Dodaj do ulubionych

do studentow zaocznych

IP: 80.50.26.* 30.07.03, 12:48
Halo studenci zaoczni! :)

Chce studiowac zaocznie socjologie. Mam dylemat - wybrac socjologie w jendej
z najlepszych szkol prywatnych (Kozminski) czy w jednej z najlepszych uczelni
panstwowych?

Wlascwie wszedzie sie placi, a podobno na uczelniach panstwowych wykladowcy
czesciej olewaja studentow - w przeciwienstwie do tych z prywatnych szkol
(prywatnych najlepszych - bo wiadomo jak jest z tymi szkolami z konca
rankingow), gdzie jednak sznuaje sie kase.

Mam nadzieje na Wasze opinie. Pozdrowienia!

Obserwuj wątek
    • Gość: buziaczek=basia20 Re: do studentow zaocznych IP: *.pop.e-wro.net.pl 30.07.03, 17:18
      zdecydowanie polecam szkoly prywatne!

Dolnośląska Szkoła Wyższa Edukacji- studiuję tam od roku dopiero, ale szkoła
      super, wiele osób podziela moje zdanie. Poziom wysoki, chociaz to zalezy od
      wykladowców i ich podejscia, ale nie spotkałam się zeby ktos
      studentow "olewal", bo to prywatna szkola, poza tym zalety uczelni prywatnej:
      w dziekanatach pracują osoby, ktore udzielą zawsze kazdej informacji bez
      robienia łaski, nie pokazują fochów itd. ja studiuję pedagogikę i podejscie
      wykladowcow jest fantastyczne, im zalezy zeby nauczyc czegos co sie przyda w
      zyciu i podaja to w sposob ciekawy, czlowiek sie rozwija, wykladowcy pobudzają
      do myslenia kreatywnego, a nie oczekują wkuwania na pamięć bezsensownych
      regulek, im zalezy, zeby student poznal i "dostal" wiedze, zrozumial i wyrobil
      sobie wlasne zdanie na ten temat.
      Za to szkola panstwowa, moim zdaniem w pelni przygotowuje do zycia w
      dziesiejszej Polsce: biurokracja, łapówki, znajomości, moze nie kazda, ale
      zazwyczaj tak jest; szkola panstwowa tłumi czlowieka, kaze mu sie
      podporzadkowac, student traci zdrowie na staniu w kolejkach do dziekanatu,
      gdzie wredna baba opryskliwie obsluguje i nie chce udzielic zadnych
      informacji, gdzie wykladowcy puszą się i wydaje im się, że ich tylul to juz
      wszystko. czy ktos zna dziekana Biernata z POlitechniki Wroclawskiej? jesli
      tak to wie o co mi chodzi, to czlowiek, ktoremu nikt nikt nie podskoczy, bo
      kazdy sie boi i on wie o tym ze niby nie ma na niego sily, bo nawet skarga do
      kuratora nic nie da: znajomosci itd. ale zal mi tego czlowieka, jest prozny i
      dumny jak paw, bo napisal kilka ksiazek. poza tym mysle, ze to czlowiek
      nieszczesliwy i niespelniony i ma chyba duzo problemow prywatnie, skoro tak
      traktuje studentow, zwlaszcza na egzaminach. no ale to inny temat, bo zeszlam
      juz z mojego watku. tak wiec szczerze polecam szkoly prywatne, w ktorych
      czlowiek sie rozwija, jest traktowany po ludzku i w przyszlosci zwojuje swiat,
      bo bedzie pewny siebie, a nie zduszony, stlumiony i podporzadkowany takim co
      są "nad" nim.

• Gość: hellomoto Re: do studentow zaocznych IP: 80.50.26.* 30.07.03, 21:41
        Oj, musisz lubic te swoja uczelnie. Ale to dobrze - opinia studenta rownie
        cenna jak ocena od PKA. :D

Czekam na dalsze komentarze!
        Milego wieczoru.
    • Gość: hm Re: do studentow zaocznych IP: 80.50.26.* 31.07.03, 08:49
      podbijam temat :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka