Gość: chlebbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 14:07 Witam, do wyboru mam te dwie uczelnie; którą polecicie na studiowanie matematyki? (biorąc pod uwagę także życie, mieszkanie, atmosferę, etc) Pozdrawiam, i z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiajurasz Re: U. Wrocławski czy Jagielloński - matematyka 07.07.08, 10:26 Najlepiej AGH albo Politechnika Wrocławska.Uniwersytetu Ci nie polecę żadnego. A poza tym Wrocław jest b mocno rozwijającym się miastem,większe perspektywy znalezienie pracy za parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlebbo Re: U. Wrocławski czy Jagielloński - matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 01:00 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: U. Wrocławski czy Jagielloński - matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 07:50 oba mają dobre wydziały matmy, więc wybierz które miasto ci bardziej odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlebbo Re: U. Wrocławski czy Jagielloński - matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 18:04 W sumie własnie przez miasta mam dylemat. Do Krakowa mam te trzysta kilometrów więc chyba ze względu na odległość byłoby łatwiej dostać tam miejsce w akedmiku. Z drugiej strony, w internecie czesto pojawiają się opinie, że ta sławna atmosfera w Krakowie jest przereklamowana, podczas gdy Wrocław uchodzi za miasto przyjazne studentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlebbo Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 20:54 Jeszcze jedno pytanie. Wie ktoś jak orientacyjnie wyglądają warunki przyjęcia na akademik we Wrocławiu lub Krakowie, tj. ile ma wynosić ten dochód na jednego członka rodziny aby wniosek był rozpatrzony pozytywnie? (Do Krakowa mam dojazd 300 km, do Wrocławia 90) Odpowiedz Link Zgłoś