Gość: ona IP: *.zory.msk.pl 24.07.07, 22:14 filologia rosyjska na UJ czy filologia angielska program tłumaczeniowy z językiem arabskim. Proszę pomóżcie! potrzebuję trzeźwej oceny ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: BŁAGAM doradźcie ! IP: *.zory.msk.pl 24.07.07, 22:16 a ta druga opcja na UŚ, zapomniałam dodać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: BŁAGAM doradźcie ! IP: 83.2.76.* 24.07.07, 22:17 ja bym uj brala, ale niewiem czmeu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: BŁAGAM doradźcie ! IP: *.zory.msk.pl 24.07.07, 22:57 pewnie dlatego, że to UJ to Kraków a UŚ Sosnowiec... Sama nie wiem. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BŁAGAM doradźcie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:52 fil.ang.z arabskim. UŚ to dobra uczelnia Odpowiedz Link Zgłoś
totally_insane zdecydowanie druga 25.07.07, 13:31 myślę ze druga opcja jest dużo ciekawsza, bardziej konkretna i lepsze perspektywy pracy.Ja bym wybrała drugą, może przez słabość do arabskiego...szkoda że na UW czegoś takiego nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: zdecydowanie druga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:37 pewnie ze filologia angielska!!! Na US jest zresztą jedna z lepszych filologii w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: zdecydowanie druga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:48 a który jezyk ci sie bardziej podoba i lepiej sie w nim czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: zdecydowanie druga IP: *.zory.msk.pl 25.07.07, 16:50 angielski znam dosyć dobrze ale boję się, że arabski mnie przerośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: zdecydowanie druga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:54 Ale arabski będzie od podstaw, więc będą wszyscy jechać na tym samym wózku, a kierunek przyznaje brzmi imponująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: zdecydowanie druga IP: *.zory.msk.pl 25.07.07, 19:49 do jutra do 14.00 muszę dać odpowiedź... Może ktoś jeszcze się wypowie? :) jakieś argumenty za i przeciw... a wszystkim którzy juz poradzili, dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
odik dwójkę wybierz, Pani! (; 25.07.07, 17:13 dlaczego? przede wszystkim, że masz aktywną naukę dwóch języków, to zawsze daje większą szansę na znalezienie później pracy (; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amek ANG+ARAb !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:03 oczywiscie druga opcja, super kierunek, bardzo ciekawey i uczysz sie arabskiego, tak dzis modnego jezyka :), pozatym rosyjski na UJ nie jest na najwyzszym poziomie, wiem bo mam znajoma i mowi ze studiuja tam w 80% ludzie ktorzy nie powinni studiowac... A z tego co wiem to na ang+arab. na UŚ bylo ok. 30 os na miejsce, tak wiec, jest to cos pociagajacego, a na rosyjski pewnie jakies 2 os., ja doskonale rozumiem ze wizja Krakowa przemawia, ale uwierz mi nie warto kierowac sie miastem tylko kierunkiem, po studiach zawsze mozesz wyjechac do innego miasta, a w dodatku ten kierunek to zapewne licencjat, tak wiec mgr mozesz zrobic np. na UJ, UW, tak wiec nei zastanawiaj sie!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: BŁAGAM doradźcie ! IP: *.zory.msk.pl 25.07.07, 22:00 zdecydowałam, że jednak fil. angielska z arabskim. Nie wiem czy dobrze robię, ale trzeba zaryzykować:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
odik Re: BŁAGAM doradźcie ! 25.07.07, 22:35 ważne, że my wiemy, że dobrze robisz (; Odpowiedz Link Zgłoś