Dodaj do ulubionych

Studentki SGH!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 00:09
Witam! W tym roku rozpocznę studia w SGH.Jednak moim celem jest nie tylko
zdobycie wykształcenia,ale także - małżonki :). Po prostu,zamierzam poznać w
czasie studiów dziewczynę,z którą będę mógł dzielić życie :) Pieniądze,jej
mają tek nie są dla mnie ważne. Chcę tylko,by była skromna (bez tzw.
rozwydrzenia),utrzymywała higienę,no i by była dziewicą. Bo nie mógłbym być z
dziewczyną,która miała kogoś przede mną. W mairę możliwości,chciałbym też,by
była studentką studiów stacjonarnych (chyba nie muszę wyjaśniać,dlaczego). Są
szanse,by znaleźć kogoś takiego?
Proszę o niewyśmiewanie się ze mnie i tylko o poważne odpowiedzi,ludzi
mających coś konkretnego do powiedzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Studentki SGH! IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.07.07, 01:01
      wiesz... fajnie mieć cel w życiu...;P
      ...ale w ten sposób partnerów/partnerek szukają... desperaci;)) bez urazy
      oczywiscie;)

nie wiesz co Cię w życiu spotka, więc nie odbieraj sobie szansy na szczęśliwą
      przeyszłość u boku nie-studentki, albo studentki nie-SGH;)
      bo to czysta głupota

nawet w miłości spontan jest najfajniejszy:D
    • kenna Re: Studentki SGH! 28.07.07, 01:25
      LOL
    • Gość: studentka SGH Re: Studentki SGH! IP: *.aster.pl 28.07.07, 02:48
      Szczerze mowiac to szans nie masz :)
    • Gość: kon Re: Studentki SGH! IP: *.icpnet.pl 28.07.07, 10:15
      Dziewice bys chcial ? Teraz takie tylko w przedszkolach :):)
      • Gość: ... Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 10:24
        heh, w sumie to ciekawy temat. zależy jakim jesteś typem - jeśli normalnym,
        fajnym, luzackim i bezkompleksowym chłopakiem, to pewnie kogoś znajdziesz.
        jednak czytając twój post wytworzył mi się inny obraz autora, niezbyt dobry:]
        typ: apodyktyczny formalista. mam nadzieję, że się mylę. powodzenia
        • Gość: kikiabaddon Re: Studentki SGH! IP: *.brzesko.net.pl 28.07.07, 11:00
          Dzieki stary, mam wesołą sobote ;]
    • Gość: marcinek Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 12:26
      Dziękuję za wpisy,które były poważne. Oczywiście,moja przyszła partnerka nie
      MUSI być studentką SGH,ale lepiej,by nią była. Bylibyśmy często razem (ta sama
      uczelnia),no i wiedziałbym,co robi,gdzie jest itd.
      Do studentki SGH? Dlaczego uważasz,że to niemożliwe :( ?
      • Gość: Vil Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:08
        a nie obawiasz się zmęczenia materiału?? O czym byście potem gadali?? nie
        mielibyście sobie żadnych newsów do opowiadania...
        "wiedziałbym,co robi,gdzie jest " no to akurat najwazniejsez, żeby zawsze miec
        oko, a nuż Cię zdradzi!! :)
        • summerlove Re: Studentki SGH! 28.07.07, 15:48
          Łatwiej wynająć detektywa...
          zresztą jaka dziewczyna wytrzymałaby z facetem który ciągle ją kontroluje..
    • gabrielafrancuz Re: Studentki SGH! 28.07.07, 12:38
      A gdzie inteligencja, czy chociażby uroda?
      Czasem trzeba z kimś porozmawiać- czy ona ma Ci tylko gotować?
      Wyjaśnij, bo nie rozumiem, dlaczego TYLKO stacjonarne.
      Wspólczuję Ci serdecznie, jesli to nie prowokacja. I jeśli naprawdę podchodzisz
      do tego tak pragmatycznie.
      • Gość: marcinek Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:00
        Skoro będzie to studentka SGH - to siłą rzeczy nie będzie głupia. I dlatego
        wolałbym,by była ze studiów stacjonarnych - bo na zaocznych/wieczorowych
        trafiają się osoby...niezbyt inteligentne. Uroda - oczywiscie nie może być
        odrażająca,ale nie musi być też jakąś topmodelką.
        • Gość: Vil Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:05
          No nie przesadzaj, niektorzy studiuja wieczorowo, bo na codzien musza
          pracoiwac, zeby moc studiowac... nie ma to nic wspolnego z ich inteligencją...
          poza tym to, że ktoś studiuje (nawet na SGH!!) nie oznacza, że jest
          inteligentny!!
          A czemu dziewica?? Tez jesteś prawiczkiem?? (to przynajmniej mialoby pozory
          uczcwości, jednak jeśli Ty już z kimś spałeś to nie uwazam ze uczciwe wymagac
          od dziewczyny, żeby była dziewicą!!)
        • Gość: lukasz Re: Studentki SGH! IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 28.07.07, 19:07
          Myślę, że to prowokacja. Nieźle Ci wyszła.
    • summerlove Re: Studentki SGH! 28.07.07, 12:50
      A czy Ty jesteś prawiczkiem??
      • Gość: marcinek Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:19
        Cóż,stawiam wymagania,do których sam się stosuję. Ja poważnie traktuję pewne
        religijne i etyczne zasady (wiem,że dzisiaj nie jest to "modne",ale niespecjalnie
        mnie to interesuje). Jak napisałem,nie MUSI to być studentka stacjonarna,ani
        studentka SGH,ale wolałbym,by taką była. Właściwie odpadają tylko dziewczyny,które
        w ogóle nie studiują,ani nie mają takich planów (bo właśnie - o czym bym z kimś
        takim rozmawiał). Wiem,że obecnie wiele studentek jest,co tu dużo mówić
        zepsutych i rozwydrzonych,nie umiejących zaakceptować roli kobiety (tak jak
        część moich koleżanek z liceum), ale wierzę,że kogoś znajdę.
        • gabrielafrancuz Re: Studentki SGH! 28.07.07, 15:21
          A jaka jest wg. Ciebie rola kobiety?
          I rola mężczyzny przy okazji..? :D
        • summerlove Re: Studentki SGH! 28.07.07, 15:47
          Czyli jesteś prawiczkiem??
          Bo jakbyś nie był to nie miałbyś prawa wymagać od kobiety żeby była dziewicą
          • gabrielafrancuz Re: Studentki SGH! 28.07.07, 16:03
            Coś Ty- faceci mogą bzykać na prawo i lewo, ale kobiety mają obowiązek zachować
            czystość aż do ślubu! (Pomijając, że to nielogiczne).
            Żeby można było pokazać rodzinie zakrwawione prześcieradło :P
            • Gość: Vil Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:09
              zupełnie jak na średniwiecznym dworze królewskim...
              odpowiedziałam, na Twój post i dla Twojej widomości zupełnie jak Ty rozpoczynam
              w tym roku studia na Uniwersytecie (stacjonarne!!), i oświec mnie bo nie wiem
              jaka jest moja rola...
              studiuję, ale co?? po ślubie mam siedzieć w domu i opiekowac się dziecmi i
              gotowac obiadki i w zębach nosić gazetę, nie mam prawa do własnych marzen,
              planów i celów??
              • Gość: poszukiwaczka Re: Studentki SGH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:11
                hej, a nie chcesz dziewczyny z UJ ? ;>
              • summerlove Re: Studentki SGH! 28.07.07, 16:33
                Gość portalu: Vil napisał(a):

> po ślubie mam siedzieć w domu i opiekowac się dziecmi i
                > gotowac obiadki i w zębach nosić gazetę, nie mam prawa do własnych marzen,
                > planów i celów??

o jakim prawie Ty mówisz??
                Siedzieć w domu, po powrocie męża z pracy spowiadać mu się co robiłaś przez
                cały dzień, nie sprzeciwiać się.
                Bo to przecież ON jest panem i władcą.. ehh
                • Gość: marcinek Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:09
                  Chyba nie zostałem zrozumiany :). Moje zasady wykluczają seks przed ślubem,stosuje
                  się do nich i tego też wymagam od dziewczyny - by była czystą,po prostu,by
                  umiała zachować dla przyszłego męża to,co najcenniejsze - dziewictwo...To może
                  dużo,ale nie tracę nadziei,że spotkam taką studentkę. Rolę kobiety widzę jako
                  bycie "strażniczką ogniska domowego", dla której rodzina jest nadrzędną
                  wartością. Nie oznacza to żadnego tłamszenia,czy bycia "panem i władcą" -
                  małżonkowie powinni się
                  według mnie wspierać. Mam nadzieję,że nie wszystkie studentki SGH są jak te
                  dziewczyny,co tak skąpo się ubierają (dekolty,mini),że nie wiadomo,czy w ogóle
                  są ubrane. Cóż,chyba niektóre zapomniały,ze jest coś takiego,jak szacunek DO
                  SAMEJ SIEBIE.
                  • summerlove Re: Studentki SGH! 28.07.07, 19:27
                    a czy Twoja kobieta mogłaby pracować zawodowo??
                    • Gość: marcinek Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 21:21
                      Oczywiście, że mogłaby pracować zawodowo,byleby praca nie była ważniejsza od
                      rodziny. Ja zdaję sobie sprawę,że to co piszę może wydawać się niektórym dziwne,
                      ale proszę mnie nie uważać za jakiegoś taliba :)Po prostu chciałbym w czasie
                      studiów znaleźć partnerkę życiową (która stanie się potem moją żoną). Mam swoje
                      zasady, z których nie zrezygnuję - i jakoś wydaje mi się, że na studiach
                      stacjonarnych łatwiej spotkać porządne,miłe dziewczyny, które nie miały w
                      przeszłości żadnych "przygód". Wiem,że na niestacjonarnych też takie są,tyle że
                      pewnie rzadziej,bo jak słyszałem,"przekrój" jest tam bardziej zróżnicowany.
                      Dlatego chciałbym zapytać osób studiujących na warszawskich uczelniach
                      (szególnie - SGH,ale nie tylko), jak one to widzą. Pozdrawiam
                      • summerlove Re: Studentki SGH! 28.07.07, 22:44
                        W takim razie ok :))
                        Właściwie to dobrze że masz zasady których się trzymasz :))
                        • Gość: Vil Re: Studentki SGH! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:27
                          A ja uważam, że fajnie jest sprawdzić przed ślubem czy jest nam dobrze ze sobą
                          w łóżku, bo sex jest niezwykle istotnym elementem małżeństwa, więc po co mam
                          się męczyć z facetem, który nie potrafi zaspokoić moich potrzeb...

P.S. Ale moje zdanie w tej dyskusji sie nie liczy, bo ja jestem feministką. Nie
                          nosze mini i dekoltu do pasa, ale co tam :)
                          • summerlove Re: Studentki SGH! 29.07.07, 09:45
                            :))
                            każdy robi tak jak mu pasuje :))
                            Wbrew pozorom dziewice jeszcze istnieją (wiem bo wiem:PP)
                            jeśli chłopak chce po ślubie, to jego sprawa. ważne żeby on i jego dziewczyna
                            mieli takie samo zdanie na ten temat
    • Gość: Dziewica:) Ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:17
      nie wytrzymalabym z takim gośiem ani jednego dnia!!! jak on strasznie
      kategoryzuje dziewczyny...to,ze dziewczyna ubiera mini i bluzke (obcisla) nie
      oznacza,ze nie ma szacunku do wlasnej osoby! kazdy ubiera sie jak chce, i to
      nie TY jestes od wytyczania granic "ubierania sie"!

• Gość: gosc Re: Ja... IP: *.bos.east.verizon.net 29.07.07, 05:31
        czlowieku wyluzuj sie!!!!

Jeszcze znajdziesz kobiete, ktora porzed slubem owszem bedzie skromna,
        spokojna, tylko o rodzinie marzaca. Za to po slubie da tobie popalic. Znam
        takie bogobojne panie, ktore potrafia wlasnymi rzadaniam do grobu malzonka
        wpedzic. Alke jakie one mrolne i jak o zasadach potrafia prawic! Owszem rodzina
        dla nich to dobro nadrzedne, po co sie przemeczac na dwoch etatach:) Po slubie
        tez juz o utrate dziewictwa dla tewgo jedynego martwic sie nie trzeba, zatem
        jak maz zapracowany to i kogos miec mozna na boku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka