Gość: krych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:10 Czy mogłabym prosić o kilka zdan na temat studiowania na Polit. Gd.? Jaka atmosfera, wykładowcy, czy łatwo odpaść? Interesuje mnie wydział Budown. i Inż. Srod. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pani M. Re: Polit. Gd. IP: *.chello.pl 15.06.07, 00:46 Studiuję na PG na 2 wydziałach, niestety nie na tym o który się pytasz. Po pierwszym semestrze łatwo odpaść gdyż nie można mieć długu punktowego. Pozostaje nauka :) Dla jednych będzie to systematyczne uczenie dla innych przed samą sesją/zaliczeniami :) Co do atmosfery, to tworzą ją studenci. Np. na pierwszym wydziale atmosfera była fantastyczna, na drugim już tak nie jest i brakuje mi tego. Odnośnie wykładowców - są różni, jedni lubiani a inni nielubiani przez studentów. Wszystko zależy od człowieka. Są też tacy którzy z założenia Cię nie lubią i uprzykszją życie :) Na szczęście takich jest mało :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wd_07 Re: Polit. Gd. 15.06.07, 01:35 oczywiście że łatwo odpaść jak się nie uczy proponuję nauczyć się pisania skrótów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Polit. Gd. IP: *.kolonianet.pl 15.06.07, 13:59 Moi współlokatorzy studiują budownictwo na PG. Jeden mój znajomy już szczęśliwie skończył ten kierunek. Panuje powszechna opinia, że tak naprawdę są to studia sześcioletnie:D Jest bardzo dużo spadów, ogólnie na PG zdarza się że ktoś jest na kilku semestrach jednocześnie, bo ciągną się za nim jakieś egzaminy. No ale jest to wszystko do przejścia. Jedyna rada to się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś