Dodaj do ulubionych

prawo I rok UW

IP: *.chello.pl 27.09.03, 18:29
kogo polecacie? kogo odradzacie? co sadzicie o ćwiczeniach u Majchrowskiego i
Kacprzak?
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota20 Re: prawo I rok UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 18:10
      Majchrowski jest beznadziejny, taki prostak o zachowaniu nauczycielka z liceum,
      z prawoznwstwa polecam ci T. Staweckiego.
      O Kacprzak słyszałam, że jest ostra i strasznie dużo trzeba robić, ale to potem
      na dobre wychodzi. Z RZymu nie polecam Służewskiej ( taka gadanina , która nic
      nie daje).
      Z logiki najlepszy jest S. Lewandowski- naprawdę super
      • Gość: rubens Re: prawo I rok UW IP: 193.0.117.* 01.10.03, 18:50
        witajcie!
        Na ćwiczeniach u dr Kacprzak jest bardzo przyjemnie,robi sie duzo
        kazusow,wyjasnia sie rozne problemy nt.prawa rzymskiego.wymagania sa duze,ale
        bez przesady spokojnie mozna zaliczyc te cwiczenia.procentuje to na egzaminie.
        Dra Majchrowskiego nie polecam,ale najlepiej pojsc na cwiczenia i przekonac sie
        osobiscie.
        co do logiki Lewandowski jest najlepszy,jego cwiczenia polegaja na robieniu
        zadan takich jak na egzaminie.z logiki polecam robienie zadan z poprzednich
        egzaminow.logika nie jest trudna.trzeba przysiasc przed sesja i egzamin zdany.
        powodzenia
      • Gość: proti Re: prawo I rok UW IP: *.chello.pl 01.10.03, 23:23
        akurat wcale nie zgadzam sie z ta opinia na temat Majchrowskiego.Chodfzilem do
        niego na wszystkie cwiczenia, a nawet wyklady (jedyne na 1 roku na jakie
        chodzilem bo mnie zaciekawil) a nawet na speca sie zapisalem (ale to juz tylko
        po punkty). W kazdym razie gosc naprawde inteligentnie mowi i nie zawsze na
        temat, ale jak odbiega to ciekawie. Moze poprostu NIEKTORYM nie pasuja jego
        poglady polityczne, z ktorymi raczej sie nie kryje, a nire sa one na pewno
        prorzadowe...
        • Gość: rafal Re: prawo I rok UW IP: *.chello.pl 02.10.03, 16:29
          witaj proti :-)
          nom, to chyba nawet kolo siebie siedzielismy na specu :D
          i mimo ze mi sie jego poglady (nie tyle anty rzadaowe co awuesowskie poprostu)
          nie podobaly to nie rzutowalo to na jego ogolna ocene, taki prostaczek ale
          fajny koles.

narka
      • Gość: ? a łacina? IP: *.chello.pl 02.10.03, 18:52
        dzięki, a chodziłaś może na lektorat z łaciny??? warto??? boję się że to będzie
        z atrudne dla mnie... za dużo nauki...
        • Gość: rafal Re: a łacina? IP: *.chello.pl 02.10.03, 21:06
          na lacine szkoda czasu.... wcale ci nie ulatwi prawa rzymskeigo czym niektorzy
          argumentuja, a bedziesz miala do wkuwania z 5 deklinacji i ze 3 koniufgacje...
          chyba ze lubisz sie uczyc jezykow i narzekasz na nadmiar czasu..
          ja odradzam - lepiej jakiegos speca wybrac - chocby u majchrowskiego wlasnie ;-
          ) ktory spece za sama obecnaosc zalicza :D

pzdr
          rafal
    • izabela.biedugnis Re: prawo I rok UW 02.10.03, 17:25
      Czy możecie mi powiedziec jak przygotowywaliście się na egzamin, z jakich
      książek korzystaliście, kursów itd, czy pytania były bardzo trudne (może
      jakieś pamiętacie),jakie były wasze ogólne wrażenia z egzaminu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka