ewebird 05.07.07, 20:45 hej nie wiecie jak to jest jezeli nie przyjma Cie za pierwsza rekrutacja to musisz pisac odwolanie a moje wyniki to WOS 80 83 polski 60 66 ang 89 Prosze o odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaadzik Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 21:03 Spokojnie, dziewczyno! Może by tak najpierw napisac na jaki kierunek skladasz? Mamy sobie sami wybrac? Na teologie witaja Cie juz z otwartymi ramionami, a jeśli np na MISH to juz musimy pogłowkowac... Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 21:05 dzisiaj mi sie wszystko miesza. Mialo byc "otwartymi rekami" :) A co do odwolan, czegos takiego juz podobniez nie ma. Tu musza Ci jednak pomoc mlodsi ode mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomkow2 Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 21:16 Rzeczywiście gdybyś podała jaki kierunek cie interesuje byłoby o wiele wygodniej,a jeśli chodzi o odwołania to jeszcze rok temu,tzn gdy ja składałem papiery na administrację i ekonomię na kul(I rok) to odwołania jak najbardziej były.Co prawda nie musiałem z nich korzystać ale taka opcja była oczywiście dostępna.Kul powinien gdziś na swojej stronie(może gdzieś w erekrutacji) zamieścic przykładowy formularz ,który trzeba będzie sobie ściągnąć na dysk,wydrukować,wypełnić i przedłożyć w odpowiednim miejścu.Co do informacji o zlikwidowaniu odwołań nie mogę się odnieść bo nic na ten temat nie wiem.Szczerze mówiąc jednak wątpię ażeby je usunięto. Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 21:33 Tak mi sie wlasnie zdawalo... Za 86 to sie nazywalo jeszcze odwolanie. Bo pisalas ladnie podanie, podawalas argumenty dlaczego to Ty a nie Jasiu Kowalski powinien tu studiowac. A w zeszlym roku to juz byla deklaracja, w ktorej wyrazalas chec dalszego udzialu w postepowaniu rekrutacyjnym. Czyli jak sie zwalnialo miejsce, wskakiwalas w jego. Zwykly papierek, w ktorym tylko sie luki wypelnialo. Juz nie pisalo sie zadnych esejow ze ja jestem taki i siaki... Odwolaniem wolno bylo zaskarzyc tylko jakeis bledy w postepowaniu, jesli np zle pkt policzyli, czy cos tam. Ale kuzwa namieszalem, teraz to napewno juz nic nie wiesz :):) Ja sie juz dzisiaj tutaj w ogole nie odzywam, bo mi sie jezyk plącze :P P.S. Jak ktos ma świeższe dane niech mnie poprawia, bo moja wiedza pozbawiona jest rocznej aktualizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
senna87 Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 22:01 W zeszłym roku mozliwe było złożenie podania o ewentualne przyjęcie w wypadku zwolnienia miejsca. wypłeniało się specjlany formulaz, można tam było wpisac max. 3 kierunki. sporo osób się w ten sposób dostało:) Odpowiedz Link Zgłoś
senna87 Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 22:03 teraz dopiero przeczytałam post wyżej autorstwa Kamila... eh chyba juz sie połoze spac lepiej.:P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewebird Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 22:41 Hej to ja namieszałam..:).. ehh interesuje mnie prawo..czyli jak nie dostane sie za pierwsza rekrutacja to musze jednak cos wypełniac a nie czekac spokojnie na druga rekrutacje.. Dziękuje za wszystkie informacje Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Odwołania UMCS i KUL 05.07.07, 23:00 Wyniki masz bardzo dobre... ale... ale... brakuje mi jednej rzeczy: rozszerzonego angielskiego :/ Wylicz sobie ile Ci wychodzi wg przelicznika, jest tam podany przez vierundvierziga w wątku gdzieś niżej. Wtedy bedziemy oceniac dalej szanse :) Życze powodzenia w rekrutacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewebird Re: Odwołania UMCS i KUL 06.07.07, 12:36 Hmmm nie zdawałam rozszerzonego angielskiego niestety..To jak wygladają moje szanse.. Pozdrawiam i dziękuje z góry...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Odwołania UMCS i KUL 06.07.07, 13:55 Kazałem Ci sobie wyliczyc, no ale niech już będzie... Jeśli sie nie dziabnąłem w liczeniu <a noga żem z matematyki> to wyszlo mi 63,775. Więc pomimo tego, że nie masz ang rozsz w zeszłym roku bys sie dostala :) Odpowiedz Link Zgłoś
darwyn Spokojnie sie dostaniesz ;) 06.07.07, 14:16 Zwroccie uwage na to, ze w tym roku jesli wybralo sie poziom R to nie pisales juz poziomu P. Troche to utrudnilo sytuacje i znam naprawde b. duzo osob, ktore j. ang i pol zdawalo wlasnie na poziomie P w obawie nie zdania matury. Wiec mozesz spac spokojnie. Znajomi skladaja na KUL na prawo majac 45-50 pkt, wiec przy Twoim wyniku coz wiecej chciec :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś