Dodaj do ulubionych

FORUM dla wierzących studentów

IP: *.chello.pl 24.09.08, 22:45
Zapraszam na forum, które zostało pomyślane jako "miejsce" spotkań studentów,
dla których wiara to coś więcej niż dodatek do życia. Forum jest nowe, więc
tym bardziej masz możliwość zaangażowania się w jego działanie. Czekamy na
wasze sugestie, jesteśmy otwarci na nowe pomysły- bo to forum JEST DLA CIEBIE!
zapraszamy:
www.wierzacystudent.pun.pl/forums.php
ps. nawet jeśli Ty nie jesteś zainteresowany, być może ktoś z twoich znajomych
czekał właśnie na takie miejsce- daj mu znać !
Obserwuj wątek
    • gabrielafrancuz Re: FORUM dla wierzących studentów 24.09.08, 22:57
      Rozumiem, że jeśli ktoś jest np. muzułmaninem, jest niewierzący? :-)))
      • Gość: =) Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.elpos.net 24.09.08, 23:02
        Gorzej, jest niewiernym!
        • Gość: Śliwka Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.chello.pl 24.09.08, 23:11
          Jeszcze nie ma u nas żadnego muzułmanina... ale jeśli tylko się ktoś taki pojawi
          to chętni pozakładamy odpowiednie działy.. jak napisałam chodzi o ludzi
          wierzących... a , że większość wierzących w naszym kraju to chrześcijanie- taki
          też kształt przyjęło nasze forum- ale jesteśmy otwarci także na inne wyznania-
          serio, serio ;)
          • Gość: Kaja Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.ssnet.pl 25.09.08, 01:29
            To jest takie trochę segregowanie, bo w sumie przecież wśród studentów nie ma
            większego znaczenia, czy ktoś jest wierzący. W sensie, jeżeli ma to być forum
            typowo studenckie, czyli rozmowy o sesji, egzaminach, czy jedzeniu dla studenta,
            to chyba nie ma znaczenia, czy uczestnicy tej dyskusji są wierzący, czy nie.
            Natomiast jeżeli mają to być rozmowy na temat wiary, to też nie rozumiem tego,
            że akurat tylko dla studentów. tak jakby wierzący studenci to była jakaś nowa
            kategoria ludzi.
            • Gość: =) Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.elpos.net 25.09.08, 02:08
              Zauważ, że to forum jest dedykowane odpowiedniej tematyce. Wchodziłaś na tą stronę?
              To tak jakby oskarżać forum matematyczne o to, że propaguje tylko tematy o
              matmie. A co z np. polskim? ;)

pozdrawiam
            • Gość: Śliwka Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.chello.pl 25.09.08, 09:59
              No bo forum nie ma być typowo studenckie- bo po pierwsze takich jest mnóstwo, a
              po drugie nie o to nam chodzi... rzeczywiście naszą główną "tematyką" ma być
              wiara... oczywiście nie chcemy wprowadzać sztucznego podziału, ta wierzących
              studentów czy nie studentów... w jakiś sposób "student" to hasło wywoławcze...
              bo to określona grupa, w konkretnym przedziale wiekowym, najczęściej mieszkająca
              poza własnym miejscem urodzenia- sądzę, że są to jakieś wyznaczniki stwarzające
              z nas, taka grupę. Wiara jest tym co nas łączy, chcemy jakoś wspólnie ją
              przeżywać...
              zapraszam :)
            • Gość: Adonai Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.chello.pl 25.09.08, 10:07
              >To jest takie trochę segregowanie, bo w sumie przecież wśród >studentów nie ma
              większego znaczenia, czy ktoś jest wierzący.
              No jak to nie ma znaczenia? Masz tu przykład różnicy w podejściu do studiowania ;)
              Bóg postanowił sprawdzić we wrześniu, co też porabiają studenci. Zesłał więc na
              ziemię anioła, ten posprawdzał i wraca z raportem:
              - Studenci medyka się uczą, studenci uniwereka piją, studenci polibudy piją.
              Następną kontrolę zrobił w listopadzie:
              - Studenci medyka ryją, studenci uniwereka zaczynają się uczyć, studenci
              polibudy piją.
              Styczeń:
              - Studenci medyka kują, aż huczy, studenci uniwereka ryją, studenci polibudy piją.
              Początek sesji. Anioł wraca z ziemi i mówi:
              Panie Boże, studenci medyka ryją dzień i noc, studenci uniwerka ryją dzień i
              noc, studenci polibudy się modlą.
              A Bóg na to:
              - i ci właśnie zdadzą!
              • arafata Re: FORUM dla wierzących studentów 25.09.08, 10:23
                Dobre, dobre :D
                P.S. Studiuję na uniwerku ;)
    • Gość: marajka Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:17
      Hmm...Z życia Kościoła. A którego? Widzę, że forum jest z gory
      nastawione na rzymskich katolików, bo domyślam się, że chodzi i KRK?
      • Gość: Śliwka Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.chello.pl 25.09.08, 16:08
        Jak napisałam, jeśli ktoś z innych wyznań będzie chciał się włączyć w
        funkcjonowanie forum, to umożliwimy to :) Na razie nie było "żadnych" takich
        zgłoszeń- sama jestem katoliczką więc siłą rzeczy rzeczywiście na to się
        nastawialiśmy, albo może szerzej mówiąc na chrześcijaństwo- ale jak pisałam
        jesteśmy otwarci...
        • Gość: marajka Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 16:45
          Ok. To się jeszcze okaże.
          • Gość: jeanny Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.ptr.magnet.ie 27.09.08, 15:22
            Ludzie wyluzujcie!! Oskarzacie zalozycieli tamtego forum
            o "segregacje", a wy sami co robicie? Od razu zakladacie, ze maja
            oni na celu tylko przodowanie haslom ojca Rydzyka itp...Uprzedzenie
            widac na razie tylko po jednej stronie..
            • Gość: Śliwka Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.chello.pl 27.09.08, 15:59
              Dziękuję za obronę ;) Słuchajcie... nie ukrywam, że rzeczywiście w głównej
              mierze forum jest przeznaczone dla chrześcijan ( nawet nie będę rozgraniczać, że
              dla katolików...) ale to ma uzasadnienie- po pierwsze odbiorcy tego forum to
              chrześcijanie (jak większość naszej społczności) a poza tym ja sama jako
              założycielka forum, właśnie chrześcijanką jestem (katoliczką rzymską konkretnie
              ;) ) absolutnie zatem nie roszczę sobie prawa do wypowiadania się na temat
              wyznań, których nie znam zbyt dobrze- sądzę, że to rozsądne podejście. Religia,
              którą wyznaję jest mi najbliższa, nie tylko dlatego, że mam jakoś tam wiedzę na
              jej temat, ale i dlatego, że jest moim życiem...
              Przyznam, że rozumiem wasze uprzedzenia i sama pewnie bym na waszym miejscu je
              miała- media niestety głownie ukazują złe rzeczy- bo zło się lepiej sprzedaje...
              normalność nie jest medialna...a ja jako członek Kościoła też nie przymykam oczu
              na zło, które ma w Nim miejsce... wierzę, w Święty Kościół ale wiem, że składa
              się On z grzeszników. Tak więc k'woli ścisłości ;
              Naprawdę NIE promujemy rydzykowskich haseł ;) słowo... jedyne co "promujemy"
              (staramy się... jesteśmy tylko ludźmi więc jak każdy błądzimy) to naszą wiarę i
              Ewangelię... :)
              Poza tym nie jesteśmy zamknięci... o czym świadczy chociażby to , że nie unikam
              z Wami konfrontacji... naprawdę jestem otwarta na dyskusję... tylko bardzo
              proszę o jakieś konkretne i racjonalne głosy a nie wrzucanie nas do jednego
              worka... proszę jeśli chcecie dyskutować to najpierw poznacie to o czym
              dyskutujecie... nie opierajcie się tylko na powszechnej opinii i bądźcie otwarci
              na to, co mówią inni - nawet jeśli są, o zgrozo, wyznawcami jakiejś religii ;)
              Pozdrawiam :)
            • Gość: POCO PO CO CO2 Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 19:38
              zgadzam się z przedmówcą

Dziewczyna podała adres. Kto chce wejść na to forum-wchodzi, kto nie
              chce- nie wchodzi. I tyle w temacie. Naprawdę nie rozumiem; po co ta
              cała dyskusja?
          • Gość: kropka nad i Re: FORUM dla wierzących studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:34
            Grozisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka