magda_w89 01.09.08, 22:03 Mam takie nietypowe pytanie związane ze stołówką na KUL-u? słyszałam, że jest całkiem niezła. Czy mógł by ktoś to potwierdzić i napisać jak to działa. Czy można sie zapisać od tak? Dziękuje za odp i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anarii Re: Stołówka KUL-u :) 01.09.08, 22:24 Stołówka - eh rzecz święta :) Możesz wykupić sobie miesięczny abonament na obiady - to coś kosztuje 100 zł (może trochę więcej) A jeśli nie, to przychodzisz, stajesz sobie w kolejce - czasem bywa naprawdę długaśna i wybierasz to, na co tylko masz ochotę. A dodam że jest w czym wybierać ( rekordy jednak biją kopytka i pierogi - osobiście polecam!) Można się naprawdę dobrze najeść i to za niewielkie pieniądze. Porcje są dosyć duże;) Tak więc polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda806 Stołówka KUL-u :) 25.09.08, 22:09 a jak jest w akademiku nie ma tam stolowki ide na matematyke to chyba nie bardzo dojezdzac do glownego budynku szkoly na jedzonko zostaje mi gotowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 25.09.08, 22:17 niestety... nie ma. Musisz sama pichcic :) Odpowiedz Link Zgłoś
globerka88 Re: Stołówka KUL-u :) 02.09.08, 16:01 bardzo polecam tą stołówke...coś w niej musi byc skoro zamiast chodzieć na swojej uczelni gdzies zjecs (UMCS ale długo tam nie zostałam bo wybrałam KUL) chodziłam na KULowską stłówkę razem ze znajomymi z roku wszyscy chwalą tamtejsze jedzenie, na ceny też nie można narzekać- gdyż są tańsze niż na innych tego typu miejscach...stolówka jest duża więc i zjeść można w spokoju...jeśli chodzi o kolejki to zdarzają się, ale tylko w wybranych godzinach...polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 02.09.08, 22:18 Aż dziw, że ja spec od stołówki bym sie nie wypowedział w tym wątku :P Co sie abonamentu tyczy, to mnoży się liczbe dni przez bodaj 8 zł (wiadomo, niektórzy jadaja pn-pt inni też przez weekendy). I prawie zawsze bedzie ogolem oscylowalo ok 150 zł. W sumie patrząc na ceny dookoła to tanio, ale jak sobie przypomne, że jeszcze czas temu były po 5,50 :/ Smacznie bynajmniej jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
milutka1990 Re: Stołówka KUL-u :) 06.09.09, 23:09 cześć, pakiety na jedzenie są tańsze niż kupowanie jedzenia codziennie? czy na to samo wychodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolciaa33 Re: Stołówka KUL-u :) 19.09.08, 22:35 a gdzie można i kiedy wykupić abonament na cały miesiac? Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 20.09.08, 09:54 Na samej stołówce, bezpośrednio przy samej kasie. I będziesz mogła zapewne już od 1 pazdz :) Nie sprzedaja juz chyba po połowie miesiaca :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolciaa33 Re: Stołówka KUL-u :) 20.09.08, 14:41 dzieki bardzo za odpowiedz gaadziku :) i jeszcze małe pytanko gdzie znajduje sie stołówka? Odpowiedz Link Zgłoś
anarii Re: Stołówka KUL-u :) 20.09.08, 16:32 stołówka znajduje się w Gmachu Głównym, można powiedzieć że w piwnicy. zaraz po wejściu skręcamy w lewo, przechodzimy obok szatni, koło bankomatu i schodzimy na dół schodami, potem w prawo i jesteśmy na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolciaa33 Re: Stołówka KUL-u :) 24.09.08, 23:25 a jeszcze mam pytanie czy wczesniej niz przed 1.10 mozna wykupic abonament na stolowce na miesiac pazdziernik? Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak_kk Re: Stołówka KUL-u :) 26.09.08, 21:49 czy stołówka rowniez funkcjonuje w soboty i niedziele ?? (st. niestacjonarne) Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 26.09.08, 22:36 Tak działa. Tylko mniejszy wybór jest. Zawsze zupa + 2 danie i jak na tygodniu jest prócz tego z (strzelam) 40 różnych dan do wyboru (typu kopytka, pierogi, spagheti), tak w weekend z 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak_kk Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 13:13 dzięki gaadzik:) cieszy mnie to ze stołówka bedzie czynna rowniez w weekendy:) pytanie jeszcze; od ktorej do ktorej jest czynna na tygodniu jak i w weekendy ?? :) z gory dzieki za odp:) Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 14:09 A wiesz, że nie wiem. Na stołówce wolno kupowac i sniadania i kolacje, a zatem musi byc ona otwarta od rana do wieczora. Ale jeśli chodzi o obiady, najwcześniej wydawane są ok. 11:30, a najpóźniej kiedy mi się zdarzyło zjesc to ok 17:30 (wtedy już z dan do wyboru są praktycznie tylko kopytka i pierogi ruskie plus zwykły obiad) Nie wiem jak to jest z weekendami. Ja jak czasami wpadalem w poludnie w sobote zawsze była otwarta :) Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak_kk Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 16:29 no własnie w takich gdoziach między 12.30 (jakis obiad) a poźniej tak koło 17 jakiś "podwieczorek" :P bardzo dobra rzecz taka stołówka :) ciekawa jestem czy np. sprzedają tam takie robione pyszne KANAPKI <?>:) Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak_kk Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 16:30 cos w stylu bułka sałata ser miesko majonez itp. bo mc'donalds moze być ale nie dzień w dzień :p Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 17:07 Niestety. Nigdy się nie spotkałem. Na tygodniu wybór jest spory i naprawdę wolno znalezc cos dla siebie. A jeśli bedziesz miała chcicę na taką kanapkę, koło KULu sporo pubów, gdzie takowe serwują :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolciaa33 Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 23:16 ja sie troche zagmatwałam w tym wszystkim :) czyli jak mam wykupiony abonament na caly miesiac na stolowce to wchodzi w to zupa + II danie tak? A o co chodzi z tymi jakimis daniami barowymi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: Stołówka KUL-u :) 27.09.08, 23:36 Tak Wiolu. I kompot do tego :) Ale niektórzy nie kupują sobie abonamentu i wpadaja na stołówkę 1-2razy w tygodniu i nie chcą jesc takiego zwyklego obiadu. Wywieszone jest cos na wzór menu, gdzie są podane ceny (na to nie ma abonamentu). Ceny są przystępne, a i samo jedzenie smaczne. Są tam takie rzeczy typu: kopytka, pierogów iles rodzai, bigos, fasolka, pizza, surówki, makarony ze szpinakami, mięsami, kurczakami i wiele wiele innych. A wiec podsumywujac: albo bierzesz abonament albo kupujesz sobie tak pojedynczo :) Czaisz już? Czy jeszcze bardziej namieszałem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolciaa33 Re: Stołówka KUL-u :) 28.09.08, 11:50 czaję czaję ;) dziękuję bardzo :* Odpowiedz Link Zgłoś
wiolciaa33 Re: Stołówka KUL-u :) 25.01.09, 15:31 mam pytanie czy w czasie sesji stołówka jest czynna? Odpowiedz Link Zgłoś