Gość: Pade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:25 Co myslicie o studiowaniu inforamtyki prywatnie? Czy to dobry pomysl da sie czegos nauczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bart Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:57 jeśli chcesz już wydawać pieniądze to zaoczne, a czas w tygodniu poświęć na pracę, najlepiej w zawodzie;] Odpowiedz Link Zgłoś
kociak997 Re: Informa prywatnie? 29.08.07, 21:18 jasne, że się da - tylko od siebie trzeba wymagać, a nie od uczelni, żeby cie nauczyła; informa to głownie samodokształcanie się i chęć do pogłębiania wiedzy we własnym zakresie oraz praktyka, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerni Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 13:11 informatyka prywatnie, to tak jak ekonomia prywatnie czy psychologia prywatnie, możesz sie czegoś nauczyć jeśli tylko chcesz:)i masz ochotę na dokształcanie sie:)ale jak studiować to już na uczelni która specjalizuje sie w studiach inżynierskich, z tego co wiem to w wawie jest jedna taka Wyższa szkoła techniczno ekonomiczna, tam maj rożne specjalizacje informatyki ale maja tylko do stopnia inżyniera, potem mgr możesz robić np na polibudzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pade Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:54 Wolalbym dziennie przynajmniej tak czuc ze studiujesz, bardziej sie zintegrujesz z ludzmi:) Browarki nie browarki wspolne a na zaocznych czasu na takie przyjemnosci nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyslaw Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 00:59 czas moze i by sie znalazl, gorzej jak ludzie do kitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Informa prywatnie? IP: *.broker.com.pl 31.08.07, 01:52 Jeżeli nie masz wyjścia to czemu nie. No ale to pod warunkiem, że: -masz okazję pracować w zawodzie w jakikolwiek sposób związanym z informatyką -szkoła ma naprawdę solidny program przypominający ten na państwowych (a nie nauka Corela i MS Office) - szkoła jest rzeczywiście solidna tzn nie jest to Wyższa Szkoła Nicnierobienia i Nauki Bezrobocia Tak jak poprzednicy zgadzam się że i tak większość rzeczy musisz nauczyć się sam. Jeżeli chodzi o prestiż to tylko państwowe - trudniej się dostać i trudniej utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kassiulka Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:26 zgadzam sie z mm ale słyszałam od znajomego który studjuje na wste że tam wykładają wykładowcy z polibudy wiec poziom trzymają no i kolega jest generalnie zadowolony z tego ze pomimo ze nie ma kasowych rodziców to stypendium socjalne które tam dostaje jest na tyle wysokie że może pokryć w całości czesne plus uczy sie bardzo dobrze wiec dostaje stypendium naukowe:) z tego wynika że może sobie studiować dziennie bez pomocy rodziców a dodatkowo dostaje jeszcze kaske za wyniki to jest niezły układ dla tych których nie stac na płacenie gigantycznego czesnego a jednocześnie chcą studiować dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polifonia Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 11:08 Moj brat siedzi w Futurusie zaocznie i pracuje w firmie elektronicznej na codzien i mogle powiedziec ze wychodzi to super. Kaske ma, sie z domu wyprowadzil, dostal stypendium naukowe, teraz chce sie dostac na socratesa da Vinci, program wyjazdowy na praktyki za granica. Wiec jak dla mnie sie oplaca :D Sama ide na zaoczne, ale na psychologie. Odpowiedz Link Zgłoś
grimmil Re: Informa prywatnie? 03.09.07, 16:37 no i właśnie o to chodzi żeby sie jak najszybciej usamodzielnić po co bezsensu sie dziec w szkole i wkuwać na pamięć bzdur które i tak sie w szkole nie przydadzą??najlepiej żeby było dużo praktycznych zajec na nowoczesnych systemach a nie jakieś archaiczne pierdoły, no i czas na parce tez sie liczy bo ja muszę sie jak najszybciej usamodzielnić nie ma co staruszków nadwyrężać finansowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opal Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:39 Jak sie orientuje, to teraz nawet magisterka dla informatykow nie jest niezbedna, inzynierowie dostaja prace od reki. Mozna sobie oczywiscie tego magistra zrobic, ale juz na spokojnie, z posadka, z pensyjka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Informa prywatnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:31 Gość portalu: polifonia napisał(a): >teraz chce sie dostac na socratesa da > Vinci, program wyjazdowy na praktyki za granica. Socrates da Vinci? Zmiksowałaś dwa programy albo Socrates-Erasmus, albo da Vinci. Widać jak wiesz o czym mówisz hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:42 mylisz sie mój drogi Sokrates jest programem który dzieli sie na kilka kategorii wchodzi w niego właśnie min Sokrates Erasmus, inna odmiana jest Sokrates da Vinci:P sam nie wiesz a wypowiadasz sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rembrantka Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 11:04 Na czym polega Erasmus, to wiem, ale da Vinci? Ktos juz na tym byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:16 to jest taki program z którego sie wyjeżdża na starze i praktyki za granice płatne dodatkowo masz stypendium na utrzymanie, to jest fajna opcja np dla absolwentów którzy chcę mieć ciekawy niebanalny start do kariery:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klan Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:29 Przydaj sie pozniej w CV wpisac pracodawaca dobrze na to patrzy a poza tym kontakty zdobywasz w innych krajach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olala Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 11:18 To dlaczego wszędzie głośno jest o erasmusie, a o da Vinci nie? Jak dla mnie super opcja, kurcze, żeby się tylko dostać. I na niepaństwowych są takie same zasady rekrutacji? Staż informatyczny w Danii na przykład :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Informa prywatnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 13:28 To daj jakiegoś linka na potwierdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olala Re: Informa prywatnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 11:50 www.bnwz.uni.opole.pl/biblioteka/docs/22022007_Prezentacja_senat_media.pdf Proszę :P Odpowiedz Link Zgłoś