Dodaj do ulubionych

Do studentów polonistyki UW

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 17:12
Uwaga! Niedługo skończe robic swoja strone. Jeden dział poswiecam
polonistyce. Umieszcze tam moje notatki, wyklady dra Marka Łazińskiego i
wiele innych ciekawych rzeczy ,które uda mi sie znaleźć. Oprócz tego
chciałabym pisać o tym co sie dzieje na uczelni, kiedy wykładowcy maja
dyzuryi gdzie co i jak załatwic. To dział specjalnie dla was. Dlatego prosze
zebyscie pisali do mnie o tymcowiecie i co moze byc przydatne dla innych na
uczelni. Wysyłajcie mi swoje prace, notatki. Myślę, ze powinnismy sobie razic
sami skoro sekretariat nie zawsze nam pomaga... Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW 01.11.03, 17:42
      a no właśnie... zapomniałam dodac, ze ta pomoc najbardziej tyczy sie studentow
      zaocznych. Jednakże jesli dołaczy do nas ktos ze studiów dziennych lub
      wieczorowych i wspomoże notatkami to będę bardzo wdzieczna. Wysyłajcie mi tez
      linki do stron gdzie można znaleźć ciekawe rzeczy przydatne w nauce.

Buziaki!
    • Gość: Kissy Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 19:54
      Kurka, mam wrażenie, że coś ściemniasz :/
      co do ciebie piszę, to ty nie odpowiadasz na moje posty....
      napisz coś o twoim trybie ( która grupa, i jak cię można namierzyć)
      bo też jestem na zaocznych, grupa D, II rok...
      Może jakieś imię, co bym mogła cię skojarzyć... jakiś opis wyglądu...

pozdro
      J.
      • Gość: Shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.crowley.pl 03.11.03, 09:37
        Przeciez Ci odpisalam! Nie zawsze mogę odpisywać bo klikam z pracy i to z
        pokoju moich kolegów, bo sama nie mam kompa. Napisalam ze jestem w grupie B na
        II roku studiów zaocznych. Mam długie brazowe włosy (zazwyczaj zwiazane w
        warkocz), nosze okulary w bordowej oprawce. Mam 162 cm wzrostu i jestem
        szczupłej budowy ciała. No nie wiem co mam jeszcze napisac... A Ty w której
        grupuie jesteś?

Jeśli chodzi o moja strone internetową... Zastanawiałam sie nawet czy nie
        załozyć całego serwisu dla studentów polonistyki. Mogłoby tam być jakieś forum
        dyskusyjne, ciekawe informacje i materiały do nauki. Co Wy na to?

Jak tylko wsadze moja strone w internet to podam wam adres. Na razie kończę ją
        robić.
        • Gość: Kissy Re: Do studentów polonistyki UW IP: 2.2.* / *.han.telia.se 03.11.03, 10:28
          :))
          no to teraz bede cie szukac :D

Ja jestem w gr. D, 170cm, szczupla, ciemne, pol-dlugie wlosy

jakby co, do zobaczenia na najblizszym zjezdzie ;))

pozdrUFka
          J.
          • Gość: Shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.crowley.pl 03.11.03, 10:55
            Hmmm... na następnym zjeździe mamy kolosa z fonetyki i fonologii... brrr... A
            moze umówimy sie w jakimś miejscu? Tylko takim zeby nie było tam zbyt wiele
            osób cobyśmy sie poznały... :)

Co prawda mamy jesczze dwa tygodnie. :P

A co myślisz o założeniu takiego serwisu dla polonistów zaocznych? mogłabym
            pogadac z profesorami i mógłby powstać taki serwis gdzie moglibysmy nawiazac
            kontakt, mieć dostęp do świezych informacji. Np gdyby jakiemus psorkowi wypadło
            odwołać dyzur to mógłby to ogłosic na forum. Doktoranci i nasi prowadzacy na
            pewno sie zgodza. A to by było bardzo ciekawe. Rozgłosiłabyś to swojej grupie?
            Gdyby kazdy z nas opracował chociaz dwa, trzy tamety na kompie to mogłaby
            powstac do tego niezła baza. Mozna by dodawać komentarze do prac, pytac o
            opinie.

A własnie. U kogo zdajesz romantyzm? Bo ja u Fabianowskiego. Jeśli chcesz to
            mam pytania na egzamin. Dostałam je właśnie od psorka. Umieszcze je na mojej
            stronie. :)
            • Gość: Shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.crowley.pl 03.11.03, 11:01
              na razie wracam na swoje miejsce pracy bo zajmuje kolegom kompa. Jeszcze wrócę
              później poczytać forum... :*
    • Gość: karmelek Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 12:35
      pomysl strony i forum bardzo mi sie podoba. studentka jeszcze nie jestem, ale
      napewno zainteresuja mnie info. dotyczace studiow.

• Gość: Shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.crowley.pl 03.11.03, 14:29
        Siedzę i myslę o tym żeby porozmawiać i przedstawic mój projekt Grzegorzowi
        Leszczyńskiemu - opiekunowi studiów zaocznych. Moze dałoby sie wciagnac we
        wszystko nasza kadre. Jesli sa osoby chetne do współpracy niech sie do mnie
        zgłoszą na agatakopff@interia.pl

Prosze o opinie. Jakie dzialy powinny byc zamieszczone? Co byście chcieli
        widziec na takiej stronie. Stronie przyjaznej studentowi.

Oto moje pomysły:
        - stała współpraca z wykładowcami (gdyby się dało nasi prowadzacy mogli oceniac
        nasze opracowania, dodawac cos od siebie i kierować na własciwe tory :D )
        - forum dyskusyjne (ilość działów do uzgodnienia ze studentami)
        - czat
        - miejsce na nasze opracowania lektur, biofgrafii i zagadnień na egzaminy.
        (pomoc naukowa dla innych studentów)
        - dział poswiecony twórczosci wlasnej studentów
        (dwie ostatnie pozycje z mozliwiścia komentarzy od czytelników)
        - dział "ogłoszenia" gdzie byłyby najświeższe informacje o zmianach dyzurów
        albo ciekawych wykładach nadprogramowych. Ogłoszenia od dziekana i kierownika
        studiów zaocznych.
        - Pomoce naukowe (czyli z jakich ksiazek warto korzystać i dlaczego)

jeśli macie jakies pomysły to piszcie. Od razu powiem, ze projekt jest poważny
        i moze uda sie nawiazać kontakt z uczelnią !!!

Czekam na wasze opinie i pomysły.
        • Gość: Kissy Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.han.telia.se / *.han.telia.se 03.11.03, 15:51
          Pomysl jak najbardziej przedni, jestem ZA.
          Jesli jednak chodzi o ew. "wspolprace", nie chce deklarowac swojej osoby, bo po
          prostu wzgledy czasowe nie pozwalaja mi na to.
          Co do spotkania: mozemy sie umowic na zjezdzie, gdzies w jakims optymalnym
          miejscu... jakies propozycje?...
          co do romantyzmu, nie wiem jeszcze u kogo bede zdawac, bo to jeszcze troche
          czasu do tego. Nasza grupa nie ma jeszcze kart egzaminacyjnych, nie wiem czemu,
          ale spytam przed zjazdem..

pozdro
          J.
    • mbmm Re: Do studentów polonistyki UW 03.11.03, 22:31
      Zaczynam polonistyke zaoczna...POmysł stworzenia strony bardzo mi sie podoba -
      czekam na adres:)))
      Pozdraiwam serdecznie:)
      • Gość: Shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.crowley.pl 04.11.03, 10:54
        Mail do Fabianowskiego wysłany... teraz czekam na odpoweidź...

Napiszcie mi koniecznie czy macie jeszcze jakies pomysły. Postaram sie niedługo
        umówić kierownikiem studiów zaocznych na rozmowę w tej sprawie. No i czy są
        jacyś chętni do współpracy!!??
        • Gość: Shemreolin Re: Do studentów polonistyki UW IP: *.crowley.pl 05.11.03, 10:40
          Dostałam odpowiedź od prof Fabianowskiego. Odpowiedział, ze pomysł jest dobry.
          MAMY POPARCIE! :)
          • Gość: Shemreolin strona www IP: *.crowley.pl 05.11.03, 15:00
            republika.pl/yrsa/
            Oto adres mojej strony na której niedługo pojawia sie materiały Wam pomocne. Na
            razie trzeba bedzie korzystać z tej stronki do momentu stworzenia czegoś
            bardziej fachowego. Na razie jeszcze nie ma tam tej strony ale adres juz
            istnieje, takze czekajcie cierpliwie a lada dzien wszystko tam wrzucę.

papatki
            • Gość: Tawananna Re: strona www IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 15:03
              A co powiedzielibyście, żeby rozszerzyć ten ruch na studentów polonistyki z
              całej Polski? Przecież lektury i zagadnienia wszędzie są podobne ;). Można by
              stworzyć sekcje strony dla studentów różnych uczelni, wspólne forum - miejsce
              wymiany doświadczeń, centrum informacji dla kandydatów itd. Co Wy na to?
              • emenemki Re: strona www 14.12.03, 15:57
                Jestem za rozszerzeniem strony dla potrzeb studentów zaocznych wszystkich
                uczelni. Co prawda jestem na ostatnim roku (UKSW), ale chętnie podzielę się
                notatkami, ew. pracami.
                • Gość: Tawananna Re: strona www IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 19:00
                  Ja proponuję dołączyć też studentów dziennych. A co ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka