gabrielafrancuz 31.08.07, 17:26 Jakie banki polecacie, w jakim banku warto założyć, jeśli nie planuje się regularnych wpłat? Dzielcie się doświadczeniami. Potrzebuję sobie założyć i pragnę rad. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
happy_time Re: studenckie konta bankowe 31.08.07, 19:33 Radze użyć wyszukiwarki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: studenckie konta bankowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 19:59 Jeśli nieregularne to nie wybieraj eurokonta akademickiego PKO S.A. bo tam musisz mieć regularne wpłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: studenckie konta bankowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 20:08 bank zachodni konto mniej niż 30 ;] najtansze na rynku, bo nic sie nie płaci za nie. poczytaj na stronce banku. wiele bankomatów w całej polsce, w krakowie na rynku dwa ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: studenckie konta bankowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 00:12 Gość portalu: m napisał(a): > bank zachodni konto mniej niż 30 ;] najtansze na rynku, bo nic sie > nie płaci za nie. poczytaj na stronce banku. wiele bankomatów w > całej polsce, w krakowie na rynku dwa ;] W Lublinie może też z jeden jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
temel Re: studenckie konta bankowe 18.09.07, 21:12 ja mam w bgż i jestem w pełni zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 01.09.07, 18:09 bzwbk <30 + karta visa classic (nie electron). natomiast jesli chodzi o konta walutowe to tylko wbk + karta wypukla mastercard. nie bierzcie kart typu visa electro czy maestro, bo w imprinterze nie dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seca Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:53 osobiscie polecam WBK. Mam juz 2 lata konto i nie mialem jakichkolwiek problemow. Najlepiej zaloz konto tam, gdzie masz bankomat niedaleko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: studenckie konta bankowe IP: *.lcs.net.pl 18.09.07, 01:38 BZ WBK ;) wejdź na ich strone i poszukaj ile bedzie banków i bankomatów w w mieściegdzie masz uczelnie ,ja mam 2 bankomaty w lbn i 2 oddziały mi styka ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 01.10.07, 18:58 hihi ja tez mam w wbk ale konto24.pl. nieraz robie sobie zakupy na allegro a w tej karcie mam normalnie swoj nick allegro i moge nia robic platnosci na aukcji, zbieram punkty payback i moge sobie pozniej wymienic na jakies fanty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka22 Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:03 bz wbk bije na głowe inne banki, zwłaszcza jeśli chodzi o konto24.pl. mam je i nic nie płace za nie, bo zawsze płace karta. poza ty dużo sprzedaje i kupuje na allegro i opcja z allekarta jest po prostu bezbłędna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cisowskibartek Re: studenckie konta bankowe IP: *.crowley.pl 18.10.07, 00:22 Polecam Toyota Bank! Nie musisz szukać bankomatów, bo wszędzie wypłacasz za darmo. Dodatkowym plusem jest całkowita darmocha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: studenckie konta bankowe IP: 81.219.210.* 18.09.07, 23:48 mBank WBK inteligo W takiej kolejnosci jak napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz relacja z wycieczki po bankach 20.09.07, 11:16 Bylam wczoraj w 3 bankach. WBK, MBank i BPH, gdzie mnie po prostu zbyto- dziwny pan w okienku odesłał mnie do strony internetowej :] Poza tym konto internetowe czesto u nich szwankuje, jak mówił mi mój chłopak. Właśnie zapoznaje się ze wszystkimi (dwoma) zestawieniami, bo w BPH dostałam tylko jednostronną ulotkę :] MBank wydaje mi się najbardziej przystępny i najmniej wymagający z tych 3 kont, poza tym tam potraktowano mnie najbardziej profesjonalnie, miło i na poważnie, a nie na zasadzie BPH (cyt.): "warunki może sobie pani wydrukować, czy nawet wyświetlić na stronie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm.... Re: relacja z wycieczki po bankach IP: *.zamosc.mm.pl 28.09.07, 21:04 Ja mam w Kredyt Banku wraz z kartą Visa Electron Kontakt. Mam nadzieje że bedzie oki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uasic Re: studenckie konta bankowe 28.09.07, 21:17 Mbank, za darmo i w ogóle cacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 30.09.07, 10:28 tylko karta beznadziejna. plaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: studenckie konta bankowe IP: *.toya.net.pl 02.11.07, 17:48 ale do oczu mi pasuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:33 ja tez mam w BZ WBK i polecam. duzo bankomatów i oddzialów mam blisko. na samej uczelni mam oddział i dwa bankomaty, a pare kroków od uczelni kolejne dwa bankomaty (w centrum handlowym), we Wrocławiu na rynku 2 bankomaty i kilka w okolicy, po drodze na uczelnie tez sie jakis znajdzie... ogolnie... zatrzesienie... nie narzekam, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:21 ja po długim zastanawianiu się zdecydowałam się na konto24 w bzwbk. chciałam koniecznie konto internetowe z jak najmniejszymi opłatami. wbk wygrał, głównie chodzi o wysokie bezpieczeństwo transakcji internetowych no i allekarta - a robię masę zakupów na allegro, więc mi się przydaje. jak na razie nie zapłaciłam ani grosza za prowadzenie konta itp. i nie muszę mieć stałych dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Ban Zachodni WBK; konto < 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 16:08 ja proponuję mBank - eKonto- wiele bankomatów beprowizyjnych ( Euronet, cash4you, ecard i bzwbk - to chyba więcej niż jak ma BZWBK same bzwbk nie?) karta i konto darmowe, przelewy międzynarodowe, ładna karta hehe super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: Ban Zachodni WBK; konto < 30 IP: *.chello.pl 30.09.07, 10:32 w bzwbk tez konto darmowe do trzydziestki a za karte 40zl rocznie, wiec tez nie drogo. a przynajmniej karta zaplacisz prze internet (w mbanku musisz miec ekarte za 25zl i jeszcze nie zawsze dziala), w terminalu recznym (samoloty, taksowki, przy awarii sieci) oraz MOTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:13 patrząc na Twoje wymagania jest wiele kont ich spełniajacych, miałem też taki dylemat kilka mies temu ale już go rozwiazałem. ja osobiscie mam konto w toyota bank, fajne darmowe konto z dostępem do internetu, można je super spersonalizować (demo.toyotabank.pl) a najwięksym jego bajerem jest token przypominający klucz do samochodu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: studenckie konta bankowe IP: *.unused.derbynet.waw.pl 08.10.07, 21:05 Słyszałam ostatnio dużo dobrego o Toyota Bank. A mozesz napisac coś więcej o tym tokenie? Czy to chodzi o to, że nie ma list haseł jednorazowych? Jak to działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinS Re: studenckie konta bankowe IP: 194.73.103.* 09.10.07, 08:48 nie ma listy haseł jednorazowych. token ją zastępuje prezentując co 60 sekund kolejny kod autoryzacyjny. Akurat w TBP podpisujesz się kombinacją haseł czyli swoje własne plus odczyt z tokena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 09.10.07, 10:08 w WBK masz albo smskod albo token (z klawiatura). konto <30 bezplatne do 30. roku zycia. karta 40zl rocznie. i nie mowcie ze w innych bankach karta jest za free. bo za free to mozna dostac ale karte elektroniczna do konta, a nie wypukla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanca Re: studenckie konta bankowe IP: *.unused.derbynet.waw.pl 09.10.07, 22:29 No własnie z tego co się zorientowałam to w Toyota Bank karta jest za free i trzy pierwsze wypłaty z dowolnego bankomatu też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 10.10.07, 10:38 nie jest za darmo. kosztuje 30zl rocznie. poza tym 30zl za plaskacza to przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: studenckie konta bankowe IP: *.87-246-210-27.lubman.net.pl 09.10.07, 23:17 O jakiej karcie mowisz? Kredytowej? Ta jest platna we chyba wszystkich bankach, ew. bezplatna na okreslonych zasadach. Posiadam konto akademickie w Pekao SA, karty kredytowej nie mam, natomiast mam karte tzn. do "bankomatu" bezplatna. Wyplacam kase z bankomatow za free, place w sklepach ta karta tez za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 10.10.07, 10:35 nie. nie mowie o kartach kredytowych. ani slowem o nich nie wspomnialem. caly czas mowie o tzw. kartach debetowych czyli kartach do konta. karty do konta moga byc albo plaskie albo wypukle. plaskie daje wiekszosc bankow za darmo, a wypukle tylko niektore i za oplata. wypukle sa lepsze, bo plaska mozesz uzywac tylko w bankomatach i terminalach elektronicznych. a wypukla dziala takze w MOTOIO (transakcje przez poczte/telefon/internet) oraz w terminalach recznych (imprinterach). karty plaskie to karty Visa Electron, Mastercard Electronic, Maestro. a wypukle to Visa Classic (i w gore), Mastercard Classic (i w gore), Amex, JCB, Diners Club. w Pekao SA sa wypukle karty debetowe VC ale sa one prowadzone przez centrale banku i na dosyc trudnych warunkach. WBK jest o tyle dobre, ze daje wypukla karte do konta Visa Classic od reki za 40zl rocznie. jeszcze Multibank daje taka karte, ale wplywy musza byc >1kzl. dlatego uwazam, ze WBK jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinS Re: studenckie konta bankowe IP: 194.73.103.* 12.10.07, 08:47 Toyota ma wypukłą kartę debetową (do konta). za trzy dychy rocznie. chyba, że obrót miesięczny kartą jest wyższy niż 1k PLN. wtedy jest darmo. a obrót kartą na kilo złociszy to znowu nie taki problem jak niektórzy piszą. miesięczne zakupy kosztują więcej. a jak na całkiem świeży Bank jest nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 12.10.07, 09:42 racja. daja Visa Classic. przepraszam. faktycznie to dobry bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 26.10.07, 11:37 potwierdza, też mam w wbk ale konto24.pl i karte debetowa z nickiem moim na allegro, fajna sprawa, bezpieczna, 3d secure i punkty payback. bierz wbk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolando_g Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 20:07 Ja wprawdzie od paru miesięcy już studentem nie jestem, ale jeszcze bodajże w marcu założyłem sobie konto w Toyota Bank jak się tylko otworzyli. Mieli wtedy świetne promocje i inne bajery dla klientów i trochę się bałem, że to tak tylko na starcie będzie, żeby ludziki u nich kaskę trzymały, ale muszę powiedzieć, że jakość usług jest nadal ok. Mają b. dobrze oprocentowane konto i śmiesznie niskie opłaty, więc jak szukasz dobrego banku, to ten ci polecam z czystm sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memi Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 19:40 O to ja się bardzo podpisuję pod tym, bo mnie się też bardzo podoba w Toyota Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: studenckie konta bankowe IP: *.unused.derbynet.waw.pl 14.10.07, 21:10 Ja tez mam od paru miesięcy konto w Toyota Bank i bardzo sobie chwalę - szczególnie wysokie oprocentowanie, darmową kartę i na dodatek zamiast listy haseł jednorazowych mam taki fajny token w formie breloczka do samochodu z logo toyoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarqno Re: studenckie konta bankowe IP: *.chello.pl 14.10.07, 23:36 no token w toyotabank jest bardzo wytrzymaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigli Rzeczywiście taki dobry ten Toyota Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 18:15 Rzeczywiście takie mają dobre warunki w tym Toyota Banku? Bo ja własnie się zastanawiam, czy nie zmienic banku, bo już mi się cierpliwość skończyła i szukam różnych opcji. Do tej pory jakoś nie zainteresowałam sie Toyota Bank, ale z tego co piszecie, to chyna powinnam, bo brzmi interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: Rzeczywiście taki dobry ten Toyota Bank? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 15.10.07, 22:33 Wiesz, to zależy czego szukasz, ja tam jestem zadowolona: darmowe konto, które mozna całkowicie spersonalizować, przelew Ozł,wysokie oprocentowanie, zresztą zajrzyj sobie na ich demo demo.toyotabank.pl. Nawet przelewy u nich robi sie wygodnie, bo wszystkie wrzucasz do koszyka, jak zakupy w sklepie internetowym i autoryzujesz jednym hasłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noemi Re: Rzeczywiście taki dobry ten Toyota Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 18:55 Ja jeszcze tylko dodam, że mają taki specjalny token zamiast kart z kodami dostępu i przelewy (darmowe) można wysyłać w pakietach po kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 20:36 Słuchajcie, poczytałem sobie tu i tam i wychodzi mi, że oferta toyotabanku jest rzeczywiście całkiem interesująca. Więc pokusiłem się i wszedłem na ich stronkę, i porównałem sobie też z ofertami innych banków (ja sam jestem teraz w raiffeisenbank). Oczywiście w porównaniu z moim bankiem to TB to już w ogóle jest wyższa liga, bo ja mam ciągle problemy z R-bankiem i już kilka razy byłem bliski tego, żeby się przenieść. No i może właśnie się zdecyduję na TB, bo poza różnymi fajnymi udogodnieniami, to przemawia za nimi przede wszystkim oprocentowanie konta - naprawdę świetne i praktycznie zerowe opłaty. No i czego więcej chcieć? Odpowiedz Link Zgłoś
stanley_fish polecam mBank 19.10.07, 22:28 polecam konto w mBanku. Zwykłe, żadne tam studenckie. Nie trzeba dokonywac regularnych wpłat, nie pobierają opłat za prowadzenie konta. Przelewy na inne konta w mBanku - 0 zł, na konta poza mBankiem - 0,5 zł Oprocentowanie niewielkie, ale na to radzę nie patrzeć. Łatwy dostęp do konta. Jedyny minus to brak placówek "w terenie", ale jakoś da się bez tego przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
oluss.1 Re: studenckie konta bankowe 26.10.07, 11:54 Powinnam zacząć od tego, że ja mam w PKO konto superstudent i mi odpowiada, ale to zależy od celu konta bo jeżeli ma służyć tylko do utrzymywania na nim pewnej kwoty oraz otrzymywania przelemu z kaską to tak naprawde jest oki, jeżeli natomiast planujesz dokonywać licznych przelewów z jednego konta na drugie to w Inteligo tobą pokierują. Mam nadzieje, że pomogłam, ale jeżeli poszukujesz fachowej pomocy powinienieś poszukać na Profeo, bo tam uzyskasz napewno bardziej konkretne info niż te które ja przedstawiłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio Re: studenckie konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:21 ja jestem studentem od 3 lat, wcześniej miałem konto w pko ale mnie nieco irytowało, niedawno się przerzuciłem na konto24.pl (skusiła mnie allekarta głównie) w bz wbk i trzeba przyznać że wszystko jest zdecydowanie prostsze, przyjemniejsze i tańsze :] także jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś