Gość: mo IP: *.bremultibank.com.pl 21.06.05, 13:46 szukam połączenia lotniczego do Wilna. Czy ktoś może wie, kto i za ile tam lata?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swissboy Re: Wilno 21.06.05, 14:03 LOT tam lata. a za ile? - sprawdz u nich na konkretne daty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wilno IP: *.dsl.bcvloh.ameritech.net 21.06.05, 14:04 Jedyna linia z Polski co lata to LOT, ale rejsy obsluguje Eurolot. www.lot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: Wilno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:00 Też mnie to ostatnio zainteresowało i jestem szczerze przerażony... Wyszło na to, że lata tam eurolot, bilety są na 2 tygodnie na przód wyprzedane, a żeby trafić bilet w ludzkiej cenie, należy go zakupić na ponad miesiąc wcześniej. Nie wiem jak to nazwać? Jakiś głęboki socjalizm czy co? Z systemu rezerwacji biletów w LOTcie wynikało by, że powinno tam latać 2-3 razy więcej samolotów, także innych przewoźników - poprostu żyła złota. Tymczasem jest tylko LOT/eurolot - nawet nie lata żaden litewski przewoźnik. Jakieś przeszkody polityczne????? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Wilno 22.09.05, 21:59 LOT ma pasażerów tranzytowych, a Litwini nie. Podobnie jest z paroma innymi kierunkami. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Wilno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.05, 18:44 Od grudnia do Kowna będzie latał Wizzair, dwa razy taniej i szybciej (Airbusem a nie ATRem), w dobrych godzinach (wylot późnym wieczorem, powrót o świcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: Wilno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:45 Ale to tak jak byś powiedział np. francuzowi, że zamiast do Warszawy może sobie polecieć do Radomia. Alternatywa dość średnia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Re: Wilno 23.09.05, 22:22 To raczej odpowiedź w stylu zamiast do Kolonii polecisz do Dusseldorffu. Kowno jest niewiele mniejsze od Wilna, a bardziej zadbane (mniej ruskich). Z Wilnem łączy je autostrada i na pewno Wizz będzie podstawiał jakiś autokar do Wilna, gdzie Polacy jeżdżą. I zgadzam się, że komfort lotu w A320 jest nieporównywalny z ATRem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Wilno IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 23:59 nieporównywalny zwłaszcza na środkowym fotelu między dwoma grubasami. w ATR wykluczone. choć oczywiście wolę A32x, również od 737. zdecydowanie. kowno - hm, zadbane tak sobie, zresztą - o co tam zadbywać? mniej ruskich? czy może mniej polskich? na dziesięć zagadniętych (testowo, bo paroma językami władam, choć wszystkie zachodnie) po polsku kownian, połowa odpowiadała po rosyjsku, połowa po litewsku. a zanim dojedziesz do pustej i martwej starówki, jedziesz dobre 5-7 km przez socjalistyczne syfowisko, i już tego miasta nienawidzisz. Ok, ja tak miałem, choć de gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: Wilno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:56 Nie do konca sie moge zgodzic. Kowno jest ze 3-4 razy mniejsze od Wilna. Do tego chyba w ogole zostalo zapomniane przez inwestorow. Caly przemysl, ktory istnial tam w czasach ZSRR zbankrutowal. Smetne, szare miasto. Jezeli chodzi o rozmiar, to podpasowywuje mi pod Radom (w najlepdszym razie Kielce), ale w kwesti atmosfery, to takie tamtejsze Konskie - lub ktores ze slaskich miast po zamknieciu miejscowej kopalni i huty. Pozatym do Wilna prowadzi nie autostrada, ale droga ekspresowa (wiem, wiem, u nast trudno chocby o takia droge ;))) ). Odpowiedz Link Zgłoś