Dodaj do ulubionych

Architektura krajobrazu

IP: *.promax.media.pl 18.10.07, 15:29
Zainteresował mnie kierunek Architektura krajobrazu. Więc pytam-jak to jest na
studiach, jakie przedmioty (dużo ścisłych), jakie możliwości pracy? itd.
Myślałam o Akademii Rolniczej w Poznaniu. proszę o jakieś informacje.
elga1@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Elwiraaa Re: Architektura krajobrazu IP: *.promax.media.pl 18.10.07, 21:44
      będę wdzięczna za informacje:)
      • Gość: xp Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 22:39
        A co to architektura krajobrazu ?
        Czego to nie wymyślą.Co ty będziesz robić - poprawiać naturę?
        • Gość: z. Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 22:57
          Gość portalu: xp napisał(a):

> A co to architektura krajobrazu ?
          > Czego to nie wymyślą.Co ty będziesz robić - poprawiać naturę?

twoja ignoravja jest przerazajaca ..wiedz ,ze za granica jest
          to calkiem dobrze platny zawod i nawet nie wiesz ,ze za przestrzen
          wokol ciebie:parki ,tereny zielone ,skwery ,uklad przestrzenny
          miasta są miedy innymi odpowiedzialni architekci krajobrazu.
          www.asla.org/
          poczytaj ( jak zrozumiesz cos heh)
          • Gość: ja Re: Architektura krajobrazu IP: *.torun.mm.pl 20.10.07, 23:23
            na pierwszym roku w pierwszym semestrze królują przedmioty ścisłe, matematyka,
            geometria wykreślna, poza tym gleboznawstwo(samo kucie), rysunek i elementy
            prawa cywilnego, podobno w przyszłym roku będzie egzamin wstępny z rysunku. W
            drugim semestrze przedmioty sie zmieniają,zostaje rysunek, dochodzi
            materiałoznawstwo, język, fakultety jakieś dziwne do wyboru, botanika. każdy
            przedmiot trwa jeden semestr (poza rysunkiem, ale to tez chyba wchodzimy w inny
            typ, teraz są szkice, nie wiadomo co potem). ogólnie nie jest źle, chociaż
            organizacja na uczelni woła o pomstę do nieba, ludzie jacy są ciężko powiedzieć,
            ale raczej sympatyczni. jeżeli lubisz rzeczy typu kwiatki bratki to dasz rade i
            powinno Ci sie spodobać,nie przerażaj się tym, co na pierwszym roku, bo dalej
            się rozprostuje, dużo przedmiotów plastycznych, biologicznych, projektowania,
            historia sztuki i architektury. Po 3,5 roku masz tytuł inżyniera, po 2 i 3 roku
            organizowane będą praktyki chyba miesięczne.
            • Gość: Elwiraaa Re: Architektura krajobrazu IP: *.promax.media.pl 21.10.07, 12:13
              ja-dzięki za wyczerpującą odpowiedź. najbardziej obawiam się tych ścisłych
              przedmiotów....przerażają mnie:(
            • Gość: gosc Re: Architektura krajobrazu IP: *.tvkdiana.pl 14.11.07, 07:31
              hej :) ja zdaje mature w tym roku szkolnym. i nie wiem co pozniej mam ze soba
              zrobic chce fajny kierunek ale jednoczescie taki po ktorym latwo znalezc prace i
              w miare dobrze platna? myslalam o architekturze krajobrazu? ale czy wystarczy
              matura z geografii podstawowej zeby dostac sie na AR do Lublina? i czy oplaca
              sie to studiowac? czy moze leopsza bylaby germanistyka?
    • Gość: Elwiraa Re: Architektura krajobrazu IP: *.promax.media.pl 02.11.07, 17:07
      chcę studiować architekturę krajobrazu zaocznie (wiem że jest w Poznaniu) ale
      na maturze nie zdaję biologii tylko wos...... czy w takim razie nie zostanę
      przyjęta nawet na zaoczne...?:(
    • podrozniczka73 Re: Architektura krajobrazu 18.06.13, 15:51
      Uczelni jest mnóstwo, które prowadzą nabór na ten kierunek. Co do samych studiów to sama sprawdź www.kierunki.net/architektura-krajobrazu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka