IP: *.bremultibank.com.pl 21.06.05, 13:46
szukam połączenia lotniczego do Wilna. Czy ktoś może wie, kto i za ile tam
lata??
Obserwuj wątek
    • swissboy Re: Wilno 21.06.05, 14:03
      LOT tam lata. a za ile? - sprawdz u nich na konkretne daty...
    • Gość: Ania Re: Wilno IP: *.dsl.bcvloh.ameritech.net 21.06.05, 14:04
      Jedyna linia z Polski co lata to LOT, ale rejsy obsluguje Eurolot. www.lot.com
    • Gość: xxx222 Re: Wilno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:00
      Też mnie to ostatnio zainteresowało i jestem szczerze przerażony... Wyszło na
      to, że lata tam eurolot, bilety są na 2 tygodnie na przód wyprzedane, a żeby
      trafić bilet w ludzkiej cenie, należy go zakupić na ponad miesiąc wcześniej.
      Nie wiem jak to nazwać? Jakiś głęboki socjalizm czy co?
      Z systemu rezerwacji biletów w LOTcie wynikało by, że powinno tam latać 2-3
      razy więcej samolotów, także innych przewoźników - poprostu żyła złota.
      Tymczasem jest tylko LOT/eurolot - nawet nie lata żaden litewski przewoźnik.
      Jakieś przeszkody polityczne?????
      • gdabski Re: Wilno 22.09.05, 21:59
        LOT ma pasażerów tranzytowych, a Litwini nie. Podobnie jest z paroma innymi
        kierunkami.

/Gdabski
      • Gość: kl Re: Wilno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.05, 18:44
        Od grudnia do Kowna będzie latał Wizzair, dwa razy taniej i szybciej (Airbusem
        a nie ATRem), w dobrych godzinach (wylot późnym wieczorem, powrót o świcie).
        • Gość: xxx222 Re: Wilno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:45
          Ale to tak jak byś powiedział np. francuzowi, że zamiast do Warszawy może
          sobie polecieć do Radomia. Alternatywa dość średnia :/
          • asmag Re: Wilno 23.09.05, 22:22
            To raczej odpowiedź w stylu zamiast do Kolonii polecisz do Dusseldorffu. Kowno
            jest niewiele mniejsze od Wilna, a bardziej zadbane (mniej ruskich). Z Wilnem
            łączy je autostrada i na pewno Wizz będzie podstawiał jakiś autokar do Wilna,
            gdzie Polacy jeżdżą. I zgadzam się, że komfort lotu w A320 jest nieporównywalny
            z ATRem.
            • Gość: pidżej Re: Wilno IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 23:59
              nieporównywalny zwłaszcza na środkowym fotelu między dwoma grubasami. w ATR
              wykluczone. choć oczywiście wolę A32x, również od 737. zdecydowanie.
              kowno - hm, zadbane tak sobie, zresztą - o co tam zadbywać? mniej ruskich? czy
              może mniej polskich? na dziesięć zagadniętych (testowo, bo paroma językami
              władam, choć wszystkie zachodnie) po polsku kownian, połowa odpowiadała po
              rosyjsku, połowa po litewsku. a zanim dojedziesz do pustej i martwej starówki,
              jedziesz dobre 5-7 km przez socjalistyczne syfowisko, i już tego miasta
              nienawidzisz. Ok, ja tak miałem, choć de gustibus...
            • Gość: xxx222 Re: Wilno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:56
              Nie do konca sie moge zgodzic. Kowno jest ze 3-4 razy mniejsze od Wilna. Do
              tego chyba w ogole zostalo zapomniane przez inwestorow. Caly przemysl, ktory
              istnial tam w czasach ZSRR zbankrutowal. Smetne, szare miasto. Jezeli chodzi o
              rozmiar, to podpasowywuje mi pod Radom (w najlepdszym razie Kielce), ale w
              kwesti atmosfery, to takie tamtejsze Konskie - lub ktores ze slaskich miast po
              zamknieciu miejscowej kopalni i huty.
              Pozatym do Wilna prowadzi nie autostrada, ale droga ekspresowa (wiem, wiem, u
              nast trudno chocby o takia droge ;))) ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka