Dodaj do ulubionych

Internet w Poznaniu.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 12:37
W jaki internet najlepiej zainwestowac na stancji w centrum Poznania, jesli
istnieje możliwość, ze za miesiąc - dwa bede znowu się przeprowadzał?
Blueconnect'y itp. mnie nie interesują, bo nie chce podpisywac umowy na
dłuższy czas na tak kiepski dostęp do internetu.

No i jaki internet w Poznaniu jest najbardziej optymalny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: Internet w Poznaniu. IP: 83.14.217.* 23.09.07, 12:47
      Zajrzyj najlepiej na forum poznańskie albo na usenet: pl.regionalne.poznan.

Jeśli tylko zgadza się na to właściciel, to najlepszym rozwiązaniem jest chyba
      Neostrada, bo w niej (jeśli jest akurat jakaś promocja, ale te zazwyczaj trwają
      niemal non-stop) nie płaci się nic za podłączenie (albo grosze). Tylko, że jest
      znacznie taniej, jeśli podpisuje się umowę na czas określony (rok) - a Twój
      właściciel nie musi przystać na to chętnie.

Inne opcje (przez kablówkę czy radiowo) mają tę podstawową wadę, że podłączenie
      często kosztuje sporo (np. kilkaset zł), co normalnie nie jest problemem, ale
      odpada przy ew. przeprowadzce.

No, i zawsze jest modem ;), pocztę sprawdzić można ;).

Zacznij od dowiedzenia się, czy masz w mieszkaniu linię telefoniczną i/lub
      kablówkę.
    • Gość: Ethics Re: Internet w Poznaniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 20:02
      No wiekszosc dostawcow ma umowy na czas okreslony. Ja np. mam kablowke a umowa
      jest na czas nieokreslony. Z tym, ze musisz wykupic tez telewizje aby miec
      internet. Ja place 80zl miesiecznie za 512 i 60 programow.
      A jezeli internet potrzebujesz tylko aby np sprawdzic poczte i poczytac pare
      stron to moze zdecydujesz sie na internet przez komorke GPRS(Nie mylic z
      blueconnect i innymi). Wystarczy laptop i komorka z mozliwoscia GPRS. Transfery
      wolne ale placisz za sciagniete KB i nie musisz miec zadnych umow podpisywanych
      i oplat miesiecznych.
      Badz tez hot-spoty w samym Poznaniu jest ich duzo.
      • Gość: Tawananna* Re: Internet w Poznaniu. IP: 83.14.217.* 23.09.07, 23:10
        > Badz tez hot-spoty w samym Poznaniu jest ich duzo.

To ja się "przyczepię" do tego wątku i zapytam - jakie znasz bezpłatne hot spoty
        w Poznaniu (albo restauracje/kawiarnie, gdzie klienci mogą korzystać z sieci za
        darmo)? Bo tego nigdy nie za wiele :)
        • Gość: Ethics Re: Internet w Poznaniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:04
          Ja osobiscie z nich nie korzystam ale np. na rynku albo w Starym Browarze.
          Wiecej miejsc mozna pewnie znalezc na stronach Poznania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka