Gość: asia IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 31.12.01, 14:41 Interesują mnie informacje na temat egzaminów, ilości kandydatów i tego jak się studiuje. Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ok.api Re: Etnolingwistyka IP: *.icpnet.pl 05.03.02, 21:30 Chyba żartujesz? Etnolingwistyka? Nawet o tym nie myśl. W Poznaniu jest kierunek o takiej szumnej nazwie, który poza nazwą nie oferuje studentom niczego interesującego. Mam kilku znajomych, którzy zrezygnowali z tego kierunku. Co można robić po etnolingwistyce? Uczyć w szkole? Nie bardzo, bo nauka języków jest na tym kierunku (przynajmniej w Poznaniu) na poziomie wręcz żenującym. Same języki nie wystarczają. I chcesz zakuwać językoznawstwo (brr... okropieństwo), logikę matematyczną, filozofię języka i podobne bzdury? Nie rób głupstw i nie wybieraj etnolingwistyki. A już na pewno nie na UAM w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Etnolingwistyka IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.03.02, 10:33 Dzięki, w ostatnich miesiącach też się trochę nie za wiele pozytywów nasłuchałam., choć wszystko brzmi tak ciekawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame Re: Etnolingwistyka IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.03.02, 10:55 A dlaczego rezygnowali? Odpowiedz Link Zgłoś