ansag 05.08.08, 22:23 Gdzie się zgłosić, żeby dostać? Chcę złożyć dokumenty na drugą uczelnię, a z obecnej mogę odebrać dopiero we wrześniu. Gdzie się zgłosić po jeszcze jeden egzemplarz wyników z matury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ana Re: Kopia/odpis z matury. IP: *.neospot.pl 06.08.08, 00:43 Jeśli chcesz uzyskać odpis to wydaje mi się ze powinnaś się zgłosić do szkoły w której pisałaś maturę, ale na uczelni na którą się dostałaś mogą żądać ORYGINAŁU. Tak było w moim przypadku, w tamtym roku nie dostałam się na dzienne i poszłam na zaoczne na UMCS, a w tym roku dostałam się na dzienne KUL i musiałam odebrać z UMCS'u ORYGINAŁ. Strasznie dużo zamieszania było, ale jest już dobrze :)i w spokoju będę mogła studiować 2 kierunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 86mika Re: Kopia/odpis z matury. IP: *.ip.netia.com.pl 06.08.08, 10:16 Najlepiej zrobić ksero orginału/odpisu u notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kopia/odpis z matury. IP: 89.174.23.* 06.08.08, 10:52 Jak odbieralas swiadectwo maturalne, to powinna dostac jeszcze "odpis" swiadectwa dojrzalosci...taki sam jak to swiadectwo, tyle, ze w rogu OKE powinna napisac "odpis". Ale ze nie dostalas, to nie wiem... Drugiego kompletu nikt Ci nie wyda. Jelsi szkola i oke wojego odpisu nie maja, to zrob ksero i tak daj do rekrutacji, jelsi mozna. Jesli nie, to pozostaje Ci tylko notariusz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziu Re: Kopia/odpis z matury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:20 Ja zgłosiłam sie do mojej starej szkoły i bez problemu taki odpis uzyskałam . Koszt to ok 15-20 zł , czeka się kilka dni . Szkoła wysyła do OKE i oni przesyłają odpis . Na niektóre studia nie przyjmuja odpisu od notariusza ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biurokracja Re: Kopia/odpis z matury. IP: *.icpnet.pl 06.08.08, 15:41 To jest jakaś bzdura z tymi świadectwami. Jak brałem drugi kierunek to uparli się, że KONIECZNIE musi być oryginał, mimo że miałem odpis i zaświadczenie o miejscu przechowywania oryginału, a nawet zgodę dziekana na drugi kierunek. Ale uparli się jak głupie barany i nie pogadasz z takimi. Teraz na pierwszym kierunku leży odpis, a na drugim oryginał :) nie wiem czego oni oczekiwali Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Kopia/odpis z matury. 08.08.08, 01:11 Ok, więc zgłoszę się do LO, a jak nie, to będę dalej kombinować. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś