Dodaj do ulubionych

WF - zwolnienie od lekarza specjalisty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 11:38
mam anemię i lekarz rodzinny wypisałby mi zwolnienie, ale na uczelni nie
akceptują zwolnień od rodzinnych tylko od specjalistów.
to kto ma mi je wypisać? jest od tego jakiś specjalista?
Obserwuj wątek
    • Gość: andrew Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: *.chello.pl 29.09.08, 12:40
      w liceum wystarczyło zwolnie od lekarza pierwsze kontaktu. na studiach jest
      inaczej. lekarz pierwszego kontaktu (Podstawowej Opieki Zdrowotnej) powinien dać
      Ci specjalne skierowanie albo odrazu na komisje albo do specjalisty gdzie
      opisuje z jakiej przyczyny powinnać mieć zwolnienie z wf'u. następnie udajesz
      sie tam i komisja decyduje (jesli mialas skierowanie do specjalisty to
      specjalista dalej Ciebie wysyla na komisje). niestetu zwolnienia z wf'u na
      studiach są bardzo trudne do uzyskania i często nie dają ich nawet osobom ktorym
      przysługują. :(
    • Gość: Ewcia Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: 212.75.118.* 29.09.08, 13:51
      Wydaje mi się, że z powodu anemii nie dostaniesz zwolnienia z WF. Ja miałam
      anemię w podstawówce i nigdy z tego powodu nie miałam zwolnienia z WF, normalnie
      ćwiczyłam. Jeżeli twoja choroba jest bardzo poważna to lekarz I kontaktu
      powinien wiedzieć do jakiego specjalisty Cię skierować (chociaż jeżeli do tej
      pory nie byłaś u specjalisty to wątpię, żeby występował ten przypadek).
      • Gość: anielka Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 09:39
        anemie mam już długo i przez długi czas ćwiczyłam na zajęciach, jednak teraz,
        gdy mam ok 7 hemoglobiny, nie mam siły robić prostych rzeczy w domu, szybko się
        męczę, nie daję rady biegać, a nawet czasami po prostu chodzić :(
    • Gość: up Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 17:37
      up
    • sundry Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty 03.10.08, 18:20
      U mnie na uczelni nawet ze zwolnieniem od specjalisty musiałam iść do lekarza
      studenckiego i on wypisywał mi taki druczek.A od anemii to internista może po
      prostu?
    • Gość: alinka Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: *.ghnet.pl 05.10.08, 10:20
      Mi zwolnienie przyznali bez problemu :)
      A wydaje mi się, że też nie mam jakiejś 'powalającej' choroby :P

A co do specjalisty, to może hematolog?
      • Gość: Renka Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: 217.97.178.* 05.10.08, 15:49
        a na co jestes chora? bo kurcze ja to juz nie wiem czy mam sie
        starac o to zwolnienie cyz jednak nie :(
        • Gość: alinka Re: WF - zwolnienie od lekarza specjalisty IP: *.ghnet.pl 08.10.08, 23:20
          niedoczynność tarczycy, kilka lat temu miałam operację.

Jak ci tylko zależy na zwolnieniu, to wiadomo, że się warto starać, nic się nie
          traci :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka