Dodaj do ulubionych

WSB Poznan wz Chorzow

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:43
Hey! Zastanawiam się nad studiowaniem w tej szkole. Co o niej sadzicie ? Moze
ktos z was tam studiuje?:) Z tego co sie dowiedzialam szkola w rankingu
zajmuje pierwsze miejsce, wiec jest chyba ok.
Obserwuj wątek
    • princessofbabylon Re: WSB Poznan wz Chorzow 12.06.07, 11:46
      studiuję w WSB w Poznaniu, to znaczy studiowałam bo bronię się za półtora
      tygodnia i właśnie się uczę;)
      a co do szkoły. wiesz, rankingi to nie wszystko. suche liczby tak niczego Ci nie
      dadzą jeśli szkoła Cię olewa. a ja mam takie właśnie wrażenie kończąc ten
      licencjat. nie wiem czy ja wczesniej tego nie zauważałam czy nie chcialam
      widziec. teraz na końcu już człowiek chyba wiecej rzeczy widzi. moje ostatnie
      odczucia co do tej szkoły do takie ze nic nie robi tylko kasę ciągnie. za
      wszystko. powiesz ze to jest niepaństwowa wiec czego sie spodziewać. tak,
      prawda, ale w żadnej innej prywatnej ( a mam wielu znajomych w takich szkołach)
      tak nie lecą sobie ze studentami w bambuko jak ta. nie wiem co Cie dokładnie
      interesuje, ale wydaje mi sie ze najgorszy w tej szkole jest system
      stypendialny. to co wyprawiają w tym temacie przechodzi ludzkie pojęcie. wnioski
      składaliśmy do 15 maja a do teraz nie ma jeszcze zadnej info czy przyznali czy
      nie. po prostu śmieszne. ale kase ciągnąć to owszem. jeszcze będą się dopominać,
      ze zapłacic trzeba za absolutorium, za biret, za obronę również, ostatnie czesne
      trzeba uregulować pół miesiąca wcześniej bo nie będziesz mogła do obrony
      przystąpić, więc w przeciągu 2 dni musiałam wywalić prawie 8 stów. zreszta płacę
      za czerwiec a w czerwcu juz zajęć nie mam bo 3 rok ma sesję zawsze szybciej i
      teraz siedze w domu ale płacić muszę. oczywiście czesne rośnie z roku na rok.
      tak więc pod względem finansowym ta szkoła to porażka.

studentów kończących traktuje się jakoś lepiej żebyś tylko przyszła na mgr do
      nich, czego oczywiście nie mam zamiaru robić.

reszta nawet w porządku. poziom wysoki, wykładowcom tez zarzucic niczego nie
      mogę, no ale rzecz jasna są wyjątki. najgorzej dla mnie to, jak napisałam,
      wszyscy ci od tych stypendiów, biura karier, które w WSB to po prostu staje się
      jakąs legenda już. nic w tym biurze nie załatwisz, a jak oni Ci załatwią
      praktyki na przykład to tak ze usiądziesz i ryczysz. albo Cię okłamią w żywe oczy.

godziny otwarcia dziekanatu, jak wszędzie były śmieszne, bo w takim czasie jak
      ludzie mieli zajęcia. potem cos sie zmienilo i dziekanat otwarty był cały dzień.
      ale mają takie wejscia ze zamkna go bo jest na przykład konferencja jakas w
      szkole i już człowiek nic nie załatwi.

nie wiem, moze ja jestem jakas mało obiektywna w tej chwili, stresuje się obroną
      i wszystko co nie jest po mojej myśli nawet najmniejszy drobiazg jest w stanie
      wyprowadzić mnie z równowagi, ale takie mam odczucia co do tej szkoły po 3
      latach. tak jak kiedyś bym z czystym sumieniem polecała tę szkolę, tak teraz
      radziłabym się 10 razy zastanowić.

to jest oczywiście poznańska, nie wiem jak tam Śląsk się prezentuje.

życzę powodzenia na nowej drodze życia :)
      • garbusek777 Re: WSB Poznan wz Chorzow 13.06.07, 12:25
        a powiedz na ktorym kierunku bylas i specjalnosci? i jak wykladowcy..wiadomo ze
        na prywatnych to jest to odczucie ze trzeba placic ale jak z przekazywaniem
        wiedzy. czy da sie porownac do AE?
        • princessofbabylon Re: WSB Poznan wz Chorzow 13.06.07, 17:09
          zarządzanie i marketing, specjalność:Reklama i PR.
          wykładowcy różni, jak wszędzie, wiadomo sa tacy do których z chęcią idziesz na
          zajęcia i tacy do których idziesz raz i koniec. można porównywać z AE bo
          wykładowcy są właśnie z AE. ogromna większość. sporo tez z UAM.

na III roku to juz chodziłam tylko jak mi sie chciało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka