Gość: M IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 22:06 dostałam się na oba i niewiem co wybrać... pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka amb;) Re: lekarski na UWM czy AMG IP: *.lomza.mm.pl 25.07.08, 22:29 zdecydowanie amg zreszta do olsztyna pojda Ci ktorzy sie nie dostana do zwylkych akademii medycznych. to bedzie pierwszy rok lekarskiego na uwmie, byc moze nie wszystko bedzie dobrze zorganizowane. nie ma to jak tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczucha Re: lekarski na UWM czy AMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 23:30 ja bym poszła na uwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: lekarski na UWM czy AMG IP: *.chello.pl 28.07.08, 10:06 amg poniewaz nie wystarczy skonczyc medycyne - trzeba zdac jeszcze LEP czyli lekarski egzamin państwowy który jest po stażu ( staż po studiach) zeby miec pełne prawo wykonywania zawodu i wg pkt z LEPu dostajesz sie na specjalizacje a rczej pewne któa uczelnia Cie lepeij przygotuje, bo chyba wiadomo ze po pierwszym roku uwm nie wyjdą ludzie z wybitna wiedza do tego trzeba troche doswiadczenia, nastepne roczniki tam z pewnoscia beda miały juz ok ale napewno nie pierwszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: lekarski na UWM czy AMG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:27 Powiem tak: 100:1 dla AMG. Co to w ogóle za rozterki? Wybór między AMG - jedną z lepszych uczelni medycznych, z renomą, sprawdzoną, z bardzo dużą zdawalnością LEP-ów i LDEP-ów a UWM który zapragnął nauczać medycyny... Wybieraj AMG i już sie nie zastanawiaj, absolwenci UWM będą piszczeć na LEPie po stażu! Po 1. kierownikiem Katedry Fizjologii UWM będzie... weterynarz, który z jajnika świni robił doktorat po 2. nie mają warunków lokalowych po 3. nie mają szpitali klinicznych! Medycyna UWM to katastrofa i pójdą tam tylko CI co nie dostali sie na Akademie/Uniwersytety Medyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
moni2000 Re: lekarski na UWM czy AMG 28.07.08, 20:10 > Po 1. kierownikiem Katedry Fizjologii UWM będzie... weterynarz, który z jajnika > świni robił doktorat > po 2. nie mają warunków lokalowych > po 3. nie mają szpitali klinicznych! Fizjologia to jeszcze pół biedy, miejmy nadzieję że osoba z pktu 1 nie zapragnie nauczać ginekologii :-))) Ale całkowicie się zgadzam. Wybór jest prosty: renomowana uczelnia z dobrą bazą kliniczną czyli AMG. Życzę dobrze UWM, ale pewnie trochę wody upłynie zanim dobiją do jakiegoś poziomu. No i mam wrażenie, że w tym roku chyba przyjmowali "spady", które nie dostały się gdzie indziej. Ponoć mieli 13 osób na 1 miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
moni2000 Re: lekarski na UWM czy AMG 28.07.08, 20:34 PS Zerknęłam sobie na stronę WNM UWM i nie wiem jak na fizjologii, ale sądząc po nazwisku wykładowcy na anatomii lekko nie będzie. Wybitnie "nie lekko" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś