re: WSB Poznan wz Chorzow 13.06.07, 12:25 a powiedz na ktorym kierunku bylas i specjalnosci? i jak wykladowcy..wiadomo ze na prywatnych to jest to odczucie ze trzeba placic ale jak z przekazywaniem wiedzy. czy da sie porownac do AE? Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: WSB Poznan wz Chorzow 13.06.07, 17:09 zarządzanie i marketing, specjalność:Reklama i PR. wykładowcy różni, jak wszędzie, wiadomo sa tacy do których z chęcią idziesz na zajęcia i tacy do których idziesz raz i koniec. można porównywać z AE bo wykładowcy są właśnie z AE. ogromna większość. sporo tez z UAM. na III roku to juz chodziłam tylko jak mi sie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś