Dodaj do ulubionych

Anglistyka na UW

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 09:19
Chciałam sie dowiedzieć o egazminy.z czego trzeba zdawać,czy są bardzo trudne?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kalineczek Re: Anglistyka na UW 01.11.03, 16:07
      Moim zdaniem egzaminy są raczej proste. Dostałam się bez problemu, mimo że
      przygotowywałam się na zupełnie inny kierunek. Jest test z angielskiego, który
      sprawdza pewne wyczucie językowe, a nie wykucie na pamięć głupawych zwrotów(
      np. na egzaminie na SGH). Jest też "test predyspozycji" , polegający na
      odpowiedzi na pytania kilku tekstów w języku polskim- łatwy, ale radzę
      przeanalizować te z ubiegłych lat
    • Gość: minivan Re: Anglistyka na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 20:15
      Moim zdaniem egzamin jest trudny; mniej więcej na poziomie CAE/ CPE. Mimo
      wszystko da się go przejść - nie przygotowywałam się, a zajęłam miejsce w
      pierwszej 15-tce. Co nie zmienia faktu, że trochę się nad tymi kartkami papieru
      napociłam... (...a wszystko i tak na nic, bo na anglistykę nie poszłam :p)
      • Gość: ewka Re: Anglistyka na UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 19:36
        A czy egzamin z polskiego jest trudny?
        • Gość: nadja Re: Anglistyka na UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 11:39
          Nie wierzcie w opowiesci o prostocie tych egzaminow,
          bo zle na tym wyjdziecie :-)
          pozdr
          n
        • kalineczek Re: Anglistyka na UW 05.11.03, 11:29
          To nie jest w sumie egzamin z polskiego, tylko z rozumienia tekstu( tzw.
          predyspozycje lingwistyczne).Nie ma reguly- niektore pytania sa banalne,
          niektore bardzo trudne- moim zdaniem najlepiej zrobic kilka testow z
          poprzednich lat, zeby miec pojecie o co chodzi. Jezeli chodzi o latwosc calego
          egzaminu, to moze rzeczywiscie przesadzilam. Dla mnie byl prosty, bo nigdy nie
          uczylam sie takiego "szkolnego angielskiego", ale raczej duzo czytalam, glownie
          gazet i po pewnym czasie wyrabiaja sie dokladnie takie umiejetnosci o jakie
          chodzi na tym egzaminie.
    • default Re: Anglistyka na UW 06.11.03, 14:47
      Moja córka w tym roku zdawała, ale zabrakło jej parę punktów na dzienne - jest
      na wieczorowych. Angielskiego uczyła się w zasadzie tylko w szkole + zrobiła
      FCE w Bellu. Oceniła egzamin na UW jako trudny, dużo, dużo trudniejszy niż FCE.
      Co do pytań z polskiego to faktycznie są one specyficzne i dobrze się wcześniej
      zapoznać z tymi z poprzednich lat, żeby zorientować się o co w tym chodzi i nie
      być zaskoczonym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka