IP: *.szel-sat.com.pl 12.09.03, 23:02
Moja znajoma wybiera się w tym roku na geografie na UG, stąd moje pytanie :
czy jest to oblegany kierunek, czy ciężko tam się dostać i jak wyglądają
studia. Dzięki za wszelkie wpisy (drogi kardynale w spódnicy, na Ciebie liczę
szczegołnie ;-) )
Obserwuj wątek
    • Gość: Richelieu* Re: geografia IP: *.localdomain / 192.168.0.* 12.09.03, 23:08
      Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Moja znajoma wybiera się w tym roku na geografie na UG, stąd moje pytanie :
      > czy jest to oblegany kierunek, czy ciężko tam się dostać i jak wyglądają
      > studia. Dzięki za wszelkie wpisy (drogi kardynale w spódnicy, na Ciebie
      liczę
      > szczegołnie ;-) )

na mnie dziś nie licz, mam urwanie głowy, sajgon i co tam jeszcze polszczyzna
      wymyśliła

;)() oto mój nastrój
    • Gość: Richelieu* Re: geografia IP: *.localdomain / 192.168.0.* 13.09.03, 21:42

obleganie nie ma nic do rzeczy. Kiedy ktoś jest przekonany o swoim wyborze ( a
      ja wcale nie byłam przekonana ;) to może być i 20 osób na miejsce. Na gegrę
      jest 4-8 osób na miejsce, nie wiem ile na UG bo to drugi koniec Polski dla
      mnie. często jest tak, że gegrę wybiera się jako kierunek dodatkowy więc
      prawdziwi pasjonaci i tak zostają na wstępnych ustnych dostrzeżeni spośód tych
      innych. Umiejących materiał z liceum wcale nie jest tak dużo, a zdadzają się
      tacy co nie tylko lekcji nie umieli ze szkoły, ale nawet elementarnych nazw
      miast, zjawisk meteo czy w ogóle tego co dorosły człowiek powinien wiedzieć.
      Tak więc nauczywszy się w miarę porządnie geografii ze szkoły średniej, a tego
      dużo nie jest, można bez problemu całkiem dobrze zdać.

A jak wyglądają studia.
      łof, epopeję napisać chyba
      w każdej szkole studia wyglądają inaczej bo inni wykładowcy, nawet przedmioty
      się różnią
      powiem tak, trzeba lubić matmę, wypadałoby lubić chemię, trzeba lubić
      kredki ;), taplać się w wodzie i w błotku, i nie złościć się gdy projekt
      tuszem na kalce po raz 10. trzeba zaczynać bo się rozmazało
      ćwiczenia terenowe.. ostrzeż znajomą, że jeśli lubi się malować to niech na
      ćwiczeniach o tym zapomni, a już najgorsze co może być to długie paznokcie.
      Zrobi się jedną barierkę dla mierzenia przepływu stumienia i paznokcie out.

A przedmioty no..
      mamm opisywać? na UG i tak jest inaczej, a spis przedmiotów sam, suchy,
      beznamiętny. nawet nie potrafię

może potrafię ale nie dziś

ale się migam, ale się migam ;)

• Gość: anka Re: geografia IP: 2.3.STABLE* / *.legionowo.eu.org 14.09.03, 19:45
      Mogę odpowiedzieć z punktu widzenia studentki IV roku geografii, ale na UW.
      Przynajmniej nasz wydział cieszy się ostatnio coraz większym powodzeniem, kiedy
      ja zadawałam było ok. 5.5 osoby na miejsce, w tym roku już 8. Należy jednak
      pamiętać, że najczęściej ludzie zdają na kilka kierunków, więc nie należy
      załamywać rąk, jeżeli jest się na liście rezerwowych, bo z listy podstawowej
      rezygnuje nawet do 50% osób. Jest to na pewno kierunek dla pasjonatów, ale
      muszę przyznąc, że tak naprawde przekonałam się do tych studiów po pewnym
      czasie. Wspólne wyjazdy i praktyki (w ciagu 3 lat jest to ok. 2 miesięcy)
      bardzo integrują i oprócz pracy tam wykonywanej (często fizycznej) zapewniają
      miłą rozrywkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka