fighttotrance
12.09.07, 17:54
Witam
W tym roku po zaliczonej maturze wybieram sie na studia - Kierunek socjologia.Mimo ze sporo osob radzilo mi nauke w trybie zaocznym postanowilem wybrac studia dzienne.Do dnia obecnego mam watpliwosci czy postapilem slusznie, sporo znajomych twierdzi ze lepszym wyjsciem jest studniowanie w trybie zaocznym + budowanie swojego cv i stazu w postaci pracy.
Czy waszym zdaniem mozna pogodzic nauke w "normalnym" trybie oraz prace w ograniczonym zakresie godzin?Najbardziej martwie sie tym ze nie od dzis wiem ze moja systematycznosc w nauce raczej nie istnieje, nigdy nie potrafilem uczyc sie z dnia na dzien co zawsze skutkowalem wkuwaniem duzej ilosic materialu przed waznym egazaminem.Czy zatem waro ryzykowac ewentualna powtorke roku i starac sie o jakos prace?Jezeli juz o samej pracy mowa, czy macie jakies pomysl na robote ktora mozna pogodzic z nauka, gdzie jej szukac.Przypuszczam ze praca jaka wchodzila by w gre to cos w zakresie kilku godzin w tygodniu, ewentualnie weekendy. Nie wiem tylko czy sa pracodawcy ktorzy potrzebuja takich pracownikow? Macie jakies przyklady,propozycje?
Za wszystki komentarze bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawia Paweł