Dodaj do ulubionych

SWPS psychologia

21.10.07, 03:17
No więc w przyszłym roku matura i, mam nadzieję, studia. Ponieważ
nie jestem orłem, a i kasy mi nie brak, planuję udać się do SWPSu w
Wawce. I mam pytanie do tych, którzy tą szkołę już skończyli: jak
tam u was z pracą, łatwo ją znaleźć czy trudno? Jak pracodawcy
patrzą na dyplom SWPSu? Warto bulić na SWPS 8 tysiaków rocznie czy
lepiej już teraz zapierniczać cały rok i próbować gdzieś się dostać
na dzienne? Bardzo bym prosił o opinie absolwentów tejże szkoły
prywatnej, którzy muszą sobie radzić na rynku pracy z dyplomem SWPSu.
Obserwuj wątek
    • bgwd14 Re: SWPS psychologia 21.10.07, 21:52
      Jak nie jesteś orłem, to i tam nie dasz rady. Szkoda kasy.
    • Gość: bigosik Re: SWPS psychologia IP: *.crowley.pl 24.10.07, 12:58
      SWPS to łatwizna i pracodawcy o tym wiedzą. Tam się dostają ludzie z dwoma
      maturami podstawowymi po 35 %(wzięcie pod uwagę najlepszych wyników)..
      paranoja.. na takich tępaków i najlepsi wykładowcy nie pomogą...

Lepiej zapierniczaj, jak się nie przyzwyczaisz do wysiłku to i tak ciężko będzie
      ci się utrzymać na SWPS wbrew pozorom.
      • Gość: Pain Re: SWPS psychologia IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.07, 22:43
        Prawda jest niestety taka, że to świetna szkoła, z kadrą której pozazdrości każdy uniwersystet. Dostają się tam jednak ludzie ze wspomnianymi już maturami i wychodząc z magisterką SWPS psują renomę tej uczelni wśród pracodawców.
        • olciatg Re: SWPS psychologia 28.10.07, 15:37
          zgadzam się z opiniami powyższych osób.. mój kolega zdał maturę z
          biologii na poziomie rozszerz. na ok. 40%, a właśnie rozpoczął
          psychologię na SWPS :/.. nigdy nie chciałabym aby leczył mnie
          taki "wykształcony" lekarz.. (on poszedł na wydział zamiejscowy do
          Wrocławia)
          • Gość: Pustakowski Re: SWPS psychologia IP: *.chello.pl 28.10.07, 16:12
            No tak, kochani, ale mi konkretnie chodzi o prace po tej szkole. Mam
            tam qmpla na psychologii i się orientuje co do wymagań, ile się
            trzeba uczyć itp. Mi chodzi o to, jak pracodawcy postrzegają
            absolwentów SWPS i jak ci absolwenci sobie na rynku pracy radzą.
            Qmpel 4 lata temu to nawet nie zdawał matury z biologii, chyba tylko
            z matmy, polaka i anglika. I spoko, studiuje tam sobie. Wiec mi nie
            chodzi o wymogi, by do tej szkoły się dostać, ale co po niej robić.
            Czy łatwo znaleźć dobrą pracę, czy trudno. Dlatego pytam
            absolwentów, nie studentów SWPS.

A, i miałbym pytanko do studentów SWPS właśnie odnośnie anglistyki
            tam: jaki poziom, ile nauki i w ogóle. Mam FCE, jak mi nie pójdzie
            najlepiej matura, to pójde tam anglistyke, może to i lepszy
            kierunek, niż psychologia. Sam nie wiem. Jakaś deska ratunku to
            zawsze jest :/
          • Gość: Myszka :/:/ IP: *.zamosc.mm.pl 28.10.07, 16:17
            po psychologii to żąden lekarz, psychologia to kierunek bez przyszłości, a co ro papierku, to pracodawcy patrzą na umiejętnosci a nie na papierek czy to swps czy uw czy uj z wspiz czu wszia czy inne. Liczy się to co masz w głowie i w mięśniach do zapiprzania a nie na papierku. Bo papierek z Uw można kupić tak samo jak na swps!!!
            • Gość: Pustakowski Re: :/:/ IP: *.chello.pl 28.10.07, 16:23
              Taa, tylko żeby kupić papierek UW, trzeba się najpierw na nie
              dostać :/ A, niestety, psychologia jest teraz coraz bardziej
              popularna :((
              • Gość: Myszka Re: :/:/ IP: *.zamosc.mm.pl 28.10.07, 16:30
                Jak masz troche gotówki i gadanego to się wszedzie dostaniesz, wiem o tym... ale opowiadać szczegółów nie bedę. Pracodawcy też o tym wiedzą co się wyrabia na uczelniach typu UW cz UJ. Także teraz już na papierek mało kto patrzy, liczą się Twoje umiejętności a papierek to tylko takie procedury które trzeba ominąć, i na które nikt dokłądnie nie zwraca uwagi. a Psychologia jest baardzo popularnym kierunkiem, jednak ludzie nie zdają sobie sprawy że daje ona wykształcenie ogólne, nie jesteś żadnym specjalistą jak programista, fizjoterapeuta, chydraulik, czy ginekolog.
                • olciatg Re: :/:/ 28.10.07, 19:44
                  hydraulik pisze się przez samo "h"..

zależy gdzie chcesz później pracować..bo jeśli idziesz za lekarza to
                  ważny jest papierek. Umiejętności nabierasz dopiero w danej pracy. A
                  są zawody, gdzie nie patrzą, np. górnik, tylko patrzą na to co
                  umiesz.
                  • Gość: Pustakowski Re: :/:/ IP: *.chello.pl 28.10.07, 23:55
                    Ok, to załóżmy, że z powodu skończenia SWPSu, a nie UW, zobaczą
                    papierek i nie zatrudnią (czy coś w tym stylu) jako psychologa.
                    Problem w tym, że SWPS na razie ma dobrą renomę (chyba), a nie
                    wiadomo, jak będzie potem :/ Znajoma skończyła bajońsko drogą
                    szkołę, którą kilka lat temu zamknięto i teraz psińco, kilka
                    miesięcy szuka pracy i nic. Psycholog to chyba jednak lekarz,
                    papierek się liczy, ok ( a 8 tysiaków razy 5 piechotą nie chodzi).
                    To lepiej iść na wspomnianą wyżej anglistykę? Anglistom też patrzą
                    na papierki? Bo ja tam się na pewno dostanę. A poza tym fajnie
                    pomyśleć, że za 4 lata mogę być anglistą :))
                    • Gość: Dugo Re: :/:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 01:00
                      Nikt jeszcze po psychologii lekarzem nie został i raczej nie zostanie. Nawet
                      leków nie przepisuje psycholog tylko psychiatra, a to jest duża róznica
                      • Gość: okej Re: :/:/ IP: *.zamosc.mm.pl 29.10.07, 21:38
                        Zgadzam się dugo, psycholog jest zwykłym magistrem z ogólnym wykształceniem, jeszcze nie słyszałem żeby psycholog pomógł komuś w jakiejś chorobie heh :):)
                    • Gość: okej Re: :/:/ IP: *.zamosc.mm.pl 29.10.07, 21:40
                      To zdecydowanie idź na filologie angielską, bo o psychologii widze nie masz najmniejszego pojęcia.
                  • sonic84 Re: :/:/ 30.10.07, 17:03
                    Dziewczyno tytuł lekarza uzyskuje się tylko i wyłącznie po 6-letnich studiach
                    medycznych na medycznych uczelniach (państwowych).Dotarło..?Psychologia jest
                    kompletnie innym kierunkiem i ,wbrew temu co tu niekórzy piszą,bardzo
                    przyszłościowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka