Gość: Nutria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 19:59 Na ile uczelni złożyliście podania i na ile kierunków,do ilu miast? Nie macie poczucia ze może trzebabyło złożyć na jeszcze jedną uczelnię albo kierunek? Ja tak niestety mam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ee12 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.08, 20:04 ZLOZYLAM NA 2 UCZELNIE NA 3 KIERUNKI DO 2 MIAST I ZALUJE ZE NIE ZLOZYLAM JESZCZE DO KRAKOWA;/ PECH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutria Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 20:14 Ja za to złożyłam tylko do Krakowa,na 2 uczelnie i 4 kierunki.Żałuje ze nie złoztłam jeszcze do Katowic,bo im blizej ogłoszenia wyników tym bardziej się boję że nie dostane się nigdzie,a wiadomo,że do Katowic łatwiej niz do Krakowa.Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee12 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.08, 20:25 Złożyłaś na 4 kierunki, więc myślę, że jest zabezpieczenie. A po 2 jeśli dobrze napisałaś maturę to nie masz się czegoś bac, na jakiś się dostaniesz na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixii Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.lublin.mm.pl 05.07.08, 21:27 a ja złożyłam na 3 uczelnie do 2 miast na 8 kierunków w sumie i zaczynam się zastanawiać czy to nie za dużo :P no ale klamka zapadła. mam tylko nadzieję, że gdzieś mnie przyjmą :) Odpowiedz Link Zgłoś
inz_mech Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 05.07.08, 22:00 Pojdziesz do pracy jak sie nie dostaniesz-czy to zle rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha-89 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 05.07.08, 22:04 ja złożyłam na 4 uczelnie, każda w innym mieście (Kraków, Białystok, Gliwice, Gdańsk) tylko że na ten sam kierunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_echa Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 07.07.08, 10:22 ja złożyłam na AP i UJ do Krakowa na ten sam kierunek:) żałuję, że nie złożyłam na UW, bo po zakończeniu rejestracji dowiedziałam się, że rekrutacja była korzystniejsza dla mnie na UW niż na UJ :( i na pewno na UW dostałabym się... a teraz zostaje AP... szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
arafata Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 07.07.08, 10:37 Ja złożyłam na jeden kierunek, bo jeden już studiuję :] Na jedną uczelnię tylko, gdyż nie chcę zmieniać miasta, przyzwyczaiłam się już do Poznania :D Odpowiedz Link Zgłoś
falsify Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 07.07.08, 11:04 Pobijcie mnie: AP - 1 kierunek UŚ - 2 kierunki UJ - 6 kierunków Więc zabezpieczenie jest :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugabuhalalala Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.chello.pl 07.07.08, 15:34 AP - 4 kierunki UJ - 5 kierunkow AGH - 2 kierunki pobilam :P ale matura zdana chu*owo, takze nie ma sie czym chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 08.07.08, 14:25 a skąd wy kasę miałyście na to wszystko, co?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mózg Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 15:37 co za dużo to niezdrowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka fasolka Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.ghnet.pl 07.07.08, 15:41 tylko UJ Odpowiedz Link Zgłoś
k.aa Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 07.07.08, 15:44 Jedna uczelnia, dwa kierunki, więc miasto też musi być jedno. Co ma być to będzie... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 07.07.08, 18:08 ojej, to ja 3 lata temu skladalam na jedną uczelnię (UW), dwa kierunki, na magisterskie uzupelniające (po licencjacie) skladalam na jedną uczelnię (UW), jeden kierunek i tylko stacjonarne - i się dostalam ;) nie szkoda wam kasy za rejestracje? to 80 zl za jedną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:13 ja złożyłem na jeden i jestem pewien ze sie dostane, planowałem studia juz na początku liceum wiec nie musze sie martwic na ostatnią chwilę, w dodatku w tym roku matura to była żenada wiec ewryfing łil bi okej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojaaaa Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:33 Denerwuje mnie gadanina, że matura w tym roku to była żenada, a kto zdał słabo to nieuk i głąb. Na wynik matury nie wypłwa tylko i wyłącznie przygotowanie ucznia, ale też w jaki sposób nauczyciele uczyli. Przecież to w końcu nauczyciele nas nakierunkowują, podpowiadają co mamy się sami uczyć itd - jeśli nauczyciel sobie olewa i nawet na lekcje nie przychodzi to uczeń robi sam, tyle ile może - ale czasem to za mało i nie ma w tym jego winy (nie każdego stać na korki). Druga sprawa jest taka - że kogoś mogą po prostu nerwy zeżreć i sobie nie poradził... psychicznie. Nie czyni to nikogo gorszym. I jeszcze jedno - niektórym po prostu podeszły zadania i matura była dla niego łatwa. Innym nie podeszły i była trudna. I naprawdę nie ma co genralizować. Podam prosty przykład - koleżanka z matematyki w klasie po prostu wymiatała zadaniami, była najlepsza, naprawdę. Maturę z polskiego, angielskiego na poziomie rozszerzonym zdała na ponad 90%. A matma ? Dziewczyna się zestresowała i ma 40%. I nie jest to wynik bynajmniej nieuczenia się. Więc przestańcie już pie@#@#$@$przyć. Co do mnie - złożyłam na 4 uczelnie Uwr - 1 kierunek PW - 3 kierunki (na szczęście opłata jest jedna) UKSW - 1 kierunek KUL - 1 kierunek W chwili obecnej żałuję, że złożyłam na UKSW i PW, mogłam złożyć gdzie indziej, ale wcześniej nie miałam pojęcia o innych uczelniach... W klasie była mowa tylko o tych popularnych i wstydem jest iść gdzieś indziej ( wszyscy idą do Warszawy albo Krakowa...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:37 to czy kogoś zjadły nerwy czy nie nie zmienia faktu ze matura była banalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: 193.120.116.* 07.07.08, 20:05 ja zlozylam na jeden tylko uniwerek-olsztynski, na ochrone srodowiska i inzynierie srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: 217.98.19.* 07.07.08, 21:19 Ludzie nie szkoda wam tyle kasy! przeciez za każdą rekrutacje sie placi! Ja wolalabym pojechac na fajne wakacje niz wydac tyle na rekrutacje. # kierunki to rozsadna granica. Ale wniosek z tego jeden: znaczna czec dostanie sie na kilka kierunkow jednoczesnie musza wybrac jeden wiec jesli ktos sie nie dostanie warto pisac odwolanie. Gdy ja zdawalam mature skladalam na 3 kierunki - moi znajomi od 2 do 4 kierunkow. Nie wiedze wiekszego sensu w skladaniu na 8 kierunkow! Lepiej isc na cos co was interesje niz na to, na co akurat sie udalo. Lepiej isc do pracy i sprobowac za rok. Bez tragedii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: 89.174.23.* 07.07.08, 22:34 jedna uczlena i jeden kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda wspolczuje IP: *.netis.net.pl 08.07.08, 12:11 wspolczuje tym co poskladali papiery na niebotyczna ilosc kierunkow a co jak sie dostaniecie na wszystkie? troche lipa bo trzeba cos wybrac. Ja jak skladalam papiery zlozylam na 1 kierunek i studiuje co chcialam ... powodzenia i szerokiej drogi;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak...tak... Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:51 jedna Polibuda, jeden kierunek, jedno podanie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.cnb.com.pl 08.07.08, 16:51 powiedzcie mi jedna rzecz, złozylem na 3 kierunki terminy rekrutacji na uczelniach są różne : 8 lipiec czyli dziś 11 lipiec i bodajże 15 lipiec. dziś sie dostalem ale akurat na ten kierunek co mnie najmniej interesuje, termin składania papierów na tej uczelni na którą sie dostałem jest do 14 lipca, także dzien przed rekrutacja na studia, które najbardziej mnie interesują. jak to rozwiązać ? mam nieść dokumenty tu gdzie sie teraz dostałem a w przypadku gdy dostane się gdzie indziej nie będzie później problemu z ich zabraniem? czy jesli zaniose teraz to już koniec i musze isc do tej szkoly??? a i jeszcze jedno dostalem sie na kierunek humanistyczny a papiery ktore trzeba zaniesc jest m.in coś takiego -orzeczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na obranym kierunku studiów (wydane np. przez lekarza rodzinnego), musze cos takiego niesc? czy to tylko na jakies konkretne kierunki czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 08.07.08, 16:58 jakie problemy z zabraniem dokumentów mogą ci robić?? no co ty?? musza je oddać i nie ma o czym dyskutować; jeżeli chodzi o to zaświadczenie od lekarza to na niektóre kierunki wymagają czegoś takiego, ale o tym mówią wcześniej i dają odpowiednie druki; na pozostałe kierunki trzeba zanieść poprostu ten świstek, który masz w karcie zdrowia (w trakcie roku szkolnego w klasie maturalnej powinni byli wam dać takie karteczki, z którymi trzeba było iść do lekarza- tam się wpisywało np. przebyte choroby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:08 to nie to co nam dawali, tamto to był tzw. bilans czy cóś, jeśli uczelnia chce zaświadczenie to znaczy że trzeba isc do lekarza i takowe wziąć, lekarze rodzinny Ci takie cos da. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 08.07.08, 17:19 no może, nie będę się kłócić... a w ogóle najlepiej to by było zapytać komisji rekrutacyjnej i oni by ci powiedzieli dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:26 Na kierunki medyczne i rózne przyrodnicze zwykle trzeba zaświadczenie od lekarza medycyny pracy, także lekarz rodzinny nie może wystawić. Ale to już każdy raczej zna wymagania na uczelnie na którą zdaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 08.07.08, 17:38 ale gość składał na humanistyczne kierunki nie na przyrodnicze; a z tą znajomością wymagań to ja bym nie była taka pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: 193.120.116.* 08.07.08, 22:24 Ja zlozylam tylko na jeden uniwerek - UWM, w moim ukochanym Olsztynie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiki1988 Re: Na ile uczelni złożyliście podania? 08.07.08, 22:30 A ja na jedna na 3 kierunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehhh :/ Re: Na ile uczelni złożyliście podania? IP: *.compnet.com.pl 09.07.08, 17:39 A ja na AP 10 UJ 6 UŚ 12 UW 23 UWr 32 WSB 16 GŁUPOTA :| Dobrze że droga młodzieży to przynajmniej nie BOLI bo byście z bólu UMARLI :/ Pozdrawiam I życzę sukcesów PRZYNAJMNIEJ na jednej UCZELNI!!! Odpowiedz Link Zgłoś