Dodaj do ulubionych

Studia prywatne

IP: *.tp.unicity.pl 15.06.07, 14:51
jestem na kierunku biologicznym. lubie biologie.. ale czuje ze to nie to co w
zyciu chciałabym robic.. chciałabym isc na dziennikarswo.. i tu jest jedno
wielkie ALE.. nie zdaje na maturze ani historii ani wosu, bo poprostu mnie to
wczesniej nie interesowało.. i teraz mam zasadnicze pytanie.. czy na prywatnej
uczelni patrza na to co się zdawało na maturze? bo kurcze troszke szkoda mi
przepascic marzenia o dzienikarswie z powodu tego co zdawałam na maturze..

pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewelina Re: Studia prywatne IP: *.zamosc.mm.pl 15.06.07, 15:01
      To zalezy na jakiej prywtanej uczelni. Bo Na Naj;epszych prywatnych uczelniach KOźmińskiego czy Łazarskiego patrzą... ale przyjąc Cie raczej przyjmą bo płącisz kase nawet do 700-800 miesięcznie. Na mniej znanych albo wogóle nie znnaych uczelniach prywatnych żądko kto patrzy na wyniki z Chemią mozesz isć na polonistyke, lub z historią na medycyne. Pozdrawiam
      • sonic84 Re: Studia prywatne 15.06.07, 15:11
        A od kiedy na prywatnych uczelniach jest medycyna?
        • beti_kk Re: Studia prywatne 15.06.07, 16:35
          ta medycyna to był raczej taki przykład przykładu.. nieistotne..

własnie zauwazyłam kolejny minus nowej matury.. niekiedy nie pozwala spełniac
          marzen.. jak ktoś się nagle czym zupełnie innym zainteresował czym się w
          najmniejszym stopniu nie zajmował wczesniej i nie myslał o tym, nie ma szans na
          rozwój..

az się przykro robi..
          • Gość: Aga Re: Studia prywatne IP: *.chello.pl 15.06.07, 16:38
            Przecież można zdawać jeszcze raz maturę z potrzebnych przedmiotów, w czym
            problem?
            • Gość: .... Re: Studia prywatne IP: *.tp.unicity.pl 15.06.07, 16:44
              w tym ze jest się rok w plecy... a poza tym trudno jest się samemu przygotowac
              do matury z tak obszernej dziedziny jaka jest historia.. czy wos.. i to w rok
              • Gość: Aga Re: Studia prywatne IP: *.chello.pl 15.06.07, 17:08
                Jak się pomyślało wczesniej, to przecież nie rok. Za starych matur, jak ktoś
                chciał studiować "coś innego", to też musiał zdawać wstępne z dotychczas obcej
                dziedziny i też przygotowywało się do egzaminów samodzielnie.
      • Gość: studentka_medycyny Re: Studia prywatne IP: *.chello.pl 15.06.07, 23:40
        To się uśmiałam. Z historią na medycynę :D A to dobry żart. W Polsce jest 11
        Akademii Medycznych i tylko tam można studiować medycynę, a studia
        niestacjonarne polegają na tym, że np. zdawałaś rozszerzoną maturę z biologii,
        chemii i fizyki, zabrakło Ci jakiś 4 punktów, nie chcesz miec roku w plecy i
        wydajesz około 10 tysięcy rocznie.A w grupie nikt nie wie, czy płacisz, czy
        jesteś na dziennych.Prosze Cię, Ewelino nie pisz o rzeczach, o których nie masz
        pojęcia.
        • kika881 Re: Studia prywatne 16.06.07, 12:31
          Eh no nie przesadzaj znowu. Oczywiscie,ze medycyny nie mozna studiowac na
          uczelniach prywatnych ,ale to byl tylko taki przyklad (nie trafiony).Ewelinie
          chodzilo o to,ze na prywatnych uczelniach nie maja jakichs wiekszych wymogow,
          wystarczy zdac mature, a nie interesuje ich nawet co zdawałes i tak np. z
          biologia mozesz isc na informatyke, z historia na ekonomie a z geografia na
          socjologie itd.
        • dib00 Re: Studia prywatne 17.06.07, 14:35
          Ale w temacie chodzi o studia prywatne, a nie niestacjonarne. To ogromna różnica! :/
    • tocqueville Re: Studia prywatne 15.06.07, 19:29
      Przyjmą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka