Dodaj do ulubionych

rekrutacja

12.05.08, 20:07
Mam takie pytanie, czy wybrać kierunki studiów przy rekrutacji można dopiero,
kiedy dostanę wyniki z matury? Jest taki komunikat przy logowaniu, ze muszę
wypełnić dane o wykształceniu i szczegóły dotyczące matury.
słyszałam, że już teraz można wybierać kierunki, dlatego jestem trochę
zdziwiona, że się nie da :P
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • domi667 Re: rekrutacja 14.05.08, 10:15
      już sobie poradziłam:P
    • peterus100 Re: rekrutacja 14.05.08, 14:13
      hej ja też mam podobne pytanie bo opłatę można wnosić po wpisaniu wyników czyli 30 czerwca wpłacać można do 3 lipca czyli sątylko 3 dni na wpłacenie a do tego 1 i 2 to weekend czyli zostaje jeden dzień Mogłabyś napisać jak sobie poradziłaś.
      • domi667 Re: rekrutacja 14.05.08, 17:05
        jasne, już mówię...

po pierwsze musisz założyć konto na e-KUL-u, ale to chyba oczywiste.Dalej
        najlepiej skorzystać z pomocy, jak już zalogowałeś się na swoim koncie, tam masz
        wszystko opisane.
        Okazało się, że i bez wyników można wybrać kierunki studiów, wystarczy w rubryce
        wykształcenie średnie uzupełnić dane o tym, do jakiej szkoły chodziłeś, rodzaj
        matury (np. nowa matura)a resztę (wyniki matury) można uzupełnić dopiero po ich
        otrzymaniu.

Właśnie sama nie wiem, jak z tymi opłatami i w ogóle uzupełnieniem dalszych
        informacji o wykształceniu, gdyż tak jak pisałeś wyniki są 30 czerwca, a do 3
        lipca można jeszcze przystąpić do I rekrutacji. Nie wiem, czy szkoły do tego
        czasu wydadzą świadectwa. Niestety nie mam pojęcia jak to funkcjonowało wcześniej.
        • peterus100 Re: rekrutacja 14.05.08, 20:26
          dzięki za odpowiedż, ale kierunki studiów można wybierać bez wprowadzania wyników matury problem w tym, że opłatę rekrutacyjną można wpłacać po wpisaniu wyników matur cyt:- opłacić opłatę rekrutacyjną (można to zrobić dopiero po wpisaniu wyników), czyli jest na to mało czasu a jeszcze na poczcie nim zaksięgują.. najlepiej jakby ktoś napisał jak to było w zeszłym roku
          • anarii Re: rekrutacja 15.05.08, 16:50
            w zeszłym roku było trochę wiecej czasu na opłatę rekrutacyjną hmmm wydaje mi
            sie, że był tydzień. Ja wysłałam przelew z banku ( to już obojętnie jakiego) i
            przelew był zatwierdzony na stronie ekulu już na drugi dzień. Spokojnie wszystko
            da się załatwić, więc wydaje mi się, że nie ma się czym denerwować. Jak
            dostaniecie wyniki to raz dwa je uzupełnić w formularzu, wydrukować sobie
            druczek do przelewu na opłatę rekrutacyjną i problem z głowy :) będzie dobrze,
            głowa do góry :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka