Dodaj do ulubionych

Studia dzienne a praca

12.09.07, 17:54
Witam

W tym roku po zaliczonej maturze wybieram sie na studia - Kierunek socjologia.Mimo ze sporo osob radzilo mi nauke w trybie zaocznym postanowilem wybrac studia dzienne.Do dnia obecnego mam watpliwosci czy postapilem slusznie, sporo znajomych twierdzi ze lepszym wyjsciem jest studniowanie w trybie zaocznym + budowanie swojego cv i stazu w postaci pracy.

Czy waszym zdaniem mozna pogodzic nauke w "normalnym" trybie oraz prace w ograniczonym zakresie godzin?Najbardziej martwie sie tym ze nie od dzis wiem ze moja systematycznosc w nauce raczej nie istnieje, nigdy nie potrafilem uczyc sie z dnia na dzien co zawsze skutkowalem wkuwaniem duzej ilosic materialu przed waznym egazaminem.Czy zatem waro ryzykowac ewentualna powtorke roku i starac sie o jakos prace?Jezeli juz o samej pracy mowa, czy macie jakies pomysl na robote ktora mozna pogodzic z nauka, gdzie jej szukac.Przypuszczam ze praca jaka wchodzila by w gre to cos w zakresie kilku godzin w tygodniu, ewentualnie weekendy. Nie wiem tylko czy sa pracodawcy ktorzy potrzebuja takich pracownikow? Macie jakies przyklady,propozycje?

Za wszystki komentarze bede bardzo wdzieczny.

Pozdrawia Paweł
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka